Rondreis Parels van Corsica
Altijd héél veel inclusief.
Altijd persoonlijk advies.
Altijd op maat.
Overzicht
Ervaar Pascal Paoli’s Île de Beauté

Treed in de voetsporen van Pascal Paoli, een man met veel aanzien die het fiere Corsica voor veertien jaar de onafhankelijkheid liet omarmen na jaren van kolonisatie en betwisting. Ontdek dit mysterieuze stukje Frankrijk en haar grilligheid in alle facetten. Langs intense landschappen voert deze reis van rijke groene wijnstreken en de imposante Cap Corse naar de heuvelachtige en vruchtbare Balagne regio. Van het intrigerende ruige binnenland waar pieken en dalen elkaar razendsnel opvolgen tot aan het azuurblauwe water en de witte kliffen in de zuidelijke regio. Voorbij kustlijnen vol mediterraan struikgewas, olijfbomen, kastanjes en dennen naar eenzame kolossale bergtoppen met als decor pastelkleurige citadellen en bescheiden pure Corsicaanse dorpjes.

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur:
15 dagen
Reistype:
rondreis (fly-drive)
Reissom:
€2.245-3.095,- p.p.
Waarom deze reis?
 • Ontdek gemoedelijke stadjes als Ajaccio, Calvi, Corte en Bonifacio
 • Struin door tal van schilderachtige dorpjes als Sartène en Pigna
 • Tem het vurige en ongetemde Parc Régional de la Corse
 • Ontspan aan een van de vele parelwitte stranden
 • Aanschouw rode granietrotsen tot aan reusachtige witte kalksteenformaties
  Hoogtepunten
 • Schiereiland Cap Corse
 • Wijnen in Patrimonio
 • Noordelijke oorden

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

  Programma

  Dag 1 tot 3: (Rotterdam) - Bastia - Rutali

  20 km
  3 overnachtingen in noordoosten

  U vliegt vandaag van Rotterdam naar Corsica, het begin van een verbazingwekkende reis naar deze ‘Île de beauté’. Op het vliegveld haalt u de huurauto op en rijdt u in een half uurtje via een kronkelweg door de heuvels naar het eerste verblijf in het dorpje Rutali. Het rustig gelegen boetiekhotel huist in een 19e-eeuwse villa met een hoog gehalte aan romantiek en charme.

  De vruchtbare streek de Nebbio ligt centraal in het noorden van Corsica en is een mooi startpunt om het afwisselende landschap te verkennen. Aan de ene kant zijn er de uitgestrekte ‘woestijnen’ van de Agriates. Ooit beplant met graan en vol grazend vee, nu een heuvelachtig verstild gebied, waar de geurige maquis het terrein heeft ingenomen. De paradijselijke stranden van Loto en Saleccia zijn een lust voor het oog en alleen toegankelijk met een boot of terreinwagen. Vanuit Saint-Florent is het slechts 20 minuten varen. Dan is er aan de andere kant de Cap Corse, met authentieke havenplaatsjes, welvarende wijngaarden en wervelende kustlijnen. De wijnen staan hier bekend als de beste van Corsica! In de stad Bastia zijn de Italiaanse invloeden voelbaar. Neem plaats op een van de gezellige terrassen in de oude haven en geniet van het schitterende uitzicht op zee.  

   

  Dag 4 tot 6: Rutali - Feliceto

  70 km
  3 overnachtingen in het noordwesten

  Na het ontbijt voert een spectaculaire route u via Saint-Florent dwars door de Agriates richting de Balagne. Als plots de zee weer opdoemt heeft u vanaf de weg een weids uitzicht, een stopplaats waard! Na een typisch Corsicaanse kronkelweg door het binnenland komt u aan bij uw volgende bestemming.

  De heuvelachtige en vruchtbare Balagne en omgeving heeft mogelijkheden ten overvloed. Trek zeker één dag uit voor de kenmerkende ‘weg van de ambachtslieden’ om het pure Corsica te aanschouwen in één van de vele kunstnijverheidswerkplaatsen. Elk bergdorpje laat u kennis maken met zijn eigen trotse ambacht. Wij zijn weg van het schilderachtige kunstenaarsdorp Pigna, ook wel het muzikale hart van Corsica. De andere dagen kunt u struinen door de 15-eeuwse Genuese citadel Calvi, het lange zandstrand van deze stad liefhebben of weg mijmeren in het geliefde boemeltje ‘U Trinighellu’. Op een ongekende manier de kliffenkust in u opnemen? Boek een boottocht naar het indrukwekkende natuurreservaat Scandola.

  Dag 7 tot 9: Feliceto - Venaco

  85 km
  3 overnachtingen in het binnenland

  Vandaag trekt u het ongetemde binnenland in, naar het vurige hart van Parc Naturel Régional de la Corse dat twee derde van het eiland beslaat en waar de hoogste berg de Monte Cinto domineert (2706 m). Opnieuw staat dit gelijk aan sensationele landschappen. U maakt steeds meer kennis met Corsica en ziet dat nagenoeg elke route hier de moeite waard is. Sta onderweg stil bij lieflijk Soveria en geniet van de appetijtelijke noga.

  Vanuit uw kleinschalige familie gerunde boetiekhotel volgt het ene natuurwonder na het andere zich in razend tempo op. U begeeft zich in een waar wandelparadijs en een uitmuntende plek voor de buitensportliefhebber. Ga te voet langs hazelnoot- en kastanjebomen in het meest geliefde Forêt de Vizzavona en bewandel de Cascade des Anglais of pak het anders aan en ga voor ruig en avontuurlijk door te mountainbiken, kajakken, raften of klimmen. Hoe gecompliceerd het ook is, beperk u vooral niet alleen tot de natuurlijke rijkdom en breng een bezoek aan de vroegere hoofdstad Corte, hier waar het trotse nationalisme het meest zegeviert. Zoekende naar meer cultuur? Maak dan een tocht door de heuvelachtige regio's Bozio en Castagniccia, vol bescheiden kapellen.

  Dag 10 tot 11: Venaco - Olmeto

  100 km
  2 overnachtingen aan zuidwestkust

  Het onstuimige binnenland maakt vandaag plaats voor het verkwikkende zuiden met volop magnifieke stranden. U rijdt eerst dwars door het grillige binnenland richting het zuidwesten. Wees oplettend voor de vele (ever)zwijnen en koeien die hier vertoeven.

  De komende dagen verblijft u aan de Golfe de Valinco, met zijn steile rotsen, heuvels vol olijfbomen en aanlokkelijke zandstranden. In het achterland is de bijzondere archeologische vindplaats Filitosa, met duizenden jaren oude overblijfselen van de eerste beschaving op Corsica. Of wat te denken van een bezoek aan Napoleons geboortestad Ajaccio? Hier hangt een haast Provençaalse sfeer in het pastelkleurige centrum vol terrasjes. Op de dagelijkse markt achter het stadhuis worden overheerlijke, lokale producten aangeboden. Zeker de moeite waard om even te gaan proeven!

  Dag 12 tot 14: Olmeto - Porto-Vecchio

  85 km
  3 overnachtingen aan zuidoostkust

  Na het uitgebreide ontbijt en wat laatste blikken op de Golf van Valinco vervolgt u de reis naar de andere kant van het zuiden, aan de oostkust. Het is zonde om niet even te stoppen in Sartène, door sommigen  het mooiste dorp van Corsica genoemd!

  De laatste dagen kunt u onophoudelijk ontspanning vinden bij de fraaie baaien en stranden nabij. Het zuiden herbergt de meest paradijselijke, zoals de baai van Rondinara, daar waar de kustlijn minder steil wordt. Met kraakhelder turquoise water en fijn goudgeel zand waan je je op een tropische bestemming. Aan diezelfde kust kunt u het fotogenieke Palombaggia vinden. Bewonder deze wel vroeg in de ochtend of tegen de avond voor de beste ervaring. Eraan toe om wat te ondernemen? Neem zeker een kijkje in het middeleeuwse Bonifacio, opgetrokken uit grootste, reusachtige witte kalksteenformaties. Wij genoten hier van het Corsicaanse leven in de ‘Haute Ville’ door te dwalen door geplaveide straatjes met als toneel de kleurrijke huizen.

  Dag 15: Porto-Vecchio - Bastia - (Rotterdam)

  130 km

  Helaas is de laatste dag van deze rondreis door het groene Corsica alweer aangebroken. Wat een avontuur en overvloed aan natuurschoon! U reist terug naar de luchthaven van Bastia en levert hier de huurauto in. Werp nog een laatste blik op dit grillige en eigenzinnige stukje Frankrijk voordat u terugvliegt naar Nederland.

  Hoogtepunten

  Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

  Schiereiland Cap Corse
  Op het noordelijke schiereiland van Corsica is het verleden nog duidelijk waarneembaar. De vele Genuese verdedigingstorens langs de kust laten zien hoe men zich stand hield tegen de plunderende piraten. Hedendaags is het een plek van kalmte en evenwichtigheid, van aantrekkelijke baaien en havens waar de zeewind zich vluchtig een weg baant. Aanschouw de vele vissersboten in de levendige haven van Macinaggio of verken vissersdorp Centuri met haar okergele, grijze en witte huizen en knusse haven. Doe een stap terug in de tijd en volg de sensationele weg langs struikgewas, steeneiken en weiden naar het bescheiden dorpje Barcaggio op het noordelijkste punt van het eiland. Hier waar ze nog stranden kennen waar de koeien grazen. De echte natuurliefhebber maakt de adembenemende wandeling langs het kustpad Sentier des Douaniers. Zelf zijn wij zeer gecharmeerd van het schilderachtige Nonza, gebouwd op een zwarte rots die oprijst vanuit zee.
  Wijnen in Patrimonio
  Op Corsica zijn er negen wijnstreken te vinden. Toch wordt het eiland niet vaak in verband gebracht met eersteklas en hooggewaardeerde wijnen. Dit is echter geheel onterecht, want zelfs de Romeinen en Grieken waren hierin al zeer bedreven toen zij dit betwiste eiland koloniseerden. Eén van de meest indrukwekkende wijngebieden is te vinden in het hart van de bergachtige regio Nebbio, rondom het dorpje Patrimonio. Meerdere kleinschalige familiebedrijven bekleden hier met de eigen wijngaarden de imposante kalksteenheuvels. Neem in het bijzonder een kijkje in één van de wijnhuizen zoals Domaine Orenga de Gaffory of Domaine Lazzarini en proef hier het ware karakter van Corsica; vol, fruitig en sterk. Zowel de witte Vermentino als een wijn van de lokale rode Niellucciudruif zijn hier zeer befaamd. Vanwege het zachte klimaat en de vruchtbare bodem zijn ze in deze streek op haar best. Allen dragen ze het AOC predicaat (Appellation d’Origini Controlée) wat de hoogwaardige kwaliteit waarborgt.
  Noordelijke oorden
  Wie in het noorden van Corsica is kan er niet omheen, de Genuese citadellen Bastia en Calvi. Over geplaveide straatjes is er het ene nauwe steegje na de andere. Even lijkt het alsof Corsica heeft plaatsgemaakt voor Italië. Dat is ook niet zo gek, aangezien Bastia dichterbij Italië ligt. Deze economische havenstad staat bol van de pastelkleurige huizen. Struin door Terra Vecchia, het oude havengebied met haar Place du Marché en bezoek de indrukwekkende citadel in de wijk Terra Nova met haar brede pleinen. De onstuimige geschiedenis zet zich voort tot aan Calvi, waar de 15e-eeuwse citadel domineert vanaf ruige rotsen. Van de hedendaagse benedenstad met tal van winkels en restaurants is het afdwalen geblazen naar de bovenstad met grandioze vergezichten op de luxueuze jachthaven, de grootste en één van de mooiste van Corsica. Ons advies: speel in het weekend in Bastia mee met een potje Petanque en sluit de dag af met een picknick aan de lange zandstranden van Calvi.
  Pure ambacht
  Een beperking tot alleen het intieme Calvi en het levendige Bastia zou een tekortkoming zijn. Want nabij deze steden in de heuvelachtige en vruchtbare regio Balagne, in het achterland, liggen eindeloos veel bergdorpjes. De tocht die langs deze dorpjes voert, kenmerkt zicht onder de benaming ‘Strada di l’Artigiani’, ook wel ‘weg van de ambachtslieden’. Hier komt het pure en de unieke identiteit van de Corsicanen tezamen. Persoonlijkheid en karakter worden gevormd door excentrieke handwerkproducten. Aanschouw dit met eigen ogen bij de vele kunstnijverheidswerkplaatsen in onder andere Pigna, Calenzana, Lumio, Felicito of één van de ontelbaar veel andere kleurrijke dorpen. Elk plaatsje is trots en pronkt met haar eigen pure ambacht. Aardewerk, oliën, muziekinstrumenten, keramiek, wijn en honing is er allemaal waar te nemen. Een aantrekkelijke bijkomstigheid zijn de panoramische vergezichten en de fraaie architectuur. Vooral Lumio houdt ons nog steeds in zijn greep.
  Boemelen op zijn Corsicaans
  Het geliefde boemeltje ‘U Trinighellu’, wat in de volksmond ook wel ‘de kleine trein’ wordt genoemd, is al ruim honderd jaar een graag geziene gast door zowel local als toerist. Het 232 kilometer lange netwerk aan sporen bestaat uit twee lijnen van het ruige en woeste binnenland tot aan de ontspannen goudgele stranden. Tussen Ile Rousse en Calvi transformeert deze boemel tot een levensecht kusttreintje die langs de wirwar aan stranden en de talrijke dennenbomen voert. Stap in en verken op avontuurlijke wijze de eindeloze kust in het noorden van Corsica en maak gebruik van één of meerdere stops bij de vele stranden die onderweg worden gepasseerd. Natuurlijk is het zeker ook een optie om te blijven vertoeven in de oudste treinstellen van Corsica, de aanblik van de verfijnde kust op te nemen en proberen niet teveel weg te dommelen terwijl de U Trinighellu steeds meer stukjes rails achter zich laat.
  Amerika’s dubbelganger
  Woest, ruw, ruig en ongepolijst is de gevolgtrekking na een adembenemende rit langs de westkust. Dramatische rode granietrotsen torenen uit boven een heldere azuurblauwe zee. De kliffenkust doet denken aan het kleine zusje van het Californische Amerika. Hier volstaat meteen de kenmerkende bijnaam van Corsica; île de Beauté. Rondom Piana komt dit tot een intrigerend hoogtepunt, de Calanques de Piana. Trek de wandelschoenen aan en maak goed gebruik van de vele opzienbarende wandelmogelijkheden in dit gebied. In alle rust genieten van deze schoonheid van Corsica? Ga dan vroeg in de ochtend! Neem de boot vanaf Galéria of Porto naar natuurreservaat Scandola dat een plekje heeft bemachtigd op de UNESCO werelderfgoedlijst. De boottocht zorgt voor een geheel nieuwe beleving van de meest panoramische kust van Corsica met een enorme rijkdom aan planten, vogelsoorten en een unieke onderwaterfauna.
  Parc Naturel Régional de la Corse
  Het Parc Naturel Régional de la Corse beslaat met een oppervlakte van zo’n 3300 km2 twee derde van het eiland Corsica en heeft als functie het natuurwonder en de schoonheid van Corsica te ondersteunen en beschermen. Een waar wandelwalhalla waar de hoogste pieken waarneembaar zijn en de populaire wandeletappe GR-20 het eiland doorkruist. Van vurige en ongetemde gebergtes zoals de Aiguilles de Bavella naar onbeteugelde toppen waar de Monte Cinto domineert en reikt tot 2706 meter hoogte. Het park staat vol levensechte sprookjesbossen met hazelnoot- en kastanjebomen zoals Forêt Aïtone en Vizzavona. Kenmerkend zijn ook de ruige kloven gevormd door rivieren zoals die van Spelunca, Restonica en l’Asco. Dit opgeteld met de betoverende meren Creno en Nino zorgt dit voor volop mogelijkheden in buitensportactiviteiten. Van mountainbiken tot aan kajakken, raften en klimmen. Hier krijgt keuzestress een andere dimensie.
  Het pittoreske hart
  Corte, het strategische en geografische middelpunt van het eiland en gekenmerkt door een streek met krachtige natuur met extreem woeste bergen. Desondanks voor de Corsicanen ook een symbool voor de drang naar onafhankelijkheid sinds hier in de 18e eeuw de eerste nationale grondwet is opgesteld. Pascal Paoli zorgde dat het trotse nationalisme zegevierde en die charme is hedendaags nog voelbaar in de straten van deze vroegere hoofdstad. Neem dan ook ruim de tijd om deze knusse citadel in gedachte op te nemen en ervaar het panoramische uitzicht vanaf de Nid d’Aigle, één van de torens boven de bastions. Bezichtig ook het Musee de la Corse om nog meer kennis op te doen over de Corsicaanse cultuur. Zelf stonden we vooral versteld van de natuurlijke rijkdom. Onvergetelijke autoritjes met een constant grillig landschap en de vele everzwijnen en koeien die onderweg passeren staan nog op ons netvlies. Stop zeker ook bij bescheiden dorpjes als Vivario, Venaco en Soveria.
  Napoleons Ajaccio
  Menigeen denkt bij Corsica al vlug aan Napoleon Bonaparte. Niet onterecht natuurlijk, want wie in zijn voetsporen wil treden doet er goed aan een bezoek te brengen aan zijn bruisende geboortestad en tevens hoofdstad Ajaccio. Hoewel het de grootste stad van het eiland betreft, is deze stad met haar politieke centrum gemakkelijk te voet te verkennen. Wandel langs de citadel die onbevreesd uittorent boven de oude Genuese wijk. Je vergapen kan vervolgens in de Rue Bonaparta of de Rue Cardinal Fesch, uitbundige straten vol antiekwinkels, kunstnijverheid en brocante. Nieuwe inzichten in het leven van Napoleon zijn onder andere te vinden in het rijksmuseum Maison Bonaparte en Palais Fesch. Om de trek een halt toe te roepen is het een uitgelezen kans om het hart van Ajaccio te bezoeken, Place Foch. Mijmer hier weg op een terras in de schaduw van de mediterrane palmen. Voor meer lokale producten is er de kleurrijke markt aan de Boulevard du Roi Jérôme.
  Prehistorische vindplaatsen
  Dat Corsica lang een betwist en omstreden eiland is geweest staat buiten kijf. Desalniettemin kende het vér voordat alle veroveraars zich lieten zien een zeldzame prehistorische beschaving. Deze prehistorische overblijfselen zijn te vinden in de omgeving van Sarténe bij onder andere de dorpjes Filitosa, Palaggiu, Renaggiu en Stantari. Hier zijn vele megalitische monumenten te bewonderen zoals groepen menhirs en ruïnes waarvan die van Palaggiu de grootste en meest uitzonderlijke is. Daarnaast biedt dit meteen de gelegenheid om Sarténe aan te doen, ook wel symbool staand als de meest Corsicaanse stad van Corsica. Zo trots als een pauw toont het haar zwierige wirwar aan nauwe steegjes, aristocratische gebouwen, pittoreske marktje en rijkdom aan winkels met een overvloed aan lokale producten. De neolithische architectuur is ook te aanschouwen bij de burcht van Araggio (casteddu) en bij de vindplaatsen Cucuruzzu en Capula nabij Levie.
  Middeleeuws Bonifacio
  Opgetrokken uit grootse, reusachtige witte kalksteenformaties gevormd door wind en zee ligt de middeleeuwse stad Bonifacio. Deze zuidelijke stad heeft zowel onder Pisaans, Genuees als Frans bewind gestaan. De Italiaanse charme is echter bewaard gebleven en zie je nergens zo goed terug als in dit bedrijvige stadje. Wie goed kijkt kan Sardinië in zijn gezichtsveld zien verschijnen. Het historische centrum is te vinden in de Haute Ville (bovenstad), die hoog bovenop de rotsformaties bungelt. Ontmoet het Corsicaanse leven door af te dwalen in de vele smalle steegjes waar de bonte verzameling aan was langs de kleurrijke huizen prijkt. Vanaf de bovenstad is er een diepe inham zichtbaar, deze vormt de haven van waaruit ook boottochten worden ondernomen die voeren langs de grillige en kenmerkende witte kliffen van Bonifacio en de befaamde eilandengroep met îles Lavezzi en île Cavallo. Deze granieteilanden vormen een bijzondere archipel.
  Stranden en baaien
  Het zuiden van Corsica staat alom bekend om de magnifieke stranden en baaien die er te vinden zijn. De schelpvormige baai van Rondinara is daar het toonbeeld van. Daar waar de kustlijn minder steil wordt, met kraakhelder turquoise water en fijn goudgeel zand, waan je je op een tropische bestemming. Aan diezelfde kust bevinden zich ook de stranden van Santa Giulia omringd door naaldbomen en de stranden van het fotogenieke Palombaggio die beiden zeer in trek zijn bij watersportliefhebbers. Deze laatste is een creatie op zich, maar daarom ook zeer bekend. Streef ernaar deze vroeg in de ochtend of juist laat in de middag te bezoeken. Het meest unieke strand is bij uitstek die van Saleccia in natuurgebied Désert des Agriates. Vanwege slechte bereikbaarheid en afwezigheid van faciliteiten kun je hier ultiem genieten van de ongerepte natuur. Een ander aangenaam strand vonden wij die van Calvi, gemoedelijk, levendig en op loopafstand van het historische centrum.
  Accommodaties

  Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

  De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

  A Villa di Rutali
  Corsica noordoost
  Het 19e-eeuwse A Villa di Rutali ademt rust en luxe en is prachtig gelegen in de Nebbio, centraal tussen de woestijnen van de Agriates en de Cap Corse. lees meer
  • Midden in de natuur
  • Zwembad
  • Uitzicht op bergen
  • Bar
  • Serene sfeer
  • Wifi
  Mare e Monti
  Corsica noordwest
  Mare e Monti staat voornamelijk voor het bekende langeafstand pad tussen de Mare (zee) en de Monti (bergen). Landhuis Mare e Monti doet haar naam absoluut eer aan door de onovertroffen ligging in een lieftallig glasblazersdorpje ingeklemd tussen de groene bergketens. lees meer
  • Centraal gelegen
  • Zwembad
  • Uitzicht op de bergen
  • Serene sfeer
  • Wifi
  U Frascone
  Corsica centraal
  Gelegen in het hart van het eiland tussen de dorpen Vivario en Venaco, op slechts 20 minuten van Corte, ligt familiehotel U Frascone. Deze regio is een waar walhalla voor de buitensportliefhebber. Wandelen, klimmen, kajakken, canyoning of zwemmen in de rivieren, het kan allemaal. De natuur laat zich hier zien op haar best! lees meer
  • Centraal gelegen 
  • Zonterras
  • Uitzicht op bergen
  • Bar
  • Huiselijke sfeer
  • Wifi
  Abbartello
  Corsica zuidwest
  In het zuidwesten van Corsica nabij Propriano en Olmeto ligt het elegante hotel Abbartello, op een bevoorrechte locatie aan het strand. Abbartello is omgeven door groene tuinen met een eigen restaurant en terras met panoramisch uitzicht op de Golf van Valinco. Hier ontdekt u de regio terwijl u ’s avonds naar het geruis van de golven luistert. lees meer
  • Centraal gelegen
  • Loungebar
  • Uitzicht op zee
  • Restaurant
  • Privéstrand
  • Wifi
  San Giovanni
  Corsica zuid
  In het familie gerunde hotel San Giovanni heerst een fijne sfeer en warme gastvrijheid. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de mooiste stranden van Corsica, de beroemde stad Bonifacio en de woeste, betoverende natuur van de Alta Rocca. lees meer
  • Centraal gelegen
  • Zwembad
  • Vlakbij zee
  • Restaurant
  • Wellness
  • Wifi
  Inbegrepen
  Inbegrepen
  Accommodatie

  U verblijft 14 nachten in 5 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.

  Verzorging

  In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen.

  Vlucht

  Inbegrepen is een non-stop retourvlucht Rotterdam - Bastia. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven treft u aan in het reisvoorstel. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk.

  Bagage

  Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

  Auto

  U beschikt de volledige reis over een huurauto categorie small (Fiat 500 of soortgelijk) o.b.v. all-inclusive zonder eigen risico. Uw autohuur verloopt via Sunny Cars, die staan voor zorgeloze autohuur. Daarom is de huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Alles wat u nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. U reserveert uw huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Meer informatie over autohuur, een optionele upgrade en optionele accessoires (bijv. een kinderzitje of een losse GPS) ontvangt u in het reisvoorstel.

  Reisbescheiden

  Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken, ontvangt u daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  CO₂-compensatie

  Wij compenseren de CO₂-uitstoot van uw reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover treft u aan in het reisvoorstel.

  Garanties

  Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

  Service

  Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. U profiteert nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

  Niet inbegrepen
  Verzekeringen

  Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

  Dossierkosten en bijdragen

  De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

  Eten & drinken

  Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

  Overige kosten auto

  Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof en eventuele tolgelden.

  Entreegelden & excursies

  Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. U ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Toeristenbelasting

  Ca. €1-3,- per persoon per nacht voor personen vanaf 18 jaar, ter plaatse te voldoen.

  Reis aanvragen
  Reis aanvragen
  Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Rondreis Parels van Corsica.
  Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
  Uw gegevens

   Aanhef *Dhr.Mevr.
   Volledige naam *
   E-mailadres *
   Woonplaats *
   Volwassenen
   Kinderentot 12 jaar
   Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
   Telefoonnummer *
   Dag
   Tijdstip
   Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
   Uw wensen


   Ervaringen

   Word net als wij enthousiast van de mooiste reiservaringen en vind inspiratie in de verhalen van reizigers die u voorgingen. In de loop der tijd zijn sommige routes gewijzigd waardoor de beschreven ervaringen kunnen afwijken van het huidige reisprogramma.

   Komt hier uw reiservaring?

   Voor onze kersverse bestemming Corsica zijn er nog (vrijwel) geen reiservaringen. Wie weet staat hier binnenkort het verslag van uw reis door Corsica! lees meer

   FAQ
   • Is een reis op maat mogelijk?
    Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
   • Hoe gaan de vluchten?
    Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Brussel, echter zijn er ook mogelijkheden van- en naar Duitsland. Vanuit Nederland vliegen kan alleen met een tussenstop. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.
   • Is deze reis geschikt voor kinderen?
    In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Daarnaast is er in elk gebied genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave bootovertochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen en canyoning. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
   • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
    Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
   • Zijn er ook excursies bij mijn reis inbegrepen?
    Nee. Wanneer u bij ons een reis boekt, ontvangt u een door ons gemaakte selectie van leuke en interessante excursies die u gemakkelijk voorafgaand aan de reis zelf kunt boeken. In het reispakket dat u krijgt thuisgestuurd, vindt u daarnaast tips over excursies dit u ter plekke kunt organiseren. De accommodaties waar u verblijft helpen u hier graag bij. Zij kennen de omgeving als geen ander, zijn er trots op en hebben vaak de beste insidertips.
   • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
    Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.

   Andere Reizen op maat

   Combinatiereis Sardinië & Corsica

   Een onverslaanbaar duo, dat is deze 15-daagse combinatiereis die zich een weg baant van het charmante en gracieuze Sardinië naar het eigenzinnige en mystieke Corsica. Het laat het hart van u als ontdekkingsreiziger in razend tempo sneller kloppen. Het voer...

   Info & reis op maat
   Rondreis Parels van Corsica met eigen vervoer

   Treed in de voetsporen van Pascal Paoli, een man met veel aanzien die het fiere Corsica voor veertien jaar de onafhankelijkheid liet omarmen na jaren van kolonisatie en betwisting. Ontdek dit mysterieuze stukje Frankrijk en haar grilligheid in alle facetten...

   Info & reis op maat

   Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.