Erfgoed van Al-Andalus in Paradores & palacios
Altijd héél veel inclusief, persoonlijk advies & op maat.
Overzicht
Oude tijden herleven en béleven

Reis door Andalusië en laat u meevoeren langs de erfenissen van de Moorse overheersing. Ontdek in tien indrukwekkende dagen de schoonheid van de prachtigste Paradores en paleizen. Dwars door het hart van Andalusië reist u langs Ronda, Carmona (omgeving Sevilla), Córdoba, Úbeda en Granada. Deze steden behoren tot de oudste van de regio. De moslims gaven dit gebied de naam Al-Andalus, tegenwoordig bekend als Andalusië. Dankzij de islamitische veroveraars herbergt Andalusië één van de grootste hoeveelheden cultuurschatten van middeleeuws Europa. Herleef oude tijden onder het genot van hedendaagse luxe!

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur:
10 dagen
Reistype:
rondreis (fly-drive)
Reissom:
€1.575-1.925,- p.p.
Waarom deze reis?
 • Legendarische route door het Moorse Al-Andalus
 • Luxe Paradores en elegante palacios op bijzondere plekken
 • Laat u overweldigen door Granada's Alhambra en Sevilla's Alcazar
 • Bezoek in Córdoba de Mezquita en Medina Azahara
 • Verken de prachtige Renaissance ‘zusterstadjes’ Úbeda en Baeza
 • Uitgebreide informatie mee op reis om het Moorse erfgoed te ontdekken
  Hoogtepunten
 • Sherryproeven in Jerez
 • Ronda
 • Granada - Alhambra

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

  Programma

  Dag 1 tot 2: (Amsterdam) - Málaga - Ronda

  100 km
  2 overnachtingen in Ronda

  U vliegt met een rechtstreekse vlucht naar Málaga. Na aankomst op de luchthaven neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar Ronda, één van de oudste stadjes van Spanje. Onderweg kunt u genieten van de schilderachtige landschappen van Serranía de Ronda. Ronda is spectaculair gelegen aan de 150 meter diepe kloof van de Tajo rivier. De Puente Nuevo (‘nieuwe brug’) verbindt de oude en de nieuwe stad met elkaar. Dwaal door de smalle en kronkelende straatjes van het oude Moorse Ronda, geniet van de betoverende uitzichten en bezichtig de paleizen en moskeeën en de restanten van het Arabische badhuis die herinneren aan de Moorse overheersing. Ten noordoosten van Ronda bevinden zich de overweldigende kalksteen grotten van El Chorro. Hier treft u onder andere de ruïnes aan van een tijdens de Moorse periode gebouwd kerkje met een heel bijzondere geschiedenis...

  Dag 3 tot 4: Ronda - Carmona

  125 km
  2 overnachtingen in Carmona

  Langs de Sierra de Grazalema, één van de groenste natuurgebieden van Spanje, vervolgt u uw reis naar het charmante stadje Carmona. Op de vruchtbare vlakte van de rivier de Corbones ziet u het op een heuvel gelegen Carmona al opdoemen. Een fraai oud stadje dat opvalt vanwege haar vele monumentale gebouwen, sporen uit een rijke en bewogen geschiedenis. U verblijft in de luxe Parador de Carmona, gevestigd in een 14e-eeuws Arabisch fort. Op slechts 35 minuten van Carmona ligt de imposante provinciehoofdstad Sevilla. Laat Sevilla uw hart veroveren zoals zij dat ook bij ons deed! De combinatie van de vele goede tapas restaurants, flamenco voorstellingen, het ontspannende badhuis hammam, het Plaza de España, het heerlijke Park Maria Luisa en de vele indrukwekkende gebouwen als de Alcazar én de kathedraal met haar Giralda maken een bezoek aan de stad tot een intense en unieke belevenis.

  Dag 5 tot 6: Carmona – Córdoba

  105 km
  2 overnachtingen in Córdoba

  Vandaag verruilt u Carmona voor een verblijf in Córdoba, hét centrum van Moors Spanje. Onderweg reist u langs het torenstadje Ecija. Het stadssilhouet van elf kerken met baroktorens nodigt uit voor een tussenstop. Córdoba is een moderne stad met goed bewaarde middeleeuwse stadswijken. Drie eeuwen lang werd het land vanuit deze grote handels- en universiteitsstad bestuurd. Vlakbij legden de Moren een compleet netwerk aan van irrigatiekanalen ten behoeve van de tuinen en de buiten de stad gelegen wijn- en boomgaarden. Resten hiervan zijn nog te vinden bij de moskee (La Mezquita) en in Medina Azahara. Overigens was La Mezquita, een woud van 600 zuilen met een opeenvolging van rood-witte marmeren bogen, de grootste moskee ter wereld na die van Mekka. Onder het bewind van de Moren groeide Córdoba uit tot een groot centrum van Joodse cultuur. Ten noorden van La Mezquita ligt de Juderia (Joodse wijk), een doolhof van nauw kronkelende steegjes.

  Dag 7: Córdoba - Jaén

  150 km
  1 overnachting in Jaén

  Vandaag reist u verder oostwaarts op weg naar Parador de Jaén, een iconisch gebouw met een majestueuze ligging, hoog boven de stad Jaén uit torenend. Dit sfeervolle staatshotel is gevestigd in een 18e-eeuws kasteel, Santa Catalina. Uw centraal gelegen Parador vormt het ideale vertrekpunt om zowel Úbeda als zusterstadje Baeza te ontdekken. Beide renaissance stadjes staan bekend om de eeuwenoude cultuur met een grote hoeveelheid indrukwekkende kerken en paleizen. Niet voor niets staan beiden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Heerlijk om hier in alle rust doorheen te wandelen en te dwalen langs de hoogstandjes uit de Renaissance.

  Dag 8 tot 9: Jaén - Granada

  135 km
  2 overnachtingen in Granada

  De laatste stop in deze reis brengt u naar een statig 16e-eeuws paleis in de wijk Albayzín in het historische centrum van Granada. Deze werelderfgoed wijk ligt dichtbij de kathedraal én heeft een indrukwekkend uitzicht op het imposante Alhambra. Voor het Alhambra kunt u het beste alle tijd nemen en in ieder geval een halve dag uittrekken zodat u met volle teugen kunt genieten van dit imponerende middeleeuwse paleis. Het Albayzín is een heerlijke wijk om doorheen te wandelen. Een web van smalle straatjes die plaatsmaken voor wit gepleisterde huisjes en geroemd om de teterías (Arabische theehuisjes). Wandel zeker door naar de zigeunerwijk Sacromonte met haar bekende uit grotten uitgehouwen huisjes en laat u meevoeren door de klanken van de flamenco door één van de voorstellingen bij te wonen.

  Dag 10: Granada - Málaga - (Amsterdam)

  140 km

  Uw reis door het legendarische Al-Andalus zit er bijna weer op! Na uw ontbijt reist u in ongeveer 1,5 uur naar de luchthaven van Málaga, waar u uw huurauto weer inlevert. Vervolgens vliegt u weer terug naar Nederland.

  Hoogtepunten

  Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

  Sherryproeven in Jerez
  Amberkleurig, vloeibaar en een typische smaak van honing, druiven en rozijnen. Het is de sherry, het vloeibare goud uit Jerez de la Frontera, waar de Spanjaarden apetrots op zijn. En dat terwijl sherry stellig één van de meest ondergewaardeerde wijnen is die wordt gemaakt. Alleen in de regio rondom Jerez kan sherry worden gemaakt, door de speciale klimatologische omstandigheden. Op een enkele uitzondering na is sherry geen wijn met een oogstjaar, maar het mengproduct van een systeem waarbij men een bepaalde hoeveelheid oude wijn aftapt en door evenveel jongere wijn vervangt. Hoe meer mengstadia een systeem omvat, en hoe ouder het systeem, des te subtieler de wijn. In Jerez de la Frontera vindt u meer dan 20 verschillende bodegas, waarvan er een aantal te bezoeken zijn. Sherryproeven doet u het beste in de kleinschalige Bodegas Tradicion.
  Ronda
  Andalusië bezit vele witte bergdorpjes vol kronkelende straatjes en mooie vergezichten. Maar liggend op een 165 meter hoog plateau aan de rand van een ravijn en doormidden gespleten door een even diepe kloof, wordt Ronda met recht het meest romantische dorp van Spanje genoemd. Het is de rivier Guadalevín die deze diepe kloof, El Tajo genoemd, heeft uitgesneden. Aan weerszijden van de kloof liggen het oude La Ciudad en nieuwere gedeelte van Ronda, verbonden door de beroemde brug Puente Nuevo. Dichtbij de Puente Nuevo, in de oude stad, ligt het Casa del Rey Moro. Naast schitterende hangende tuinen en een prachtig uitzicht op El Tajo vindt u hier La Mina. Deze Moorse trap van 365 in de rotsen uitgehouwen treden brengt u omlaag naar de bodem van de kloof. Let op: er is maar één weg terug en dat is alle 365 treden terug omhoog!
  Granada - Alhambra
  Granada dankt haar bekendheid vooral aan het wereldberoemde Alhambra en Generalife. Dit werelderfgoed vormt een uitzonderlijk voorbeeld van koninklijke Arabische residenties tijdens de middeleeuwse periode. Ten oosten van het Alhambra fort en residentie liggen de prachtige tuinen van Generalife, de voormalige landelijke residentie van de emirs die dit deel van Spanje regeerden in de 13e en 14e eeuw. Vanaf het moment dat u binnentreedt in de sprookjeswereld die het Alhambra blijkt te zijn, blijft u de rest van uw leven verlangen om terug te keren. Het Alhambra ademt de sfeer van vervlogen tijden, van Arabische prinsessen wandelend door de geurende tuinen van de Generalife. Zelfs de grootste cultuurbarbaar staat versteld van de onvoorstelbaar schitterende Arabische architectuur in het Palacio de Nazaries.
  Úbeda & Baeza
  Oneindige olijfboomgaarden op zonbeschenen glooiende heuvels bepalen het decor van de route naar de Renaissance ‘zusterstadjes’ Úbeda en Baeza. Ondanks haar officieuze titel ‘Wereldhoofdstad van de olijf’ wordt Jaén overschaduwd door de schoonheid van de nabijgelegen stadjes Úbeda en Baeza. Beiden behoren tot het Werelderfgoed van Unesco, wat voorkomt uit hun eeuwenoude cultuur met tal van indrukwekkende kerken en paleizen. Het kleine en opgewekte Baeza pronkt met haar prachtige 16e-eeuwse Renaissance bouwwerken. Negen kilometer verderop ligt het mogelijk nóg mooiere Úbeda. Wanneer u de monumentale binnenstad betreedt, is het alsof u zo de 16e eeuw binnenwandelt. In het hart van deze casco antiguo (‘oude wijk’) vindt u de meest weelderige pleinen omgeven door statige gebouwen.
  Sevilla - Alcazar
  Sevilla’s pronkstuk is het Reales Alcázares, het Koninklijk Paleis. Dit kleine Alhambra staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en doet in schoonheid zeker niet onder voor haar grote broer in Granada. Het is één van de oudste nog in gebruik zijnde paleizen van Europa. Dit paleis waarvan de fundamenten al in 913 door de Moren gebouwd zijn, is in zijn huidige gedaante ongeveer even oud als het Alhambra. Overal in het paleiscomplex zijn muren vol weelderige mozaïeken en rijk versierde plafonds te zien. De architectuur is een goed voorbeeld van de Mudejárstijl, die stamt uit de tijd dat de christenen de moslims verdreven hadden en hun eigen land weer heroverd hadden. De kroon op het bezoek zijn de tuinen: eeuwenoude bomen, kleurrijke bloemen, beelden, fonteintjes en hofjes laten u opgaan in lang vervlogen tijden.
  Jerez de la Frontera
  Jerez heeft een heerlijke hammam, bezit een mooie Alcazar en kathedraal en is samen met Sevilla de bakermat van de flamenco. Zonder de beroemde sherry en de Spaanse paardrijschool was deze stad misschien slechts een aantekening geweest in elke reisgids. Het vloeibare goud uit Jerez kan alleen in deze regio gemaakt worden door de speciale klimatologische omstandigheden. Bezoek in Jerez de kleinschalige Bodegas Tradicion en leer over de bewerkelijke wereld van deze dubbel gefermenteerde oude wijnen. Andere beroemdheden in Jerez zijn de Andalusische raspaarden. Tijdens een wereldberoemde dressuurshow op Spaanse gitaarmuziek laten de gracieuze witte paarden in de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (Koninklijke Andalusische paardrijschool) hun mooiste kunsten zien.
  Córdoba - Mezquita
  Tegenwoordig is Córdoba de minste bekende van de 'grote drie' van Andalusië, maar vroeger was Córdoba één van de belangrijkste steden van de wereld en het centrum van de Europese beschaving. De indrukwekkende 'toverwereld' van de moskee-kathedraal La Mezquita is de belangrijkste herinnering aan dit rijke verleden. Na de start van de bouw in de 8e eeuw werd het in de 13e eeuw door de christenen overgenomen. Zij vonden het echter zonde om de moskee te slopen en besloten daarom om hun kathedraal binnenin de moskee te bouwen: een moskee-kathedraal was geboren. La Mezquita is gebouwd op 856 marmeren zuilen die oneindigheid symboliseren en geïnspireerd zijn op palmbomen. Het is gelegen aan de Patio de los Naranjos, vernoemd naar de talrijke sinaasappelbomen. Sinds 1984 is de Mezquita onderdeel van het Werelderfgoed van Unesco.
  Granada - Albayzín
  Liggend op de heuvel tegenover het Alhambra, vindt u de Arabische wijk Albayzín. In deze werelderfgoed wijk van Granada zijn Moorse volksarchitectuur en traditionele Andalusische architectuur harmonieus vermengd. Ondanks de christelijke verovering getuigt Albayzín nog steeds van de vroegere middeleeuwse Moorse nederzetting. De stedelijke structuur, architectuur en belangrijkste uiterlijke kenmerken (vorm, materiaal en kleur) bleven onveranderd, waardoor de wijk een bijzonder voorbeeld is van een Spaans-Moorse stad. Vanuit Albayzín is er prachtig uitzicht op het Alhambra met in de winter en het voorjaar de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada als achtergrond. Even verderop loopt u door naar Sacromonte, de bekende zigeunerwijk met uit grotten uitgehouwen huisjes en tal van mogelijkheden voor een live flamenco voorstelling.
  Sevilla - Kathedraal & Giralda
  Zoals bijna overal in Al-Andalus (Andalusië) is ook de kathedraal van Sevilla gebouwd op de fundamenten van een moskee, herinnerend aan het islamitische verleden van de stad. De sinaasappelboomgaard en minaret uit deze tijd zijn bewaard gebleven en laatstgenoemde vormt nu hét symbool van Sevilla: de Giralda. Een klimtocht deze 97 meter hoge Giralda op is zeker de moeite waard en biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de steunberen en torentjes van de kathedraal, maar ook over de stad zelf. De kathedraal is na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St. Paul’s Cathedral in Londen de grootste kerk (qua gebouw) van Europa en is zelfs de grootste kerk ter wereld die gebouwd is in gotische stijl. Details die bewaard zijn gebleven van de oorspronkelijke moskee zijn het voorhofje, de met sinaasappelbomen versierde patio en natuurlijk de beroemde minaret.
  Granada - Teterías
  De historische wijk Albayzín is de thuisbasis van vele Arabische theehuisjes (teterías). Ze liggen verscholen in een wirwar van smalle straatjes met wit gepleisterde huisjes, kenmerkend voor deze wijk waar vroeger de Arabische zijdemarkt plaatsvond. De meeste van de theehuisjes zijn te vinden aan de Calle Calderia Nueva. In deze straat waant u zich in het Midden Oosten, de verkopers zijn echter niet opdringerig en de sfeer is heel ontspannen. Wij raden u Teteria As-Sirat aan, één van de oudste teterias. Kleine knusse hoekjes met kaarslicht, de geur van de waterpijp en Arabische muziek bepalen de sfeer. Zittend op een krukje geniet u van een echt kopje Arabische of oosterse thee. De thee wordt geserveerd met een Moors gebakje of andere zoetigheid. In een traditioneel Arabische setting geniet u van een ervaring uit duizend-en-één-nacht.
  Córdoba - La Juderia
  Samen met de Mezquita is de wijk Juderia onderdeel van het Werelderfgoed van Unesco. Deze Joodse wijk is ontstaan rond 200 na Christus toen Córdoba één van de grootste Joodse gemeenschappen van Europa had. De wijk bestaat uit een charmante wirwar van smalle straatjes, witgepleisterde huizen met welig bloeiende bloemen en smeedijzeren hekken waardoor u af en toe een glimp opvangt van één van Cordoba’s beroemde patio’s. De wat grotere straten van de Juderia zijn behoorlijk toeristisch, maar u hoeft maar een paar hoeken om te slaan en er is geen toerist meer te bekennen. Ook met plattegrond heeft u grote kans om te verdwalen, dus neem de tijd om helemaal op te gaan in de witte straatjes van de Juderia. Wandelend ontdekt u de oude stadsmuur Puerta de Almodovar, de middeleeuwse synagoge, de beste tapasbars en de leukste winkeltjes.
  Arcos de la Frontera
  Te midden van golvende velden vol zonnebloemen en tarwe, wijngaarden en boomgaarden, ligt het schilderachtige stadje Arcos de la Frontera. Balancerend op een 185 meter hoge bergkam met steile afgronden aan weerszijden is er vanuit het oude centrum een spectaculair uitzicht over de omliggende heuvels, het nabijgelegen meer en de Guadalete rivier. U ontdekt Arcos’ charme het beste al wandelend door de oude stad met haar smalle slingerende straatjes en witgekalkte huisjes. Er zijn ook enkele indrukwekkende Renaissance paleizen en Gotische kerken. Neem ook eens een kijkje bij de Mirador de Abades, hier heeft u een dubbel uitzicht, aan de ene kant op de kloof en aan de andere kant op het stuwmeer van Arcos.
  Accommodaties

  Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

  De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

  Parador de Ronda
  Ronda
  Op een adembenemend mooie locatie in het hart van het traditionele bergstadje Ronda ligt Parador de Ronda. De eeuwenoude Parador is gevestigd in het voormalige stadhuis uit 1761 direct naast de historische brug Puente Nuevo. Dit staatshotel is gelegen op de top van een 120 meter diepe kloof. Beleef op spectaculaire wijze het typisch Andalusische stadje Ronda! lees meer
  • In historisch centrum
  • Zwembad
  • Uitzicht op bergen
  • Restaurant
  • Exclusief
  • Wifi
  Parador de Carmona
  Carmona
  In het charmante oude stadje Carmona, vol met oude villa’s en indrukwekkende monumenten, vindt u de statige en luxueuze Parador de Carmona. De Parador is gevestigd in een 14e-eeuws Arabisch fort met uitzicht op de brede en vruchtbare vallei van de rivier Corbones en werd gebouwd tijdens de Moorse bezetting. lees meer
  • In historisch centrum
  • Zwembad
  • Exclusief
  • Restaurant
  • Binnenplaats
  • Wifi
  Las Casas de la Judería
  Córdoba

  Waan uzelf de koning te rijk in het luxueuze Las Casas de la Judería, midden in de beroemde oude joodse wijk Judería. Dompel je onder in sprookjesachtige sferen en dwaal door een aaneenschakeling van patio’s, prachtig gerestaureerde panden en bloemrijke binnentuinen. Dit is Córdoba in het klein! lees meer
  • In historisch centrum
  • Zwembad
  • Vlakbij Mezquita
  • Restaurant
  • Luxueuze sfeer
  • Wifi
  Parador de Jaén
  Jaén
  Parador de Jaén bevindt zich midden in het authentieke 18e-eeuwse kasteel Santa Catalina. Vanaf de top van de heuvel ontvouwt zich een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Met een spectaculair kruisgewelf van 20 meter hoog is het imposante uiterlijk van het kasteel goed bewaard gebleven.     lees meer
  • Midden in het centrum
  • Zwembad
  • Panoramisch uitzicht
  • Restaurant
  • Historische sfeer
  • Wifi
  Palacio de Santa Inés
  Granada

  Midden in de wirwar van de straatjes en steegjes van de Arabische wijk Albayzín ligt het 16e-eeuwse Palacio de Santa Inés. De locatie is verbluffend: gelegen in de werelderfgoed wijk van Granada (Albayzín), vlakbij de kathedraal en een schitterend uitzicht op het majestueuze Alhambra.  lees meer
  • In historisch centrum
  • Romantisch
  • Vlakbij Alhambra
  • Patio
  • Eeuwenoud palacio
  • Wifi
  Inbegrepen
  Inbegrepen
  Accommodatie

  U verblijft 9 nachten in 5 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.

  Verzorging

  In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen.

  Vlucht

  Inbegrepen is een non-stop retourvlucht Amsterdam - Málaga. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven treft u aan in het reisvoorstel. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk.

  Bagage

  Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

  Auto

  U beschikt de volledige reis over een huurauto categorie small (Fiat 500 of soortgelijk) o.b.v. all-inclusive zonder eigen risico. Uw autohuur verloopt via Sunny Cars, die staan voor zorgeloze autohuur. Daarom is de huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Alles wat u nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. U reserveert uw huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Meer informatie over autohuur, een optionele upgrade en optionele accessoires (bijv. een kinderzitje of een losse GPS) ontvangt u in het reisvoorstel.

  Reisbescheiden

  Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken, ontvangt u daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Extra's

  In Las Casas de la Judería wordt u in de patio verwelkomd met een glas frisse witte wijn. Op de kamer van Palacio de Santa Inés staat een koele fles wijn voor u klaar.

  CO₂-compensatie

  Wij compenseren de CO₂-uitstoot van uw reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover treft u aan in het reisvoorstel.

  Garanties

  Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

  Service

  Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. U profiteert nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

  Niet inbegrepen
  Verzekeringen

  Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

  Dossierkosten en bijdragen

  De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

  Eten & drinken

  Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

  Overige kosten auto

  Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof, eventuele tolgelden en parkeren. Reken in de grote steden op ca. €15-20,- parkeerkosten per dag.

  Entreegelden & excursies

  Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. U ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Reis aanvragen
  Reis aanvragen
  Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Erfgoed van Al-Andalus in Paradores & palacios.
  Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
  Uw gegevens

   Aanhef *Dhr.Mevr.
   Volledige naam *
   E-mailadres *
   Woonplaats *
   Volwassenen
   Kinderentot 12 jaar
   Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
   Telefoonnummer *
   Dag
   Tijdstip
   Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
   Uw wensen


   Ervaringen

   Word net als wij enthousiast van de mooiste reiservaringen en vind inspiratie in de verhalen van reizigers die u voorgingen. In de loop der tijd zijn sommige routes gewijzigd waardoor de beschreven ervaringen kunnen afwijken van het huidige reisprogramma.

   Alle dagen afwisseling, een heerlijke vakantie!

   Na drie uur vliegen geland op Malaga. Na de huurauto te hebben opgehaald een korte rit naar het eerste hotel Parador Malaga (niet te verwarren met het Parador Golf hotel). Dan blijkt al dat de Paradores op fantastische locaties staan. In Malaga logeer je letterlijk boven de stad en het uitzicht van ons balkon was fantastisch. Vanaf het hotel loop je via een af te dalen pad door tuinen zo de stad in. Houdt er rekening mee dat je ook terug moet, dat blijkt een behoorlijke klus. Overigens wel prettig dat de reisplanner op de eerste dag maar een klein stukje laat rijden, je bent wel vermoeid na de vroege vlucht. De tweede dag bezochten wij Marbella. Het oude Marbella is een prachtig stadje met kleine straatjes, met bloemen overgoten pleintjes ... lees meer

   Een met ‘cadeautjes’ overgoten reis

   25 september Vertrek van Eindhoven Airport met 1 uur vertraging om 13.00 uur. Aankomst in Malaga rond 16.00u. Auto opgehaald bij Avis en vervolgens naar het hotel in Malaga gereden. In de avond Malaga verkend en gegeten. 26 september In de ochtend bezienswaardigheden in Malaga bezocht en in de loop van de middag vertrokken naar de 1e Parador te Ubeda. Het was een afstand van ca. 265 km en het is een goed idee gebleken om in Malaga te overnachten en pas de volgende dag aan te rijden. In plaats van in de avonduren naar Ubeda te vertrekken via een onbekende, donkere weg, waar veelvuldig wegwerkzaamheden werden uitgevoerd. Het Palacio del Dean Ortega XVI is een mooie, kleinschalige Parador op loopafstand van het centrum van het stadje. Mooi... lees meer

   3 zwagers en onze schoonvader

   Nadat wij, 3 zwagers en onze schoonvader, het besluit hadden genomen om op vakantie naar Andalusië te gaan, gingen wij op zoek naar een reisorganisatie die met aandacht een dergelijke reis voor ons kon organiseren. Na enig zoeken kwamen wij uit bij Vivencia Travel die ons een Andalusië rondreis voorstelde langs historische Paradores. Voor onze schoonvader wilden wij wat extra faciliteiten in zijn kamer en een uiterst comfortabele auto waarin wij onze rondreis met plezier met ons vieren konden maken. Ook de vlucht had zo zijn prioriteiten alsmede de verzorging in de Paradores. Dit alles is uitermate succesvol verzorgd door Arjan Mauritz van Vivencia Travel. Na een prettige vlucht vanuit Rotterdam stond in Malaga voor ons een nieuwe Renau... lees meer

   De grote verrassing: Córdoba!

   Inderdaad zijn wij afgelopen dinsdag zonder problemen teruggekeerd en we kijken terug op een werkelijk fantastisch verblijf in Andalusië. Omdat we momenteel de rond de 1400 foto's (!!!!) aan het uitzoeken zijn en dit enige tijd zal duren zullen we enkele van de mooiste in een later bericht toezenden. We zijn zeer enthousiast over jullie algehele en persoonlijke aanpak van de organisatie. Jullie hebben uitstekend meegedacht en de geadviseerde/besproken accommodaties voldeden aan onze wensen, of overtroffen deze soms. Op de eerste dag zijn wij via Antequera naar Ronda gereden. Het Parador is schitterend gelegen, in het bijzonder het uitzicht vanuit het zwembad op de prachtige omgeving is de moeite waard. Precies aan de overkant van het Par... lees meer

   Van A tot Z genoten!

   Geachte heer Mauritz, Ik had u al willen mailen, maar u bent mij met uw mail voor. Wij hebben van A tot Z genoten! Voorbeeldig voorbereid, goede en bruikbare informatie op die plastic blaadjes!!! Reserveringen waren allen perfect in orde en de superior room, die wij in de parador de Úbeda hadden bleek de kamer te zijn, die Spanje kenner Rik Zaal de mooiste kamer vindt, Dat vonden wij ook! Het begin binnen de muren van het Alhambra is ook wel een heel bijzondere ervaring. Keurig hoe de informatie dat wij laat zouden aankomen, was doorgegeven en wij konden dus nog eten! Wij gingen van Carmona nog via Córdoba naar Jáen. Dat zou ik cliënten van Vivencia ook aanraden. Misschien is dat een tip om in uw reisinformatie mee te geven. Hadden v... lees meer

   FAQ
   • Is een reis op maat mogelijk?
    Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
   • Hoe gaan de vluchten?
    Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam, maar ook vertrek vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam of Düsseldorf is mogelijk. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.
   • Is deze reis geschikt voor kinderen?
    In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Reizen met kinderen in Spanje betekent veel aanspraak hebben, want zonder twijfel kunnen we zeggen dat Spanjaarden dol zijn op kinderen. In ons aanbod vindt u veel kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Daarnaast is er in elke regio genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave bootovertochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen en een bezoek aan de Spaanse paardrijschool. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
   • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
    Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
   • Zijn er ook excursies bij mijn reis inbegrepen?
    Nee. Wanneer u bij ons een reis boekt, ontvangt u een door ons gemaakte selectie van leuke en interessante excursies die u gemakkelijk voorafgaand aan de reis zelf kunt boeken. In het reispakket dat u krijgt thuisgestuurd, vindt u daarnaast tips over excursies dit u ter plekke kunt organiseren. De accommodaties waar u verblijft helpen u hier graag bij. Zij kennen de omgeving als geen ander, zijn er trots op en hebben vaak de beste insidertips.
   • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
    Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.
   • Regelen jullie ook tickets voor het Alhambra en El Caminito del Rey?
    Wanneer u bij ons een reis naar Andalusië hebt geboekt, ontvangt u van ons automatisch informatie over het boeken van tickets voor het Alhambra en het Koningspad Caminito del Rey. Met onze ervaringen kunnen wij u adviseren over de beste bezoektijden, waar te parkeren en nog veel meer.

   Andere Reizen op maat

   Moors erfgoed van Andalusië

   Deze reis laat u kennismaken met de rijke Moorse geschiedenis van Andalusië. Toen grote delen van Europa nog de Middeleeuwen beleefden, kende Zuid-Spanje een bloeiende islamitische beschaving, bekend als Al-Andalus, nu Andalusië. De Moren kwamen in de 8e...

   Info & reis op maat
   Vivencia Traveller Andalusië

   Een reis zoals een reis hoort te zijn, dat is onze Vivencia ontdekkingstocht door Andalusië. Intens, niet uiterst intensief: ontdekken in een rustig tempo.

   Van Oost naar West reist u door indrukwekkende landschappen en langs fascinerende steden. Ga...

   Info & reis op maat
   Historische Pousadas reis Portugal

   Een verblijf in een Pousada is dé manier om kennis te maken met de rijke cultuur van Portugal. Zij heeft een roerige geschiedenis en bijzondere tradities. Overnacht in gerestaureerde kastelen, kloosters en paleizen. Gelegen op de mooiste locaties midden in...

   Info & reis op maat

   Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.