U Frascone

Corsica centraal
Waarom wij van U Frascone houden
 • Centrale ligging om het binnenland te ontdekken
 • Ga de ruige natuur in vol buitensportactiviteiten
 • Bezoek historisch Corte en haar citadel
 • Gemoedelijk familiehotel met een huiselijke sfeer
 • Warm welkom van Elody en Ondeline

Huiselijke sfeer in ruig en woest binnenland van regio Corte

Gelegen in het hart van het eiland tussen de dorpen Vivario en Venaco, op slechts 20 minuten van Corte, ligt familiehotel U Frascone. Deze regio is een waar walhalla voor de buitensportliefhebber. Wandelen, klimmen, kajakken, canyoning of zwemmen in de rivieren, het kan allemaal. De natuur laat zich hier zien op haar best!

Zien & doen
Er zijn ontelbaar veel mooie wandelingen te maken in de omgeving. Van het groene bos van Vizzavona, rijk aan hazelnoot- en kastanjebomen en Corsicaanse dennen tot aan de Cascade des Anglais, een grandioze waterval of de Restonica vallei. Het culturele centrum van de regio is te vinden in Corte, omarmt door de woeste bergen van Monte Rotondo, Monto d’Oro en Monte Renoso. In vroegere tijden, na de bevrijding door Pascal Paoli, is Corte de hoofdstad geweest. Niet voor niets dat de Corsicanen trots zijn op deze oude stad met haar citadel; hier ervaar je echte vaderlandsliefde. Vergeet niet goed om je heen te kijken, want het gebied zit vol met wild dat optimaal geniet van de natuurrijke omgeving. Wij konden hier geen genoeg van krijgen!

Verblijven
U Frascone is een knus familiehotel en herbergt 13 kamers in een monumentaal pand uit 1889. Deze is volledig gerenoveerd en smaakvol ingericht waardoor de huiselijke sfeer meteen bij binnenkomst voelbaar is. De hartelijkheid van de familie uit zich in het warme ontvangst, de gezellige woonkamer, de boekenverzameling en de stijlvol ingerichte kamers, ieder uniek. Elody en Ondeline nemen de gasten op alsof het eigen familie is.

Eten & drinken
Wanneer u zich in de ochtend naar het zonterras begeeft, zorgt de vader van Elody voor een uitgebreid ontbijt. Een mandje met broodjes en croissants en verse sappen of goede koffie zorgen voor een ideale start van de dag. U Frascone beschikt over een bar, maar niet over een eigen restaurant. Voor diner kunt u naar Venaco, Vivario of Corte.

Voorzieningen
 • Airconditioning
 • Bar
 • Bibliotheek
 • Computer
 • Familiekamers
 • Wifi
 • Zonterras

Reizen waarin
U Frascone

is opgenomen

Treed in de voetsporen van Pascal Paoli, een man met veel aanzien die het fiere Corsica voor veertien jaar de onafhankelijkheid liet omarmen na jaren van kolonisatie en betwisting. Ontdek dit mysterieuze stukje Frankrijk en haar grilligheid in alle facetten...

Treed in de voetsporen van Pascal Paoli, een man met veel aanzien die het fiere Corsica voor veertien jaar de onafhankelijkheid liet omarmen na jaren van kolonisatie en betwisting. Ontdek dit mysterieuze stukje Frankrijk en haar grilligheid in alle facetten...

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.