Bel ons: +31 (0)342 84 24 39
 
Of laat u terugbellen »
Reizen is beleven

Reizen is beleven

 Je mee laten slepen in het ritme van het Spaanse feestgedruis
Puur en authentiek Spanje

Puur en authentiek Spanje

Kennismaken met het echte Spaanse leven
Stilstaan bij het moment

Stilstaan bij het moment

Beleven wat je zojuist ontdekt hebt
Ontdekken in een rustig tempo

Ontdekken in een rustig tempo

De tijd nemen om de gebaande paden te verlaten
Ontspannen genieten

Ontspannen genieten

Volledig tot rust komen in de ambiance van je dromen
Kleinschalig en karakteristiek

Kleinschalig en karakteristiek

Op de mooiste plekjes verblijven in aangename sferen
Waar bent u nu:  Home - Reizigersinformatie - GreenSeat
 

GreenSeat

Groener reizen met GreenSeat en Vivencia Travel
Vivencia Travel werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Dat kan niet zonder jou! Boek daarom nu GreenSeat CO2-compensatie! Hiermee compenseer je de CO2-uitstoot van jouw reis en geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 in de atmosfeer en een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families. Jij maakt het mogelijk!

Waar gaat jouw geld naar toe? 
Een van onze projecten is een biogasproject in Cambodja. Meer dan de helft van de bevolking van Cambodja heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Door de plaatsing van biovergisters (kleinschalige biogasmachines) maken nu meer dan tienduizend boerenfamilies gebruik van biogas, afkomstig van de uitwerpselen van hun eigen koeien en varkens. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1,400,- aan kosten en 2600 uur hout verzamelen. Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrijkomt. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert de leefsituatie van deze families en wordt er minder CO2 uitgestoten.
Boek een GreenSeat, Jij maakt het mogelijk!

Waarom groener reizen met Vivencia Travel en GreenSeat
Je gaat op vakantie met Vivencia Travel voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor je welverdiende rust. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is groener reizen de toekomst, zodat de vakantiebestemmingen ook voor toekomstige generaties behouden blijven. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar het zal nog jaren duren voordat deze uitontwikkeld zijn. Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen. Via GreenSeat CO2-compensatie kan dat. Simpel; door eerst te kijken welke opties je hebt bij het kiezen van een groener vervoersmiddel en daarna de overgebleven CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren via onze duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden.

Hoeveel kost GreenSeat CO2-compensatie?
De kosten van een GreenSeat zijn afhankelijk van de hoeveelheid CO2-uitstoot van jouw reis. Het vervoersmiddel en de bestemming van jouw reis bepalen hoeveel CO2-uitstoot jouw reis veroorzaakt. GreenSeat heeft hiervoor de gemiddelde uitstoot berekend en bepaald hoeveel huishoudens je toegang moet geven tot duurzame energie om ervoor te zorgen dat het aantal broeikasgassen in de atmosfeer niet toeneemt.

 

Hoe werkt het?
Op de website www.greenseat.nl vult u de basisgegevens van uw vlucht in. De website berekent vervolgens de schadelijke uitstoot en de compensatiekosten van uw reis. Na het invullen van uw gegevens en betaling ontvangt u uw persoonlijke GreenSeat certificaat. Voor minder dan 4 euro vliegt u al CO2-neutraal retour naar Ibiza. En voor nog geen 5 euro compenseert u al uw retourvlucht naar Malaga.

 


Onze favoriete reizen en vakanties
naar authentiek Spanje