Familiereis Moors Andalusië
Altijd héél veel inclusief.
Altijd persoonlijk advies.
Altijd op maat.
Overzicht
Een sprookje uit duizend-en-één-nacht

Met elkaar als gezin gaan jullie op reis langs de Moorse schatten van Andalusië. Op een ontspannen en speelse manier maken de kinderen kennis met de eeuwenoude cultuur van dit zuidelijke stukje Spanje. Leerzame ervaringen worden afgewisseld met middagen vol zwembadplezier samen met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Jullie verblijven in kleinschalige en authentieke accommodaties die stuk voor stuk door ons zijn geselecteerd op gezinsvriendelijkheid. Samen genieten jullie van de schoonheid van mensen, natuur en de prachtigste steden: dat is onze familiereis door Moors Andalusië. Deze reis is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. 

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur:
15 dagen
Reistype:
rondreis (fly-drive)
Reissom:
€1.245-1.515,- p.p. (o.b.v. 4 p.)
Waarom deze reis?
 • Met elkaar als gezin op ontdekking gaan langs de Moorse wortels van Andalusië
 • Slapen in de aarde in een heuse grotwoning
 • Je verwonderen in het mooiste sprookjespaleis van Europa: het Alhambra
 • Op safari in een stoere 4x4 jeep door Nationaal Park Doñana
 • Met een koets met trappelende paarden het mooie Sevilla bekijken
  Hoogtepunten
 • Granada - Alhambra
 • Ronda
 • Vogelparadijs Doñana Nationaal Park

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

  Programma

  Dag 1 tot 5: (Amsterdam) - Málaga - Pizarra (Málaga/Ronda)

  35 km
  5 overnachtingen nabij Málaga/Ronda

  Jullie vliegen vanaf Nederland naar Málaga. Wij doen ons best om de meest gunstige vluchten voor jullie te regelen, rekening houdend met de leeftijden van de kinderen. Op het vliegveld krijgen jullie met (eventuele) kleintjes op veel plekken voorrang en uiteindelijk is onze ervaring dat vliegen met kinderen een heel leuk avontuur kan zijn, wat je met elkaar als gezin maar mooi even doet. De vakantie is begonnen!

  Op het vliegveld van Malaga staat er een huurauto met airconditioning voor jullie klaar. Die airco is geen overbodige luxe, want in Andalusië schijnt de zon bijna altijd en kan de temperatuur lekker oplopen. Na een korte relaxte rit het binnenland in, komen jullie aan in de cortijo waar jullie de komende dagen zullen verblijven. Het zwembad nodigt uit tot een verkoelende duik en nadat iedereen geïnstalleerd is, begint het grote genieten. Er is genoeg tijd om eens rustig te bedenken wat jullie willen gaan doen.

  Er zijn genoeg mogelijkheden. Jullie kunnen een bezoek brengen aan het vriendelijke bergstadje Ronda, waar actieve kinderen hun energie kwijt kunnen door via een oude Moorse trap af te dalen in de 165 meter diepe kloof El Tajo. Of volg de prachtige route van de Moorse volken langs de kleine witte bergdorpen en machtige forten en kastelen. De stuwmeren van El Chorro met kleine strandjes liggen op korte rijafstand van Cortijo del Arte; ideaal voor een middagje kanovaren. Vanuit het hotel kunnen jullie ook een dag uittrekken voor een bezoek aan één van de langgerekte stranden van de Costa del Sol. 

  Dag 6 tot 9: Pizarra (Málaga/Ronda) - Villamanr. (Doñana)

  220 km
  4 overnachtingen in Nationaal Park Doñana

  Na het verse ontbijtje reizen jullie via het natuurschoon van de Serranía de Ronda door naar Nationaal Park Doñana. Jullie hotel hier is de ideale uitvalsbasis om te genieten van cultuur én natuur. Op een klein uurtje rijden ligt Sevilla, onze favoriete stad in Andalusië. Deze gouden stad is net een klein vriendelijk dorp in groot formaat. Er is een oude moskee kathedraal en ook weer een sprookjespaleis (Alcazar) zoals jullie dat in Granada zagen. Sevilla is ook de bakermat van de flamenco en overal worden kwalitatief goede voorstellingen aangeboden. Een leuke optie om te stad te verkennen is per koets, onderaan de beroemde Giralda toren staan de Andalusische paarden al trappelend op jullie te wachten.

  Een klein uur rijden de andere kant op brengt jullie in de wereld van Nationaal Park Doñana. Hier wemelt het van de zeldzame dieren en vogels. Met een stoere 4x4 jeep trekken jullie op safari het park in. Met een beetje geluk zien jullie naast de vele flamingo’s, wilde paarden, schapen en zwijnen ook gieren, wolven en lynxen. Een hele ervaring!

  Op slechts 45 minuten rijden ligt het mooie strand van Matalascañas. In een ongerept landschap van kustduinen en zandstranden genieten jullie hier van een heerlijk middagje zon en zee.

  Dag 10 tot 14: Villamanr. (Doñana) - Benalúa (Guadix)

  350 km
  5 overnachtingen in Guadix

  Jullie laten Nationaal Park Doñana achter je en reizen naar het oosten. Door bergen en dalen brengt de enerverende route jullie naar de grotwoningen van Guadix. De grotwoningen liggen in een heel merkwaardig gebied dat een beetje op de Grand Canyon lijkt, alleen dan in het klein. De grondsoort van deze prehistorische meerbedding is uitermate geschikt voor het uithouwen van grotten en dat is iets wat de bewoners dan ook al duizenden jaren doen. Overal in het landschap steken kleine schoorsteentjes boven de rode aarde uit. De dikke wanden van de grotwoningen zorgen het hele jaar door voor een aangename binnentemperatuur.

  In de omgeving is van alles te doen. Voor natuurliefhebbers is de fantastische natuur van de Sierra Nevada om de hoek: van bergwandelingen tot canyoning en paardrijtochten, alles is mogelijk. Maar jullie hebben deze reis geboekt, omdat jullie Moors Andalusië willen leren kennen en de kers op de taart, het al-ler-mooiste stukje Moors Andalusië vinden jullie op een uurtje rijden in Granada: het Alhambra. Een bezoek aan dit Moorse sprookjespaleis heeft menig hart sneller doen kloppen, ook dat van de kleine prins en prinses onder onze kinderen. Trek er gerust een halve of hele dag voor uit en na een overweldigende hoeveelheid indrukken maakt een kopje thee in een echte teteria de Moorse ervaring compleet!

  Dag 15: Benalúa (Guadix) - Málaga - (Amsterdam)

  190 km

  Na een heerlijke reis met elkaar als gezin is het tijd om weer naar huis te gaan. Jullie rijden terug naar het vliegveld van Málaga en na de huurauto ingeleverd te hebben vliegen jullie in een kleine 3 uur tijd terug naar Nederland. Met een fotoalbum vol foto’s en een hart vol herinneringen zal deze reis jullie nog lang bijblijven!

  Hoogtepunten

  Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

  Granada - Alhambra
  Granada dankt haar bekendheid vooral aan het wereldberoemde Alhambra en Generalife. Dit werelderfgoed vormt een uitzonderlijk voorbeeld van koninklijke Arabische residenties tijdens de middeleeuwse periode. Ten oosten van het Alhambra fort en residentie liggen de prachtige tuinen van Generalife, de voormalige landelijke residentie van de emirs die dit deel van Spanje regeerden in de 13e en 14e eeuw. Vanaf het moment dat u binnentreedt in de sprookjeswereld die het Alhambra blijkt te zijn, blijft u de rest van uw leven verlangen om terug te keren. Het Alhambra ademt de sfeer van vervlogen tijden, van Arabische prinsessen wandelend door de geurende tuinen van de Generalife. Zelfs de grootste cultuurbarbaar staat versteld van de onvoorstelbaar schitterende Arabische architectuur in het Palacio de Nazaries.
  Ronda
  Andalusië bezit vele witte bergdorpjes vol kronkelende straatjes en mooie vergezichten. Maar liggend op een 165 meter hoog plateau aan de rand van een ravijn en doormidden gespleten door een even diepe kloof, wordt Ronda met recht het meest romantische dorp van Spanje genoemd. Het is de rivier Guadalevín die deze diepe kloof, El Tajo genoemd, heeft uitgesneden. Aan weerszijden van de kloof liggen het oude La Ciudad en nieuwere gedeelte van Ronda, verbonden door de beroemde brug Puente Nuevo. Dichtbij de Puente Nuevo, in de oude stad, ligt het Casa del Rey Moro. Naast schitterende hangende tuinen en een prachtig uitzicht op El Tajo vindt u hier La Mina. Deze Moorse trap van 365 in de rotsen uitgehouwen treden brengt u omlaag naar de bodem van de kloof. Let op: er is maar één weg terug en dat is alle 365 treden terug omhoog!
  Vogelparadijs Doñana Nationaal Park
  Nationaal park Doñana behoort tot de grootste wetlands van Europa en is gelegen aan de westkust van Andalusië. Samen met de aangrenzende natuurreservaten omvat het meer dan 75.000 ha. moerassen, kreken en zandduinen. Het gebied herbergt talloze soorten vogels als de flamingo, gier en lepelaar en is ook het leefgebied van de zeldzame Iberische lynx. Vanwege de geldende restricties is het hart van het park alleen toegankelijk met een gids. Het is niet toegestaan om de paden te verlaten, maar vanuit de speciaal hiervoor gebouwde schuilhutten is er een goed uitzicht over de meer open gebieden en poelen. Vanuit hier kan ook gefotografeerd worden. Direct naast het park ligt El Rocío, een beroemd bedevaartsoord met een wit kerkje. Het cowboyachtige stadje lijkt zo uit een Mexicaanse western geknipt te zijn…
  Grotwoningen van Guadix
  Op 55 kilometer ten oosten van Granada ligt Guadix, een merkwaardige grottenstad omgeven door beschermde natuurgebieden als de Sierra Nevada, Sierra de Baza en Sierra de Hutor. Besneeuwde bergtoppen en canyonachtige roodgekleurde heuvels geven de omgeving een wonderlijke aanblik. Het gebied staat voornamelijk bekend om haar uit kalksteen uitgehouwen grotwoningen, die ook nu nog worden bewoond. In de winter zorgen de dikke stenen wanden voor warmte, in de zomer voor de nodige verkoeling. De beste indruk van de stad krijgt u vanaf de oude Moorse vesting, het Alcazaba. Zo’n twintig kilometer ten zuiden van Guadix ligt het leuke en rommelige boerendorp La Calahorra. Opvallend is het op een heuvel gelegen Castillo de la Calahorra, een van buiten militair aandoende stenen burcht met een verbazingwekkend elegante Italiaanse binnenplaats.
  Sierra Nevada Nationaal Park
  Het 'besneeuwde gebergte' bij Granada kent de hoogste top van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482 m). Hier ligt niet alleen het zuidelijkste skigebied van Europa, maar ook het grootste nationale park van Spanje. Er leven hier onder andere steenbokken en bijzondere vogels als de adelaar, gier en koningsarend. Prachtige wandelingen voeren over de toppen van meer dan 3000 meter naar de lager gelegen Alpujarras. Deze streek staat bekend om haar afgelegen Moorse bergdorpjes omringd door valleien vol boomgaarden met vijgen-, sinaasappel- en citroenbomen. De Sierra Nevada en Alpujarras lopen naadloos in elkaar over, maar zijn qua natuur en sfeer niet te vergelijken: de Sierra Nevada is ruig en onbewoond en de Alpujarras is door een oud Moors irrigatiestelsel groen en vruchtbaar.
  Sevilla - Kathedraal & Giralda
  Zoals bijna overal in Al-Andalus (Andalusië) is ook de kathedraal van Sevilla gebouwd op de fundamenten van een moskee, herinnerend aan het islamitische verleden van de stad. De sinaasappelboomgaard en minaret uit deze tijd zijn bewaard gebleven en laatstgenoemde vormt nu hét symbool van Sevilla: de Giralda. Een klimtocht deze 97 meter hoge Giralda op is zeker de moeite waard en biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de steunberen en torentjes van de kathedraal, maar ook over de stad zelf. De kathedraal is na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St. Paul’s Cathedral in Londen de grootste kerk (qua gebouw) van Europa en is zelfs de grootste kerk ter wereld die gebouwd is in gotische stijl. Details die bewaard zijn gebleven van de oorspronkelijke moskee zijn het voorhofje, de met sinaasappelbomen versierde patio en natuurlijk de beroemde minaret.
  Sevilla - Alcazar
  Sevilla’s pronkstuk is het Reales Alcázares, het Koninklijk Paleis. Dit kleine Alhambra staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en doet in schoonheid zeker niet onder voor haar grote broer in Granada. Het is één van de oudste nog in gebruik zijnde paleizen van Europa. Dit paleis waarvan de fundamenten al in 913 door de Moren gebouwd zijn, is in zijn huidige gedaante ongeveer even oud als het Alhambra. Overal in het paleiscomplex zijn muren vol weelderige mozaïeken en rijk versierde plafonds te zien. De architectuur is een goed voorbeeld van de Mudejárstijl, die stamt uit de tijd dat de christenen de moslims verdreven hadden en hun eigen land weer heroverd hadden. De kroon op het bezoek zijn de tuinen: eeuwenoude bomen, kleurrijke bloemen, beelden, fonteintjes en hofjes laten u opgaan in lang vervlogen tijden.
  Pueblos blancos
  Sommige Andalusiërs woonden liever op de veilige heuveltoppen in versterkte plaatsen dan zich op de vlakten te vestigen. Deze plaatsen zijn de zogenaamde pueblos blancos. In Moorse stijl witgekalkte huisjes met dikke muren, kleine raampjes en ronde schoorstenen bepalen de aanblik. Ronda en Arcos zijn de bekendste van deze witte dorpjes, maar ook Ubrique, Grazalema en Zahara de la Sierra zijn van een uitzonderlijke schoonheid. De meeste dorpen liggen verscholen in de bergen van de Sierra de Grazalema, maar ze zijn ook in te vinden in de streek Axarquía. De Benjamin van de pueblos blancos is Benalauria. Blakend wit en heel idyllisch ligt dit slaperige minidorpje tegen de ruige bergwanden van de Sierra de Grazalema aangeplakt. Paprika’s drogend in de zon, roze bougainvilles en luierende katten bepalen het beeld.
  Costa de la Luz
  Met de stranden van Bolonia, Caños de Meca en Zahara de los Atunes heeft de 'kust van het licht' enkele van de mooiste stranden van Spanje. Langgerekt, vaak winderig maar bekend om haar krachtige, zuivere licht. Anders dan de rest van de costa’s is dit gebied nog onontdekt door de grote massa buitenlandse toeristen. Het gebied strekt zich in een boogvorm uit van Ayamonte tot Tarifa, vanaf de monding van de Guadiana tot aan de Straat van Gibraltar. Het landschap kenmerkt zich door groene met pijnbomen beboste heuvels en kilometerslange zandstranden die zo overgaan in de achterliggende graslanden en bossen. Hier lopen de koeien letterlijk zo over de weg, door de natuur het strand op. Vanuit Tarifa kunt u bijzondere excursies maken als dolfijn- en walvisspotten of een dagtocht naar de woestijn van Marokko.
  Flamenco
  Flamenco is de ziel van Andalusië. De dans is een vurige artistieke uitdrukking van levensvreugde en verdriet en gaat gepaard met veel geklap, gestamp en gezang. Deze kunstvorm is in de Moorse periode door zigeuners overgebracht. In geheel Andalusië zijn er talloze voorstellingen, maar de beste flamenco is in Sevilla te vinden. In de Moorse patio van Casa de la Memoria de Al-Andalus beleeft u tussen de Spanjaarden de meest authentieke flamenco. Andere manieren om een flamencovoorstelling bij te wonen zijn in een tablao of flamencobar. Een tablao is een klein flamencotheater dat eigenlijk bedoeld was om voorstellingen voor toeristen te geven, maar vanwege het hoge niveau zijn hier ook veel Spanjaarden te vinden. Een goedkoper alternatief is de kroeg: ongedwongen, rumoerig en misschien van een minder hoog niveau, maar de toegang is gratis.
  Tapas
  Tapas zijn hapjes die oorspronkelijk in de 19e eeuw in Andalusië bij de sherry werden gegeten. Tegenwoordig is het een internationaal bekend fenomeen dat wordt geassocieerd met kleine hapjes. Elke grote stad in Andalusië heeft wel een tapas straat waar cafés en restaurants borden vol tapas serveren. Van heel eenvoudig tot buitengewoon luxe. Vis, vlees, groenten en kaas, iedere regio heeft zijn eigen specialiteit. In de regio rondom Cádiz worden bijvoorbeeld de beste zeevruchten tapas verkocht. In steden als Granada, Almeria en Jaén heerst de traditie om bij elk drankje een gratis tapa te serveren, een oud gebruik waar de inwoners erg trots op zijn. Tapas worden allang niet meer enkel geserveerd als tussendoortje, dus zijn ook erg geschikt als hoofdmaaltijd. De beste tapas bars zijn te vinden in Granada.
  Accommodaties

  Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

  De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

  Cortijo del Arte
  omgeving Málaga

  Kleinschalig, gemoedelijk en gezellig; hier heerst nog altijd de sfeer van een authentieke Spaanse ‘cortijo’, oftewel herenboerderij. Del Arte is de ideale plek om zowel tot rust te komen als er actief met uw gezin op uit trekken. Stad, strand en binnenland van Andalusië verkennen! lees meer
  • Centraal gelegen
  • Zwembad
  • Authentieke sfeer
  • Restaurant
  • Gezinsvriendelijk
  • Wifi
  Ardea Purpurea
  Coto Doñana

  Aan de rand van Nationaal Park Coto Doñana ligt de rustieke retraite Ardea Purpurea. Welkom op het 9 hectare grote landgoed met eigen meer, zoutwater zwembad in lagunestijl en zeeën van ruimte! lees meer
  • Midden in natuur
  • Zwembad
  • Serene sfeer
  • Restaurant
  • Gezinsvriendelijk
  • Wifi
  Cuevas La Granja
  Guadix (omgeving Granada)

  Slapen in het hart van de aarde, een unieke ervaring in de omgeving van Guadix: een op de Grand Canyon gelijkend gebied. De heuvels zijn hier niet van steen maar van klei en daarom uitermate geschikt voor het uithouwen van grotwoningen. Tot op de dag van vandaag de beste manier om in de zomer de hitte buiten te houden en in de winter de warmte binnen. lees meer
  • Midden in natuur
  • Zwembad
  • Grotwoningen
  • Restaurant
  • Gezinsvriendelijk
  • Wifi
  Inbegrepen
  Inbegrepen
  Accommodatie

  U verblijft 14 nachten in 3 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle bungalow, familiesuite of -woning voor 4 personen. Indien gewenst kan voor een kinderbedje worden gezorgd.

  Verzorging

  In Cortijo del Arte en Ardea Purpurea is ontbijt inbegrepen. In Cuevas la Granja is ontbijt niet inbegrepen. U beschikt hier over voldoende faciliteiten om zelf uw maaltijden te verzorgen. Indien gewenst kan ontbijt worden bijgeboekt.

  Vlucht

  Inbegrepen is een non-stop retourvlucht Amsterdam - Málaga. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven treft u aan in het reisvoorstel. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk.

  Bagage

  Bij uw vlucht boeken wij voor 2 personen 20/23 kg ruimbagage bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

  Auto

  U beschikt de volledige reis over een huurauto categorie economy (Opel Corsa of soortgelijk) o.b.v. all-inclusive zonder eigen risico. Uw autohuur verloopt via Sunny Cars, die staan voor zorgeloze autohuur. Daarom is de huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Alles wat u nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. U reserveert uw huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Meer informatie over autohuur, een optionele upgrade en optionele accessoires (bijv. een kinderzitje of een losse GPS) ontvangt u in het reisvoorstel.

  Reisbescheiden

  Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken, ontvangt u daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  CO₂-compensatie

  Wij compenseren de CO₂-uitstoot van uw reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover treft u aan in het reisvoorstel.

  Garanties

  Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

  Service

  Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. U profiteert nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

  Niet inbegrepen
  Verzekeringen

  Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

  Dossierkosten en bijdragen

  De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

  Eten & drinken

  Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

  Overige kosten auto

  Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof en eventuele tolgelden.

  Entreegelden & excursies

  Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. U ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Reis aanvragen
  Reis aanvragen
  Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Familiereis Moors Andalusië.
  Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
  Uw gegevens

   Aanhef *Dhr.Mevr.
   Volledige naam *
   E-mailadres *
   Woonplaats *
   Volwassenen
   Kinderentot 12 jaar
   Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
   Telefoonnummer *
   Dag
   Tijdstip
   Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
   Uw wensen


   Ervaringen

   Word net als wij enthousiast van de mooiste reiservaringen en vind inspiratie in de verhalen van reizigers die u voorgingen. In de loop der tijd zijn sommige routes gewijzigd waardoor de beschreven ervaringen kunnen afwijken van het huidige reisprogramma.

   Opnieuw genieten in Andalusië

   Wederom hebben wij genoten van een mooie reis door Andalusië! Het begon al goed met ons extra nachtje in Arcos de la Frontera: we dachten even dat we met onze auto niet door de smalle poort naar het stadscentrum konden rijden, maar dat bleek gelukkig gezichtsbedrog. Het hotel La Casa Grande was erg sfeervol en het uitzicht over het dal was geweldig. In de havenstad Càdiz hebben we genoten van de frisse zeewind en een wandeling  door de sfeervolle stad om vervolgens naar ons verblijf in Tarifa door te rijden. We vonden het familieappartement ‘Zagora’ in Dar Cilla heel erg mooi: ruim, voorzien van alle gemakken, een eigen terras en sfeervol door de Marokkaanse details, die de eigenaresse Zoë had toegevoegd. Het was heel bijzonder... lees meer

   Familie rondreis Andalusië

   We zijn weer terug. De wasmachine draait en ik kijk naar buiten en het regent! Cortijo Bravo was een prachtig hotel. Echt een juweeltje. En heel aardig personeel. We hebben er van genoten en we hebben een aantal keer het strand bezocht. Vooral Nerja beviel heel goed (strand/mooi stadje). De kaart in restaurant is beperkt, vooral voor kinderen. Het zou goed zijn als ze een aantal kindvriendelijke gerechten op de kaart zetten. Barend, zoon van 10, had op een gegeven moment 2 dagen koorts. Ik heb toen gevraagd of ze rijst met kip konden maken en dat was geen enkel probleem. Pasta, de dag daarna, was ook geen probleem. Waarschijnlijk hadden we dus veel eerder kunnen vragen aan de bediening/kok of ze voor de kinderen iets anders konden maken... lees meer

   Genoten van een onvergetelijke vakantie!

   Inmiddels zijn we alweer een paar weken terug van de vakantie met ons gezin in Andalusië. We hebben ontzettend genoten van cultuur en natuur. De hotels zijn prima bevallen. De ligging van uw hotels bij de diverse steden is uitstekend. De service in de charme-hotels is prima en het personeel vriendelijk. La Herriza in Gaucin - midden in de prachtige natuur van La Serrania de Ronda, is een aanrader als opstap naar het verblijf in de steden. Kortom we genoten van een onvergetelijke vakantie! Met dank voor uw adviezen, Hartelijke groet, Familie van den Dungen lees meer

   FAQ
   • Is een reis op maat mogelijk?
    Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
   • Hoe gaan de vluchten?
    Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam, maar ook vertrek vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam of Düsseldorf is mogelijk. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.
   • Is deze reis geschikt voor kinderen?
    In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken, maar met name deze reis is speciaal voor gezinnen met kinderen samengesteld. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Reizen met kinderen in Spanje betekent veel aanspraak hebben, want zonder twijfel kunnen we zeggen dat Spanjaarden dol zijn op kinderen. In ons aanbod vindt u veel kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Daarnaast is er in elke regio genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave bootovertochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen en een bezoek aan de Spaanse paardrijschool. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
   • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
    Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
   • Zijn er ook excursies bij mijn reis inbegrepen?
    Nee. Wanneer u bij ons een reis boekt, ontvangt u een door ons gemaakte selectie van leuke en interessante excursies die u gemakkelijk voorafgaand aan de reis zelf kunt boeken. In het reispakket dat u krijgt thuisgestuurd, vindt u daarnaast tips over excursies dit u ter plekke kunt organiseren. De accommodaties waar u verblijft helpen u hier graag bij. Zij kennen de omgeving als geen ander, zijn er trots op en hebben vaak de beste insidertips.
   • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
    Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.
   • Regelen jullie ook tickets voor het Alhambra en El Caminito del Rey?
    Wanneer u bij ons een reis naar Andalusië hebt geboekt, ontvangt u van ons automatisch informatie over het boeken van tickets voor het Alhambra en het Koningspad Caminito del Rey. Met onze ervaringen kunnen wij u adviseren over de beste bezoektijden, waar te parkeren en nog veel meer.

   Andere Reizen op maat

   Familiereis natuur van Andalusië

   Geniet van de rijke natuur van het veelzijdige Andalusië. Tijdens de reis verblijven jullie in gezinsvriendelijke accommodaties met zwembad, midden in de natuur en ver van de drukke weg en drukkende hitte van de grote steden. Toch liggen bijvoorbeeld het b...

   Info & reis op maat
   Familiereis natuur van Noord-Portugal

   Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht door het groene noorden van Portugal. Op een ontspannen manier maken jullie kennis met de schoonheid en prachtige natuur van de regio’s Serra da Estrela, Nationaal Park Peneda-Gerês en Costa Verde. Sportieve mome...

   Info & reis op maat

   Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.