Romantiek in Andalusië
Altijd inclusief vlucht & auto,
Altijd op maat
Overzicht
Spanjes liefde voor het leven

Deze reis vol romantiek brengt je door heel Andalusië. In het weelderige landschap van de Axarquía genieten jullie een aantal dagen van de rust in een prachtig witte villa onder de zwoele Spaanse zon. Jullie vervolgen de reis  naar de Sierra Grazalema, een natuurgebied bekend om haar uitzonderlijke schoonheid en witte bergdorpjes. De perfecte plek om met je geliefde te genieten van een prachtige zonsondergang op een zelf gevonden plekje in de natuur. De reis gaat verder naar Arcos, een maagdelijk wit vestigingstadje op een hoge klif en omgeven door nog meer romantische bergdorpjes. Tot slot bezoeken jullie het sprankelende Sevilla waar een flamenco voorstelling vol pure passie jullie harten sneller laat kloppen!

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur: 10 dagen
Reistype: rondreis (fly-drive)
Reissom: €1.075-1.275,- p.p.
Waarom deze reis?
 • Een romantische reis boordevol natuur en cultuur
 • Verblijven in charmante hotels op unieke locaties
 • Proef de sherry van Jerez: vloeibaar goud!
 • Beleef pure passie: bezoek een flamenco voorstelling
 • Wandel door de weelderige Axarquía en Serrania de Ronda
  Hoogtepunten
 • Axarquía
 • Sevilla - Alcazar
 • Flamenco

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

Programma

Dag 1 tot 2: (Amsterdam) - Málaga - Vélez-Málaga (Axarquía)

55 km
2 overnachtingen in Axarquía
Vanaf Amsterdam vliegen jullie naar Málaga. Na aankomst op de luchthaven rijden jullie met een huurauto naar de streek Axarquía. In deze uitlopers van de Sierra Nevada verblijven jullie in een exclusieve residentie die traditionele elegantie combineert met hedendaags comfort. Vlakbij de Middellandse Zee genieten jullie van de pure natuur vol weelderige amandelbomen, vijgenbomen en andere gewassen als mango’s, avocado’s en citrusvruchten. Geniet van elkaar, de rust en de zon aan de rand van het koele zwembad. Of verken te voet, per huurauto of met een mountainbike van het hotel witte dorpjes als Frigiliana en prachtige stranden als die van Nerja. Een fantastisch begin van deze rondreis!

Dag 3 tot 4: Vélez-Málaga (Axarquía) - Ronda

145 km
2 overnachtingen in Ronda
Na het ontbijt rijden jullie naar Ronda, ook wel bekend als de meest romantische stad van Andalusië. In het hart van dit historische stadje verblijven jullie in een luxueus herenhuis met een ambiance van intimiteit en authenticiteit.

Tijdens deze dagen kunnen jullie een stadswandeling maken langs de vele bijzondere plekjes die de stad kent. Door Ronda loopt een 165 meter diepe kloof, El Tajo. Een oude Moorse trap van 365 in de rotsen uitgehouwen treden brengt jullie omlaag naar de bodem van de kloof, waar de geluiden van het verkeer in Ronda vervagen en u alleen nog zingende vogels en zachtjes kabbelend water hoort. Na genoten te hebben van deze vredige natuur komen jullie tot de conclusie dat er maar één weg terug is. En dat is alle 365 treden terug omhoog!

Ook het omliggende landschap van Ronda (Serrania de Ronda) leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeling.

Dag 5 tot 6: Ronda - Arcos de la Frontera

85 km
2 overnachtingen in Arcos de la Frontera
Jullie verlaten Ronda en rijden met een kleine omweg door het schitterende natuurpark Sierra de Grazalema en langs witte bergdorpjes als Zahara en El Bosque in 1,5 uur naar Arcos de la Frontera. Dit maagdelijk witte dorpje balanceert wederom op een 150 meter hoge rots. De unieke locatie zorgt voor een adembenemend uitzicht op de Guadalete vallei en het nabijgelegen Bornos meer.

Jullie verblijven in een authentieke en romantische accommodatie in het centrum van Arcos. Het is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Jerez de la Frontera. Proef de goudkleurige sherry in één van de bodega’s die Jerez rijk is en aanschouw de danskunsten van de prachtig versierde Andalusische paarden in de Koninklijke Paardrijschool. De Costa de la Luz met de meest ongeschonden stranden van Andalusië ligt op een klein uurtje rijden.

Zoeken jullie het wat dichterbij, maak dan een romantische wandeling door de binnenstad van Arcos en de Guadalete vallei met haar sinaasappelbomen, katoenbomen en zonnebloemvelden. Een genot voor de zintuigen.

Dag 7 tot 9: Arcos de la Frontera - Sevilla

110 km
3 overnachtingen in Sevilla
Met jullie huurauto rijden jullie naar de laatste romantische bestemming, maar niet de minste: Sevilla. In het centrum van de stad leveren jullie de huurauto in. In het hart van de stad verblijven jullie in een charmant hotel. Sevilla is een stad met pure passie voor het leven. Met betoverende bouwwerken als het Alcázar en parken als het Maria Luisa park, de lekkerste tapas en heerlijkste badhuizen. Een wervelende flamenco voorstelling laat jullie hart sneller kloppen én zorgt voor een kippenvelmomentje: de perfecte afsluiting van jullie romantische reis door Andalusië.

Dag 10: Sevilla - Sevilla airport - (Amsterdam)

10 km
Na jullie verblijf in het sprankelende Sevilla worden jullie per korte taxirit of met het openbaar vervoer teruggebracht naar de luchthaven van Sevilla. Aansluitend vliegen jullie terug naar Nederland.
Hoogtepunten

Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

Axarquía
Omgeven met witte bergdorpjes, opgesierd met kleurrijke subtropische gewassen en gezegend met een heerlijk klimaat: de streek Axarquía ademt de ware essentie van Andalusië. Haar uitzonderlijk milde klimaat komt voort uit de warme zuidenwind uit Afrika en de bergen van de Sierra Nevada die bescherming bieden tegen de koude noordenwind. Niet voor niets groeien hier talloze gewassen als avocado's, mango's, papaja’s, amandelen en citrusvruchten. De invloed van de Moren, die hier zo’n 800 jaar gewoond hebben, is zichtbaar in de smalle straatjes, de witgekalkte huizen, de bogen en de minaretten die omgebouwd zijn tot kerktorens. Frigiliana is het best bewaard gebleven Moorse bergdorpje van de Axarquía en al verschillende keren uitgeroepen tot mooiste ‘pueblo blanco’ (wit bergdorp) van Zuid-Spanje.
Sevilla - Alcazar
Sevilla’s pronkstuk is het Reales Alcázares, het Koninklijk Paleis. Dit kleine Alhambra staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en doet in schoonheid zeker niet onder voor haar grote broer in Granada. Het is één van de oudste nog in gebruik zijnde paleizen van Europa. Dit paleis waarvan de fundamenten al in 913 door de Moren gebouwd zijn, is in zijn huidige gedaante ongeveer even oud als het Alhambra. Overal in het paleiscomplex zijn muren vol weelderige mozaïeken en rijk versierde plafonds te zien. De architectuur is een goed voorbeeld van de Mudejárstijl, die stamt uit de tijd dat de christenen de moslims verdreven hadden en hun eigen land weer heroverd hadden. De kroon op het bezoek zijn de tuinen: eeuwenoude bomen, kleurrijke bloemen, beelden, fonteintjes en hofjes laten u opgaan in lang vervlogen tijden.
Flamenco
Flamenco is de ziel van Andalusië. De dans is een vurige artistieke uitdrukking van levensvreugde en verdriet en gaat gepaard met veel geklap, gestamp en gezang. Deze kunstvorm is in de Moorse periode door zigeuners overgebracht. In geheel Andalusië zijn er talloze voorstellingen, maar de beste flamenco is in Sevilla te vinden. In de Moorse patio van Casa de la Memoria de Al-Andalus beleeft u tussen de Spanjaarden de meest authentieke flamenco. Andere manieren om een flamencovoorstelling bij te wonen zijn in een tablao of flamencobar. Een tablao is een klein flamencotheater dat eigenlijk bedoeld was om voorstellingen voor toeristen te geven, maar vanwege het hoge niveau zijn hier ook veel Spanjaarden te vinden. Een goedkoper alternatief is de kroeg: ongedwongen, rumoerig en misschien van een minder hoog niveau, maar de toegang is gratis.
Ronda
Andalusië bezit vele witte bergdorpjes vol kronkelende straatjes en mooie vergezichten. Maar liggend op een 165 meter hoog plateau aan de rand van een ravijn en doormidden gespleten door een even diepe kloof, wordt Ronda met recht het meest romantische dorp van Spanje genoemd. Het is de rivier Guadalevín die deze diepe kloof, El Tajo genoemd, heeft uitgesneden. Aan weerszijden van de kloof liggen het oude La Ciudad en nieuwere gedeelte van Ronda, verbonden door de beroemde brug Puente Nuevo. Dichtbij de Puente Nuevo, in de oude stad, ligt het Casa del Rey Moro. Naast schitterende hangende tuinen en een prachtig uitzicht op El Tajo vindt u hier La Mina. Deze Moorse trap van 365 in de rotsen uitgehouwen treden brengt u omlaag naar de bodem van de kloof. Let op: er is maar één weg terug en dat is alle 365 treden terug omhoog!
Sevilla - Park María Luisa en Plaza d’España
Wilt u even uit de ‘drukte’ van de stad ontsnappen of romantisch picknicken? Park María Luisa is het antwoord. Hier verruilt u de zinderende hitte van de binnenstad voor verkoelende schaduw en rust. Dit weelderige grote park is ooit aangelegd door de hertogin María Luisa en werd in 1893 geschonken aan de stad Sevilla. Naar aanleiding van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929 werd het park omgetoverd tot een Moors paradijs. Een paradijs vol van lange wandelboulevards, paviljoenen, rustgevende fonteinen en prachtige tuinen met mediterrane bomen en kleurrijke bloemen. Verweven met het park ligt het Plaza de España, een maanvormig plein dat gebouwd werd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Het plein wordt omgeven door een kanaaltje dat via enkele bruggetjes leidt naar een wandelpromenade en het eigenlijke bouwwerk.
Arcos de la Frontera
Te midden van golvende velden vol zonnebloemen en tarwe, wijngaarden en boomgaarden, ligt het schilderachtige stadje Arcos de la Frontera. Balancerend op een 185 meter hoge bergkam met steile afgronden aan weerszijden is er vanuit het oude centrum een spectaculair uitzicht over de omliggende heuvels, het nabijgelegen meer en de Guadalete rivier. U ontdekt Arcos’ charme het beste al wandelend door de oude stad met haar smalle slingerende straatjes en witgekalkte huisjes. Er zijn ook enkele indrukwekkende Renaissance paleizen en Gotische kerken. Neem ook eens een kijkje bij de Mirador de Abades, hier heeft u een dubbel uitzicht, aan de ene kant op de kloof en aan de andere kant op het stuwmeer van Arcos.
Sierra de Grazalema
Het groenste en natste gebied van Andalusië is het park Sierra de Grazalema, waar door overvloedige regenval rivierdalen met witte dorpen worden afgewisseld door ruige bergen vol Spaanse zilversparren (Pinsapo’s). Maar liefst 1300 soorten bloemen en planten kleuren het gebied en het is ook het leefgebied van de zeldzame vale gier. Doordat de sierra voornamelijk uit kalksteen bestaat, zijn hier veel ravijnen en grotten te vinden. Een mooie wandelroute gaat langs de kloof Garganta Verde, de Groene keel. Deze spectaculaire doorgang zorgt ervoor dat het water van de Sierra del Pinar afgevoerd kan worden. Met ruim 1650 meter is de Sierra del Pinar de hoogste top van het natuurreservaat. Ook bevindt zich in de Sierra de Grazalema het grootste grottenstelsel van Andalusië. Zo vindt u bij Ronda de Hundidero-Gato, een grot van wel 4 kilometer lang.
Sherryproeven in Jerez
Amberkleurig, vloeibaar en een typische smaak van honing, druiven en rozijnen. Het is de sherry, het vloeibare goud uit Jerez de la Frontera, waar de Spanjaarden apetrots op zijn. En dat terwijl sherry stellig één van de meest ondergewaardeerde wijnen is die wordt gemaakt. Alleen in de regio rondom Jerez kan sherry worden gemaakt, door de speciale klimatologische omstandigheden. Op een enkele uitzondering na is sherry geen wijn met een oogstjaar, maar het mengproduct van een systeem waarbij men een bepaalde hoeveelheid oude wijn aftapt en door evenveel jongere wijn vervangt. Hoe meer mengstadia een systeem omvat, en hoe ouder het systeem, des te subtieler de wijn. In Jerez de la Frontera vindt u meer dan 20 verschillende bodegas, waarvan er een aantal te bezoeken zijn. Sherryproeven doet u het beste in de kleinschalige Bodegas Tradicion.
Costa de la Luz
Met de stranden van Bolonia, Caños de Meca en Zahara de los Atunes heeft de 'kust van het licht' enkele van de mooiste stranden van Spanje. Langgerekt, vaak winderig maar bekend om haar krachtige, zuivere licht. Anders dan de rest van de costa’s is dit gebied nog onontdekt door de grote massa buitenlandse toeristen. Het gebied strekt zich in een boogvorm uit van Ayamonte tot Tarifa, vanaf de monding van de Guadiana tot aan de Straat van Gibraltar. Het landschap kenmerkt zich door groene met pijnbomen beboste heuvels en kilometerslange zandstranden die zo overgaan in de achterliggende graslanden en bossen. Hier lopen de koeien letterlijk zo over de weg, door de natuur het strand op. Vanuit Tarifa kunt u bijzondere excursies maken als dolfijn- en walvisspotten of een dagtocht naar de woestijn van Marokko.
Tapas
Tapas zijn hapjes die oorspronkelijk in de 19e eeuw in Andalusië bij de sherry werden gegeten. Tegenwoordig is het een internationaal bekend fenomeen dat wordt geassocieerd met kleine hapjes. Elke grote stad in Andalusië heeft wel een tapas straat waar cafés en restaurants borden vol tapas serveren. Van heel eenvoudig tot buitengewoon luxe. Vis, vlees, groenten en kaas, iedere regio heeft zijn eigen specialiteit. In de regio rondom Cádiz worden bijvoorbeeld de beste zeevruchten tapas verkocht. In steden als Granada, Almeria en Jaén heerst de traditie om bij elk drankje een gratis tapa te serveren, een oud gebruik waar de inwoners erg trots op zijn. Tapas worden allang niet meer enkel geserveerd als tussendoortje, dus zijn ook erg geschikt als hoofdmaaltijd. De beste tapas bars zijn te vinden in Granada.
Hammam
Hammam is een eeuwenoud badritueel dat onder invloed van het Romeinse Rijk werd verspreid over de gehele Arabische wereld. Mannen en vrouwen bezoeken in het Oosten (gescheiden) dit warme Arabische badhuis voor lichaamsreiniging en gezelligheid. Dat de functie van de hammam in de loop der jaren nauwelijks is veranderd, blijkt wel uit het feit dat de ‘westerse’ hammam nog steeds een plek is voor lichamelijke en geestelijke ontspanning, vaak met vrienden of vriendinnen. Bijna alle grote steden van Andalusië hebben wel een hammam, zoals Sevilla, Córdoba en Granada. U verkwikt lichaam en geest in Moorse sferen, terwijl u geniet van een kopje muntthee en een traditionele massage. Naast de hete, warme en koude baden geniet u van een stoomkamer en warme stenen. Een weldadige ervaring!
Accomodaties

Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

Cortijo Bravo
Axarquía

Gebouwd in de typische en klassiek Andalusische stijl. Gelegen op een prachtig landgoed met weidse tuinen, avocadobomen en oleanders met uitzicht op de vele olijfbomen die het gebied rijk is. Adellijk ingericht met zuiver wit marmer en pilaren met Moorse invloeden. Dat is residentie Cortijo Bravo. Een toevluchtsoord voor de reiziger die op zoek is naar een combinatie van toegankelijke luxe en een verblijf midden in de natuur. lees meer
 • Midden in natuur
 • Zwembad
 • Vlakbij strand
 • Restaurant
 • Serene sfeer
 • Wifi
San Gabriel
Ronda

Verscholen in een zijstraat van het historische stadscentrum van Ronda vindt u het charmante hotel San Gabriel. Waar het 18e-eeuwse huis voorheen het familiehuis was van de eigenaren, is het rond de eeuwwisseling omgetoverd in een luxe hotel. Kroonluchters, familieportretten en uitgesneden houten bedden: het huis staat vol statige maar vooral typisch Spaanse details die het de huiselijke sfeer geven die de eigenaren graag willen bieden. lees meer
 • In historisch centrum
 • Bioscoop
 • Romantisch
 • Wifi
 • Wijnkelder
La Casa Grande
Arcos de la Frontera

In het hart van het oude stadje Arcos de la Frontera vindt u het 7 kamers tellende La Casa Grande. Een samengaan van historie, intimiteit en rustieke materialen. Het herenhuis is in 1729 gebouwd als privé woning van een vooraanstaande familie uit Arcos. Nu is het een intiem hotel met een warme atmosfeer van antieke terracotta vloeren, versierde plafonds, houten balken, marmeren zuilen en handgemaakte tegels. lees meer
 • Centraal gelegen
 • Zonterras
 • Uitzicht op vallei
 • Wifi
 • Romantisch
Amadeus La Música
Sevilla

Hotel Amadeus La Música in Sevilla staat volledig in het teken van klassieke muziek. We waren verrast door de heel eigen en originele stijl. Geniet van de muziek, de serene sfeer en de rust in het hart van het historische gedeelte van Sevilla. Na een dag vol cultuur kunt u heerlijk ontspannen in de jacuzzi op het dakterras, mét uitzicht op de kathedraal en haar Giralda! lees meer
 • In historisch centrum
 • Zonterras
 • Vlakbij Alcazar
 • Jacuzzi
 • Unieke sfeer
 • Wifi
Inbegrepen
Inbegrepen
Accommodatie

U verblijft 9 nachten in 4 kleinschalige en authentieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.

Verzorging

In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen.

Vlucht

Inbegrepen is een non-stop heenvlucht Amsterdam - Málaga en non-stop terugvlucht Sevilla - Amsterdam met Transavia of Vueling in de economy class. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Indien gewenst is vertrek vanaf een andere luchthaven mogelijk.

Bagage

Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 7/10 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

Auto

U beschikt 6/7 dagen over een huurauto categorie A van Avis. Deze is uitgevoerd met airconditioning. Inbegrepen is ongelimiteerd aantal kilometers • uitgebreide basisverzekering (en gedeeltelijke afkoop eigen risico) schade of diefstal (CDW & TP) • kenteken registratietoeslag (VRF) • luchthaventoeslag • belastingen (BTW). Meer informatie over verzekeringen, een optionele upgrade, optionele accessoires en het via ons te boeken 'all-inclusive tarief' ontvangt u in het reisvoorstel.

Reisbescheiden

Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie, een gedetailleerde wegenkaart en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken ontvangt u daarnaast een reisgids en voor u op maat gemaakte reistips.

Garantie

Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) onder nummer 3469.

Service

Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt.

Niet inbegrepen
Verzekeringen

Vivencia Travel stelt een reisverzekering verplicht voor elke reis. Een annuleringsverzekering wordt aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €17,50 per persoon met een maximum van €35,- per boeking.

Eten & drinken

Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

Overige kosten auto

Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof, eventuele tolgelden en parkeren. Reken in enkele steden op ca. €10,- parkeerkosten per dag. Eventuele extra verzekeringen voor de huurauto zijn exclusief en kunnen vooraf of ter plaatse worden bijgeboekt.

Entreegelden

Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen.

Reis aanvragen
Reis aanvragen
Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Romantiek in Andalusië.
Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
Uw gegevens
Aanhef *Dhr.Mevr.
Volledige naam *
E-mailadres *
Woonplaats *
Volwassenen
Kinderentot 12 jaar
Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
Telefoonnummer *
Dag
Tijdstip
Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
Uw wensen


Ervaringen

Geweldige huwelijksreis Andalusië

We hebben een supervakantie gehad! Alle drie de plekken waar we verbleven hadden hun eigen charme, ontzettend vriendelijke en behulpzame mensen en een unieke ligging. In één woord: geweldig! En heerlijk dat we niet van tevoren alles zelf moesten uitzoeken maar letterlijk en figuurlijk in een gespreid bedje kwamen. We gaan zeker nog eens terug naar Andalusië: met name in Sevilla zijn we nog lang niet uitgekeken! Mijn kersverse man en ik hebben honderden foto's gemaakt. Zodra ik daar een beetje orde in heb, stuur ik je zeker wat foto's en een reisverslag. groetjes, Anja & Ben   En even later volgt dan het volgende verslag…: In mei 2015 zijn mijn man en ik 8 dagen op huwelijksreis naar Andalusië geweest. Norma... lees meer

Grazalema à la carte

We hebben een verslagje geschreven van één dag en een paar foto's meegestuurd. Nogmaals onze complimenten voor de goede keuzes van accommodaties en de beste service. Hieronder het verslag: Ontbijt in de zon op een terras op de rand van een afgrond (in Arcos de la Frontera), vers geperste sinasappelen, geen gek begin van de laatste dag van onze rondreis door Andalusië. We reden over een prachtige weg naar Grazalema in de gelijknamige Parque Natural. In het bezoekerscentrum werden we te woord gestaan door een Spanjaard die goed Engels bleek te spreken, dat alleen al is het vermelden waard! Wij vroegen of hij een suggestie had voor een mooie wandeling in de omgeving. Hij vroeg ons hoe lang de wandeling moest zijn, hoe inspannend, wat wij... lees meer

Natuurschoon van Andalucia!

Dit jaar is onze derde reis door Vivencia Travel georganiseerd, na de Paradores rondreis en de rondreis Majorca. Wij hebben genoten van de stilte en de natuurschoon van Andalucia en vragen ons nog af hoe Arjan het presteert deze schitterende accomodaties te vinden...! Zoals wij gewend zijn, was alles netjes voorbereid met de puntjes op de "i",daarmee bedoel ik ook de route naar soms afgelegen verblijven...om het verhaal kort te maken: pet af voor Anne Marie en Arjan; wij wensen hun succes in de voorbereiding van de uitbreiding van de bestemmingen (Portugal...?) Onze complimenten en viendelijke groeten, M.Denys (Den Haag)   Noot van Vivencia Travel: na reeds eerder verschillende delen van Andalusië te hebben bezocht, heeft ... lees meer

Een stierenvechtfeest in Ronda

Hoewel de accommodatie in Sevilla moeilijk te bereiken was, was de ligging perfect! Vlak in het bruisende hart van de stad en dan toch weer net in een zijstraatje zodat je weinig geluidshinder hebt. Hotel Amadeus la Musica heeft een zeer bijzondere fraaie inrichting. Het hotel is klein en persoonlijk. Het ontbijt kregen wij op het dakterras met een prachtig uitzicht op de kathedraal en de Giralda toren. We hebben veel gezien in Sevilla maar vonden het jammer dat we moesten vertrekken naar het volgende adres: Arcos de la Frontera. In hotel El Convento hadden wij tegen bijbetaling een prachtige kamer met een fantastisch uitzicht. De bedden waren prima in orde. Jammer dat er geen minibar aanwezig was en dat je snel moest douchen, want anders w... lees meer

Romantische week in Andalusië

Beste Arjan, We hebben een geweldige vakantie gehad. Het was uitstekend geregeld!!! Onze dank daarvoor. -  Vooraf gestuurde documenten: duidelijk, goede tips en leuk ter voorbereiding. -  Vluchten prima verlopen. -  Autohuur: zowel in Malaga als in Sevilla perfect geregeld! -  Heerlijke hotels, mooie kamers, goede locaties We willen daarom ook, als dank,  een toast op jou uitbrengen – vanaf het dakterras van het hotel La Casa Grande in Arcos de la Frontera.  Daarnaast ben ik geen reisverslag schrijver. Dus we laten het bij onze complimenten. We  denken heel veel aan deze prachtige week terug! Met vriendelijke groet, Marga en Bert Stehmann-Jacobs lees meer

FAQ
 • Is een reis op maat mogelijk?
  Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
 • Hoe gaan de vluchten?
  Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam, maar ook vertrek vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam of Düsseldorf is mogelijk. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.
 • Is deze reis geschikt voor kinderen?
  In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Reizen met kinderen in Spanje betekent veel aanspraak hebben, want zonder twijfel kunnen we zeggen dat Spanjaarden dol zijn op kinderen. In ons aanbod vindt u veel kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Daarnaast is er in elke regio genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave bootovertochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen en een bezoek aan de Spaanse paardrijschool. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
 • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
  Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
 • Krijg ik routebeschrijvingen mee?
  Ja, na uw boeking begint de voorpret. Want naast uitgebreide routebeschrijvingen en een gedetailleerde wegenkaart ontvangt u van ons een uitgebreid informatiepakket met een reisgids en voor u op maat gemaakte reistips.
 • Regelen jullie ook tickets voor het Alhambra?
  Wanneer u bij ons een reis naar Andalusië hebt geboekt, ontvangt u van ons automatisch informatie over het boeken van tickets voor het Alhambra. Met onze ervaringen kunnen wij u adviseren over de beste bezoektijden.
 • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
  Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.

Andere Reizen op maat

Exclusief en ontspannen Andalusië

Wij denken dat de exclusiviteit van een reis niet alleen wordt bepaald door de mate van luxe van de hotels. Minstens zo belangrijk is het unieke karakter van de route door bijvoorbeeld uitgestrekte natuurgebieden en ver weg van het massatoerisme. In een bijzon...

Info & reis op maat
Aristocratische droom

In 8 dagen reist u door het zonnige Andalusië langs Ronda, Jerez de la Frontera en Córdoba. Prachtige natuurgebieden, witte bergdorpjes en bruisende steden wisselen elkaar af. U verblijft in luxueuze huizen en koninklijke optrekjes en maakt kennis met d...

Info & reis op maat
Exclusief en ontspannen Portugal

Wij denken dat de exclusiviteit van een reis niet alleen wordt bepaald door de mate van luxe van de hotels. Minstens zo belangrijk is het unieke karakter van de route door bijvoorbeeld uitgestrekte natuurgebieden en ver weg van het massatoerisme. In een bijzon...

Info & reis op maat