Palacio de Santa Inés

Granada

Waarom wij van Palacio de Santa Inés houden
 • Verblijven in de historische wijk Albayzín
 • Centrale ligging ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden
 • Vlakbij de beste teterias
 • Statig palacio uit de 16e eeuw

Statig paleis in hartje Granada

Midden in de wirwar van de straatjes en steegjes van de Arabische wijk Albayzín ligt het 16e-eeuwse Palacio de Santa Inés. De locatie is verbluffend: gelegen in de werelderfgoed wijk van Granada (Albayzín), vlakbij de kathedraal en een schitterend uitzicht op het majestueuze Alhambra.

Zien & doen
De Unesco wijk Albayzín is gelegen op een heuvel tegenover het wereldberoemde Alhambra. Waar vroeger de Arabische zijdemarkt plaatsvond, vindt u nu een wirwar van smalle straatjes met wit gepleisterde huisjes. Even verderop loopt u door naar Sacromonte, de bekende zigeunerwijk met uit rotsen gehouwen huisjes en tal van mogelijkheden voor een live flamenco voorstelling. De kathedraal van Granada ligt op 5 minuten lopen. Voor een bezoek aan het Alhambra moet u minimaal een halve dag uittrekken. Het bezoek kunt u het beste plannen in de vroege ochtend of laat op de dag, als het wat rustiger en koeler is.

Verblijven
De architectuur van de twee 16e-eeuwse gebouwen waarin Palacio de Santa Inés is gevestigd, is een goed voorbeeld van de Mudejárstijl, die stamt uit de tijd dat de christenen de moslims verdreven hadden. De binnenplaats is voorzien van een fontein, marmeren zuilen, versierde tegels en originele fresco’s uit de Renaissance. De sfeervol ingerichte kamers zijn gelegen rondom een patio. Enkele kamers hebben zelfs uitzicht op het Alhambra.

Eten & drinken
De dag begint met een ontbijtbuffet in de sfeervolle eetkamer. Behalve het heerlijke ontbijt is het niet mogelijk om in het hotel te lunchen of te dineren. Vlakbij het hotel kunt u kiezen uit een groot aanbod van goede restaurants en tapas bars met gerechten uit voornamelijk de Spaanse en Noord-Afrikaanse keuken.

Voorzieningen
 • Airconditioning
 • Bar
 • Familiekamers
 • Lounge
 • Patio
 • Wifi
 • Zonterras

Reizen waarin
Palacio de Santa Inés

is opgenomen

Deze reis laat u kennismaken met de rijke Moorse geschiedenis van Andalusië. Toen grote delen van Europa nog de Middeleeuwen beleefden, kende Zuid-Spanje een bloeiende islamitische beschaving, bekend als Al-Andalus, nu Andalusië. De Moren kwamen in de 8e...

Arabische vestingen, Moorse paleizen en gotische kathedralen. De schatten van Granada, Córdoba en Sevilla zijn de trots van Andalusië. Deze schatten uit het islamitisch-christelijk verleden zijn een unicum in de wereld en daarom uitgeroepen tot Werelderfg...

Reis door Andalusië en laat u meevoeren langs de erfenissen van de Moorse overheersing. Ontdek in tien indrukwekkende dagen de schoonheid van de prachtigste Paradores en paleizen. Dwars door het hart van Andalusië reist u langs Ronda, Carmona (omgeving Se...

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.