Dar Cilla

Tarifa (Costa de la Luz)

Waarom wij van Dar Cilla houden
 • Spectaculair uitzicht op Straat van Gibraltar en Afrika
 • Het strand op 10 minuten lopen
 • Volledig uitgeruste luxe appartementen
 • Dagexcursie met privé gids naar Marokko
 • Liefdevolle service van Martina & haar team

Vergezicht op het Rifgebergte van Afrika

Daar waar de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de uiteinden van Europa en Afrika elkaar ontmoeten, ligt het dorpje Tarifa. Dit aantrekkelijke vissersdorpje in het zuidelijkste puntje van Spanje wordt gekenmerkt door veel Noord-Afrikaanse, voornamelijk Moorse, invloeden. Het Arabische woord ‘Dar’, dat staat voor een herenhuis waarin een aantal suites zijn gebouwd rondom een centrale binnenplaats, is dan ook niet voor niets gekozen.

Zien & doen
Nergens op het vasteland van Europa bent u zo dicht bij het Afrikaanse continent als in Tarifa. Het dorpje herbergt een labyrint van smalle witte straatjes en steegjes, een kleurrijke vissershaven en een Moorse vesting. De Costa de la Luz dankt haar naam aan het merkwaardig heldere licht dat er schijnt. Een ander kenmerk van deze Costa zijn de lange, ongerepte witte zandstranden die niet aan de Middellandse Zee maar aan de Atlantische Oceaan liggen. De Costa de la Luz is nog relatief onbekend bij buitenlandse toeristen en heeft daarom tot op heden zijn authentieke Andalusische karakter weten te behouden. Goedbewaarde geheimen zijn de stranden van Bolonia en Zahara de los Atunes.

Wat ons vooral opviel in Dar Cilla was het spectaculaire uitzicht over de zee op het Rifgebergte van Afrika. Samen met ons biedt Martina dagtochten naar Marokko aan, al dan niet met privé gids. Andere excursies zijn dolfijn- en walvisspotten, wind- of kitesurfen, wandeltochten en paardrijden in de bergen of op het strand.

Terwijl Martina enthousiast vertelde over de historie van Tarifa genoten wij vanuit onze ligstoel op het dakterras met volle teugen van het prachtige uitzicht over de oude stad en de passerende schepen in de Straat van Gibraltar. Voor verkoeling of om op te warmen kunt u gebruik maken van de warme of koude openbare douche. Verder beschikt dar Cilla over een eigen wellness salon en een winkeltje met zorgvuldige uitgekozen souvenirs uit Spanje en Marokko.

Slapen
Het Guest-house heeft de beschikking over 9 exclusieve appartementen. De appartementen zijn zeer verzorgd en comfortabel ingericht met kwaliteitsmeubilair, romantische slaapkamers, mooie badkamers, eet- en woonkamer, keuken en Marokkaanse details. Op de kamer treft u uitgebreide informatie aan over de omgeving. Er is ook een selectie van goede boeken in verschillende talen aanwezig.

Alle appartementen zijn voorzien van een of twee slaapkamers, een volledig uitgeruste badkamer, woonkamer met open haard, keuken, ventilatoren, iPod met iPod-dock, tv, airconditioning en wifi (gratis). Enkele luxe appartementen beschikken over een eigen terras.

Gasten van Vivencia Travel wacht bij aankomst een leuke verrassing op de kamer. Vanwege haar karakteristieken is Dar Cilla niet geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Eten & drinken
Dar Cilla heeft geen restaurant. Wel treft u in ieder appartement een keuken met koelkast aan. Eet u liever buiten de deur, dan kunt u terecht in een van de nabijgelegen bars of restaurants.

Voorzieningen
 • Boetiek winkel
 • Keuken
 • Ligstoelen
 • Patio
 • Wellness
 • Wifi
 • Zonterras

Reizen waarin
Dar Cilla

is opgenomen

Tijdens deze natuurreis bezoekt u de mooiste nationale parken en natuurparken van Andalusië. Van de woestijn van Cabo de Gata tot de moerassen van Coto Doñana. Wandel tussen de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada en de groene hellingen van Sierra de...
Een reis zoals een reis hoort te zijn, dat is onze Vivencia ontdekkingstocht door Andalusië. Intens, niet uiterst intensief: ontdekken in een rustig tempo. Van Oost naar West reist u door indrukwekkende landschappen en langs fascinerende steden. Ga zelf op...
Reis langs ‘de kust van het licht’ en verwonder u over dit stukje authentieke Spaanse kust. De Costa de la Luz dankt haar naam aan het felle zonlicht dat weerkaatst op de golven van de Atlantische Oceaan en haar uitgestrekte witte zandstranden. Anders dan ...