Parels van Portugal per trein
Altijd héél veel inclusief.
Altijd persoonlijk advies.
Altijd op maat.
Overzicht
Per spoor door prachtig Portugal

Reis per trein door het noorden en midden van Portugal. Uw reis begint in het groene noorden van het land, waar u verblijft in de historische binnenstad van Porto. Langs de oever van de Douro proeft u de beste en beroemdste Portwijnen van het land. Spoor door naar het droomdecor van de Douro-vallei, vol eindeloze wijngaarden en eeuwenoude quintas. In Coimbra zijn het de in zwarte toga geklede studenten die het straatbeeld bepalen. Hier steelt de met bladgoud gedecoreerde Universiteitsbibliotheek Joanina de show. Uw treinreis eindigt in het kosmopolitische Lissabon, waar u oog in oog staat met de culturele rijkdommen vergaard tijdens de vele ontdekkingsreizen. Bekijk de mooiste vergulde kerken en onderga de weemoedige klanken van de fado. 

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur:
10 dagen
Reistype:
rondreis (fly-train)
Reissom:
€1.445-1.815,- p.p.
Waarom deze reis?
 • Relaxed per trein door Portugal reizen
 • Route langs historische steden Lissabon, Coimbra en Porto
 • Comfortabele en centraal gelegen kleinschalige hotels
 • Verken al wandelend of per boot de Douro vallei
 • Bezoek universiteitsstad Coimbra, het Oxford van Portugal
 • Ontdek de paleizen en tuinen van koningsstad Sintra
  Hoogtepunten
 • Porto - São Bento station
 • Porto - Ribeira & Vila Nova da Gaia
 • Port

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

  Programma

  Dag 1 tot 2: (Amsterdam) - Porto

  10 km
  2 overnachtingen in Porto

  Vanuit Nederland vliegt u naar de bruisende havenstad Porto. Een taxi brengt u naar uw ‘Casa’, een sfeervol gelegen en authentieke accommodatie in het hart van de stad, vlakbij alle belangrijke bezienswaardigheden. Bezoek de wijnkelders waar de heerlijkste Portwijnen liggen te rijpen en struin door de nostalgisch aandoende straatjes met zijn verweerde huizen en piepkleine winkeltjes. Loop binnen bij het São Bento treinstation en vergaap u aan de duizenden kleurrijke ‘Azulejos’. Hierop wordt de bewogen geschiedenis van Portugal uitgebeeld.

  Casa da Música, het hypermoderne concertgebouw van Porto, is ontworpen door de Nederlandse Rem Koolhaas en zal liefhebbers van hedendaagse architectuur doen opveren. Waarom niet een concert bijwonen in deze bijzondere ambiance? Neem ter afwisseling eens het tramlijntje naar de monding van de Douro voor een ontspannende strandwandeling.

  Dag 3 tot 4: Porto – Pinhão (Douro)

  150 km
  2 overnachtingen in Douro

  Vandaag staat een prachtige treinreis richting de wereldberoemde Douro vallei op het programma Aangekomen in het hart van de oogverblindend mooie Douro regio loopt u naar uw sfeervolle centraal gelegen accommodatie.

  Tussen de spectaculair steile hellingen met wijngaarden die lopen tot aan de Douro rivier is het prachtig wandelen! Een treinritje langs barokke kapelletjes, wijngaarden, diepe kloven en indrukwekkende rotspartijen is ook een aanrader. Wij vonden vooral het traject tussen Peso da Régua en Pinhão van een adembenemende schoonheid. Als u uitstapt in Pinhão staat u oog in oog met één van de mooiste, met ‘azulejos’ betegelde, stationnetjes van het land. Beneden aan de kade liggen de traditionele ‘rabelos’ boten u op te wachten voor een tocht over de Douro.

  Dag 5 tot 6: Pinhão (Douro) - Coimbra

  225 km
  2 overnachtingen in Coimbra

  Op naar het zuiden. Eerst per trein westwaarts waar u bij Porto Campanha overstapt op de trein naar Coimbra. Een stuk de Atlantische oceaan volgend boemelt de trein verder richting Coimbra, waar een taxi u naar uw volgende verblijf brengt. U verblijft in een authentieke accommodatie in het centrum van de stad.

  Bezoek in de bovenstad de indrukwekkende universiteitsbibliotheek Joanina en daal vervolgens af naar de benedenstad om neer te strijken op één van de vele terrasjes. In deze altijd levendige stad, waar u studenten nog in traditionele kostuums kunt zien rondlopen, is het altijd leuk om gewoon een tijdje het stadse leven te observeren en kennis te maken met haar vriendelijke inwoners.

  Dag 6 tot 9: Coimbra - Lissabon | 205 km | 3 overnachtingen in Lissabon

  205 km
  3 overnachtingen in Lissabon

  Op naar het laatste pareltje; de Portugese hoofdstad Lissabon. Een taxi brengt u weer naar het treinstation, waarna de treinreis door een afwisselend landschap vol golvende groene heuvels zuidwaarts gaat. Na circa twee uur rijdt uw trein rustig Lissabon binnen, met als eindhalte het Santa Apolonia treinstation. Naar buiten lopend ziet u aan de ene kant de brede Taag glinsterend in het zonlicht, terwijl aan de andere kant de volkswijk Alfama pittoresk tegen één van de zeven heuvels van Lissabon aanligt.

  Een taxi brengt u van het Santa Apolonia treinstation naar uw laatste 'Casa', een sfeervol gelegen en authentieke accommodatie in het hart van de stad. Een bezoek aan Lissabon is natuurlijk niet compleet zonder een rit met de ‘Eléctrico’, de ouderwets tram die niet weg te denken is uit het straatbeeld. Dé tram der trammen is toch wel de beroemde lijn 28. Stap in en maak een indrukwekkende rit door de stadswijken Graça, Alfama, Baixa en Bairro Alto. Het is de perfecte manier om de stad te leren kennen.

  Na een paar prachtige dagen in Lissabon is het tijd om de goudkust van Lissabon te verkennen. Op naar Cascais, een ontspannen treinrit langs de monding van de Taag voert u naar deze weelderige kustplaats. Een wandeling langs de strandjes van het voormalige vissersdorp Cascais voert naar het mondaine Estoril. Waan u even in de wereld van James Bond en waag een gokje in het grootste casino van Europa. Of neemt u liever een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan? Neem op één van de andere dagen ook eens de trein naar de paleizen en tuinen van de koningsstad Sintra: op maar een half uur van Lissabon belandt u in een hele andere wereld. De meest exorbitante kastelen liggen op u te wachten om ontdekt te worden.

  Dag 10: Lissabon - (Amsterdam)

  10 km
  Na uw afsluitende verblijf in het enerverende Lissabon wordt u per taxi naar de luchthaven van Lissabon gebracht. Aansluitend vliegt u terug naar Nederland.
  Hoogtepunten

  Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

  Porto - São Bento station
  Tijdens uw kennismaking met Porto zal één ding u onmiddellijk opvallen: de prachtige met blauwwitte ‘azulejos’ betegelde huizen en kerken. U kunt zich uren vermaken met het bewonderen van dit Portugese fenomeen. Vergeet hierbij absoluut niet om het treinstation van São Bento binnen te lopen. Het station heeft één van de meest bijzondere aankomsthallen ter wereld. Zoals de naam al doet vermoeden stond hier vroeger een klooster. In 1916 werd dit afgebroken om plaats te maken voor een stationshal met duizenden tegeltjes die historische taferelen uit de Portugese geschiedenis uitbeelden. Beruchte veldslagen, legendarische koningen en landschappelijke taferelen sieren de wanden van de hal. Kom hier vroeg in de ochtend en zie hoe forenzen de trein verlaten en Porto binnenwandelen in een bijzonder sfeervol decor.
  Porto - Ribeira & Vila Nova da Gaia
  Het oude centrum van Porto, Ribeira, ligt aan de rivier de Douro. Kleurrijke huizen, smalle straatjes, restaurantjes en traditionele boten geven de wijk een pittoresk aanzien. De bonte verzameling huizen aan de kade lijken tegen de oever geplakt. Vervallen huizen dragen bij aan de charmante sfeer van deze wijk. Als vanzelf valt uw blik op de beroemde dubbele gietijzeren brug Ponte Dom Luis I, hét symbool van Porto. Bovenop de brug rijdt de metro het centrum van de stad in; wandelaars genieten van het magistrale uitzicht op de rivier. Beneden dient de brug als een poort naar het stadje Vila Nova de Gaia: welkom in de wereld van de portwijn. Pakhuizen liggen in een lange rij langs de oevers, klaar om u te ontvangen voor een rondleiding en proefglaasje. Of geniet op één van de vele terrasjes aan kade van de zon en het allermooiste zicht op Porto.
  Port
  Hét bekendste drankje van Portugal is natuurlijk Port. Deze heerlijke wijn vindt haar oorsprong in de tijd van de handelsoorlogen tussen Frankrijk en Engeland. In de 17e eeuw was de import van Franse wijnen in Engeland verboden, maar de Engelsen bleven wel behoefte houden aan goede wijn! Handelaren voeren de rivier de Douro op en vonden daar volle rode wijnen die erg in de smaak vielen. Om tijdens het transport naar Engeland de wijn goed te houden, besloot men om er een hoeveelheid brandewijn aan toe te voegen. Dit werkte wonderwel, de handel floreerde en leverde de karakteristieke zoete smaak op. En ziedaar het resultaat, de port die wij nu nog altijd kennen! Vergroot uw kennis over Ruby en Tawny port tijdens een rondleiding door de kelders van Taylor’s, terwijl u geniet van het uitzicht in de prachtige tuin van dit eeuwenoude familiebedrijf.
  Douro vallei
  Het afwisselende landschap van Noord-Portugal heeft geen gebrek aan imposante natuurgebieden. Superlatieven schieten echter te kort als u voor het eerst de steil oplopende wijngaarden langs de Douro ziet liggen, badend in de ondergaande zon. De rivier de Douro, de ‘gouden rivier’, ontspringt hoog in de bergen van Spanje en stroomt naar het westen om uiteindelijk uit te monden bij Porto. De Douro vallei is bekend van zijn quinta’s, landgoederen met prachtige wijngaarden die zich uitstrekken langs de rivier. Hier groeien de druiven die de zo vurig begeerde Portwijn oplevert. Verken deze prachtige streek al wandelend door de wijngaarden. Per auto is het spectaculair rijden langs de oevers van de Douro. Of waarom maakt u niet een ritje per trein? Van Régua naar Pinhão is het spectaculairst! Misschien nog beter: sluit de dag af met een tochtje in een traditionele ‘Rabelos’ boot, nippend van een glaasje robijnrode Rubyport.
  Coimbra - Universiteitsbibliotheek
  Coimbra is één van de belangrijkste steden van het land. Het was in de middeleeuwen een tijdje de hoofdstad van Portugal en ontwikkelde zich snel tot een belangrijk cultureel centrum. Dit was vooral te danken aan de universiteit die in 1290 werd gesticht, gevestigd in het voormalige Paço Real da Alcáçova. Koning João V gaf opdracht tot het bouwen van een universiteitsbibliotheek. “De meest spectaculaire bibliotheek van de wereld”, zo oordeelde een Britse krant een aantal jaar geleden over de Biblioteca Joanina in Coimbra. Het interieur is werkelijk indrukwekkend! Rijkelijk gedecoreerd met exotisch hout en bladgoud. De oriëntaals beschilderde ruimtes staan vol oude boeken, Bijbels en wetboeken. Het is één van de belangrijkste monumenten van Portugal en een niet te missen onderdeel van uw bezoek aan Coimbra. Het verhaal gaat dat er vleermuizen tussen de boeken leven ter bescherming van deze kwetsbare collectie.
  Fado
  Fado is het Portugese levenslied en werd uitsluitend in armoedige kroegen gezongen. Het ontstond in de arme wijken van Lissabon: Alfama, Bairro Alto en Mouraria. Reist u mee naar de 19e eeuw, naar de vergane glorie van het ooit zo rijke Portugal. De rijkdommen van het land zijn geslonken en de bevolking zoekt naar manieren om zich in leven te houden. Boeren en vissers van het platteland zoeken werk en vestigen zich in de volkswijken van Lissabon, vol criminaliteit en misère. Muziek blijkt een uitstekende uitlaatklep. Fado is afgeleid van het Latijnse ‘fatum’ en betekent noodlot. Muzikale klanken die overlopen van verdriet, melancholie, blijheid en weemoed roepen een gevoel van ‘Saudade’ op, een soort heimwee of verlangen naar het leven van weleer. In de wirwar van straatjes van Alfama vindt u het piepkleine familierestaurant A Baiuca en beleeft u een authentieke avond tussen de buurtbewoners.
  Lissabon - Tram 28
  Een bezoek aan Lissabon is niet compleet zonder een rit met de ‘Eléctrico’, de ouderwetse tram die niet weg te denken is uit het straatbeeld. De gammel aandoende trammetjes wringen zich moeiteloos door de nauwe straten en rijden vlak langs de gevels van de huizen. Met gemak bedwingt de tram steile hellingen naar de hoger gelegen stadswijken. Dé tram der trammen is toch wel de beroemde lijn 28. Stap in en maak een indrukwekkende rit door de stadswijken Graça, Alfama, Baixa en Bairro Alto. Het is de perfecte manier om de stad te leren kennen. Wij raden u aan om bij het beginpunt aan het Praça Martim Moniz op te stappen om uzelf te verzekeren van een plekje op één van de houten bankjes. Er staan namelijk meer mensen te popelen om de stad op deze nostalgische wijze te verkennen.
  Lissabon - Alfama
  Net als Rome strekt Lissabon zich uit over zeven heuvelen. Het idyllische Alfama, de oudste wijk van de stad, ligt met haar bochtige, smalle straatjes en kleurrijke gevels op één van die heuvels. Met haar geïsoleerde ligging tussen het kasteel van São Jorge en de Taag is het als een eiland in de stad. De naam Alfama is afkomstig van het Arabische ‘al-hama’, dat warme bron betekent. De schilderachtige wijk is gebouwd volgens het plan van een Moorse kasbah. Het is bijna onmogelijk om niet te verdwalen in de nauwe steegjes, via de trappen, onder de bogen en over de pleintjes. Maar, geen zorgen! U vindt vanzelf uw weg naar de leukste fado bars en gezellige restaurantjes. Bewonder het indrukwekkende Castelo São Jorge met misschien wel het mooiste ‘miradouro’ van de hele stad!
  Lissabon - Bélem
  Gelegen aan de monding van de Taag, ten westen van het centrum, ligt de wijk Bélem. Het getuigt op indrukwekkende manier van de enorme macht en rijkdom van de Portugese Gouden Eeuw. Direct in het oog springt de ‘Torre de Bélem’, een sierlijke verdedigingstoren in de rivier. Hier vertrok Vasco da Gama onder aansturing van Hendrik de Zeevaarder op zoek naar nieuwe handelsroutes. De toren staat symbool voor de expansiedrift van Portugal. Het Mosteiro dos Jerónimos is één van de grootste bezienswaardigheden van Portugal en werd vanaf 1502 gebouwd. In de kerk bevinden zich graftombes van twee Portugese beroemdheden: de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama en de grootste Portugese dichter aller tijden, Luís de Camões. Vergeet bij uw bezoek aan Bélem absoluut niet om even naar binnen te gaan bij Antiga Confeiteria de Belém om de bijzonder populaire en overheerlijke Pastéis de Nata te proeven. We love them!
  Sintra
  Pak in het centrum van Lissabon de trein en een half uurtje later stapt u uit in een andere wereld, vol sprookjespaleizen, statige quintas en dromerige uitzichten. Dit alles gelegen in een groene oase van exotische planten en bomen. Welkom in Sintra, toevluchtsoord van koningen, rijke burgers en excentriekelingen. Het witte Palácio Nacional de Sintra steekt met zijn karakteristieke schoorstenen mooi af tegen de strakblauwe hemel. Het diende eeuwenlang als zomerpaleis van de koningen. Voor een birds-eye-view klimt u via smalle paadjes naar het Castelo dos Mouros. Van het voormalige Moorse kasteel zijn enkel nog ruïnes over, maar het uitzicht en de weelderige omgeving maken de pittige klim meer dan de moeite waard. Het hoogtepunt van uw bezoek aan Sintra is het Pena Paleis, gebouwd in de 19e eeuw. Dit kleurrijke landgoed, met een verwarrende mix van bouwstijlen, is een waar sprookjespaleis vol torentjes, versierde gevels en andere verassingen.
  Accommodaties

  Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

  De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

  Jardim da Batalha
  Porto
  Op loopafstand van het beroemde betegelde São Bento treinstation en omgeven door een prachtige binnentuin ligt het 19e-eeuwse bourgeois huis Jardim da Batalha. Uw knusse kamer zal de komende dagen het ideale vertrekpunt zijn om de eeuwenoude straten van het ‘centro histórico’ van Porto te ontdekken. lees meer
  • In historisch centrum
  • Sfeervol
  • Vlakbij São Bento
  • Tuin
  • Prachtig pand
  • Wifi
  Original Douro Hotel
  Douro
  Midden in het hart van pittoresk Peso da Régua ligt het 19e-eeuwse statige pand dat het Original Douro Hotel herbergt. Het perfecte startpunt voor een tour door de hoge Douro-wijngaarden en een verkenning per trein of boot langs de Douro rivier. lees meer
  • Midden in Douro
  • Taverne
  • Vlakbij treinstation
  • Modern design
  • Sfeervol
  • Wifi
  Sapientia boutique
  Coimbra

  De levendige universiteitsstad Coimbra mag trots zijn op het designpareltje Sapientia Boutique hotel. Midden in de oude bovenstad, gemoedelijk aanschurkend tegen de eeuwenoude universiteit is dit de ideale uitvalsbasis voor een comfortabele en onvergetelijke kennismaking met Coimbra. lees meer
  • In historisch centrum
  • Restaurant
  • Stijlvol design
  • Wijnbar
  • Dakterras
  • Wifi
  Boutique hotel Lisboa (Shiadu)
  Lissabon
  Binnenlopend bij de boetiekhotels van Shiadu voelt u zich gelijk thuis. Wij waren onder de indruk van de originele mix van kunst en vintage meubelen die zorgen voor een huiselijke sfeer. Of u nu kiest voor Casa do Jasmim, Quinta Colina, Casa do Pátio of één van de andere vier centraal gelegen pareltjes: Lisboa ligt klaar om ontdekt te worden! lees meer
  • In historisch centrum
  • Vintage stijl
  • Vlakbij Baixa
  • Huiselijke sfeer
  • Fado in Bairro Alto
  • Wifi
  Inbegrepen
  Inbegrepen
  Accommodatie

  U verblijft 9 nachten in 4 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.

  Verzorging

  In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen.

  Vlucht

  Inbegrepen is een non-stop heenvlucht Amsterdam - Porto en een non-stop terugvlucht Lissabon - Amsterdam. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven treft u aan in het reisvoorstel. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk. Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

  Trein

  Inbegrepen is een enkele reis per intercity van Porto naar Peso da Régua, van Peso da Régua naar Coimbra en van Coimbra naar Lissabon op basis van 2e klasse inclusief bagage, belastingen en -toeslagen.

  Taxitransfers

  Wij boeken voor u de taxi transfers van de luchthaven van Porto naar uw accommodatie in het centrum van Porto en van uw accommodatie in het centrum van Lissabon naar de luchthaven van Lissabon. Tevens boeken wij de taxitransfers van het treinstation in Coimbra naar uw hotel v.v. en van het treinstation in Lissabon naar uw accommodatie.

  Reisbescheiden

  Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken, ontvangt u daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  CO₂-compensatie

  Wij compenseren de CO₂-uitstoot van uw reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover treft u aan in het reisvoorstel.

  Garanties

  Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

  Service

  Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. U profiteert nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

  Niet inbegrepen
  Verzekeringen

  Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

  Dossierkosten en bijdragen

  De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

  Eten & drinken

  Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

  Overige kosten vervoer

  Niet inbegrepen zijn overige kosten per openbaar vervoer in Porto, Coimbra, Lissabon, Sintra en Cascais.

  Entreegelden & excursies

  Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. U ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Toeristenbelasting

  Lissabon ca. €1,- per persoon per nacht en Porto ca. €2,- per persoon per nacht (voor personen vanaf 13 jaar), ter plaatse te voldoen.

  Reis aanvragen
  Reis aanvragen
  Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Per trein langs de parels van Portugal.
  Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
  Uw gegevens

   Aanhef *Dhr.Mevr.
   Volledige naam *
   E-mailadres *
   Woonplaats *
   Volwassenen
   Kinderentot 12 jaar
   Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
   Telefoonnummer *
   Dag
   Tijdstip
   Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
   Uw wensen


   Ervaringen

   Word net als wij enthousiast van de mooiste reiservaringen en vind inspiratie in de verhalen van reizigers die u voorgingen. In de loop der tijd zijn sommige routes gewijzigd waardoor de beschreven ervaringen kunnen afwijken van het huidige reisprogramma.

   Komt hier uw reiservaring?

   Voor onze kersverse bestemming Portugal zijn er nog (vrijwel) geen reiservaringen. Wie weet staat hier binnenkort het verslag van uw reis door Portugal! lees meer

   FAQ
   • Is een reis op maat mogelijk?
    Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
   • Hoe gaan de vluchten?
    Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam, maar ook vertrek vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Düsseldorf of Brussel is mogelijk. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.
   • Is deze reis geschikt voor kinderen?
    In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Reizen met kinderen in Portugal betekent veel aanspraak hebben, want zonder twijfel kunnen we zeggen dat Portugezen dol zijn op kinderen. In ons aanbod vindt u veel kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Daarnaast is er in elke regio genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave paardrijdtochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen kajakken. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
   • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
    Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
   • Zijn er ook excursies bij mijn reis inbegrepen?
    Nee. Wanneer u bij ons een reis boekt, ontvangt u een door ons gemaakte selectie van leuke en interessante excursies die u gemakkelijk voorafgaand aan de reis zelf kunt boeken. In het reispakket dat u krijgt thuisgestuurd, vindt u daarnaast tips over excursies dit u ter plekke kunt organiseren. De accommodaties waar u verblijft helpen u hier graag bij. Zij kennen de omgeving als geen ander, zijn er trots op en hebben vaak de beste insidertips.
   • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
    Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.

   Andere Reizen op maat

   Rondreis Parels van Sicilië

   Ontdek en ervaar de diversiteit van het prachtige Italiaanse eiland Sicilië. Voor zowel de rijke historie als de mooiste natuur gaat u naar deze parel in de Middellandse Zee. Maak kennis met de Griekse oudheid bij Agrigento en aanschouw de indrukwekkende e...

   Info & reis op maat
   Spanjes parels van het Zuiden

   Arabische vestingen, Moorse paleizen en gotische kathedralen. De schatten van Granada, Córdoba en Sevilla zijn de trots van Andalusië. Deze schatten uit het islamitisch-christelijk verleden zijn een unicum in de wereld en daarom uitgeroepen tot Werelderfg...

   Info & reis op maat
   Rondreis Parels van Corsica

   Treed in de voetsporen van Pascal Paoli, een man met veel aanzien die het fiere Corsica voor veertien jaar de onafhankelijkheid liet omarmen na jaren van kolonisatie en betwisting. Ontdek dit mysterieuze stukje Frankrijk en haar grilligheid in alle facetten...

   Info & reis op maat

   Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.