Son Borguny

Mallorca zuidwest

Waarom wij van Son Borguny houden
  • Verblijven in een typisch Mallorcaans bergdorpje
  • Gelegen aan de schilderachtige westkust
  • Logeren in een 15e-eeuws huis in het oude centrum
  • Uitzicht op zee en bergen
  • De glimlach van gastvrouw Penny!

Warme glimlach in schilderachtig Banyalbufar

Wij zijn verliefd op Banyalbufar! Een klein dorpje in het zuidwesten van Mallorca met een fantastische ligging: op een steile helling, ingeklemd tussen de Middellandse Zee en het Tramuntana gebergte. De kers op de taart is Son Borguny: een met veel liefde gerund dorpshotelletje in het hart van het stadje.

Zien & doen
Stap de deur van de bed & breakfast uit en betreed het labyrint van pittoreske steegjes dat zo kenmerkend is voor Banyalbufar. Trek op z’n minst een middag uit om door het charmante historische centrum te lopen, de prachtige kustlijn met haar terrasvormig aangelegde tuinen en boomgaarden te ontdekken en de ultieme rust van het dorp te ervaren. Samen met zusterstadje Estellencs heeft Banyalbufar nog geen duizend inwoners en de sfeer is er dan ook gemoedelijk. Beide dorpjes liggen in de uitlopers van de grillige Serra de Tramuntana en worden door elkaar verbonden met een prachtige wandelroute langs de kust. In het zuidwesten bevind zich het onbewoonde mini-eiland Sa Dragonera. Per boot wordt u in 20 minuten naar het eiland gebracht, waarna u het onbewoonde eiland middels vier uitgestippelde routes kunt verkennen.

Verblijven
Het romantische hotelletje telt slechts 10 kamers, allen met veel zorg in de typisch Mallorcaanse stijl ingericht. De kamers bieden uitzicht op de bergen, het dorp of de zee. Wij hadden het geluk in de junior suite te mogen slapen: Penny leidde ons via een smalle trap naar een ruime slaapkamer met over de terracotta dakpannen uitzicht op de Middellandse Zee. Onvergetelijk!

Eten & drinken
Ontbijtbuffet vindt plaats op het terras of in de gezellige ontbijtruimte. Voor diner kunt u terecht in Restaurante-Café Son Borguny. De mosselen behoren tot de beste van Mallorca!

Voorzieningen
  • Airconditioning
  • Lounge
  • Restaurant
  • Wifi
  • Zonterras

Reizen waarin
Son Borguny

is opgenomen

Tijdens deze rondreis reist u langs beschermde natuurgebieden en de meest idyllische bergdorpjes van Mallorca. Baleareneiland van zon, zee én van oneindige zandstranden, adembenemende uitzichten en een unieke flora en fauna. U verblijft in vier unieke kle...

Tijdens deze reis combineert u het beste van de eilanden Mallorca en Ibiza. Want wat is er leuker dan met de boot van eiland naar eiland te varen en zelf te ontdekken op welk eiland u zich het meeste thuis voelt?

Uw reis begint op Mallorca waar u g...

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.