Vivencia Traveller Azoren
Altijd héél veel inclusief.
Altijd persoonlijk advies.
Altijd op maat.
Overzicht
Eilandhoppen ver weg van huis

Een reis zoals een reis hoort te zijn, dat is onze Vivencia ontdekkingstocht door de Azoren. Intens, niet uiterst intensief: ontdekken in een rustig tempo.

Al eilandhoppend reist u langs vier van de vurigste eilanden. Dwaal door indrukwekkende landschappen en langs kleurrijke stadjes. Ga op zoek naar onontdekte plekjes en verwonder u over de schoonheid en gastvrijheid van de authentieke Azoren. Maak kennis met een machtige maritieme wereld vol walvissen en dolfijnen. Geniet van de in de aarde gegaarde stoofschotels en vers gegrilde vissen, proef de purperrode Pico wijnen en raak in vervoering van de mooiste met goud vergulde kerken en kloosters. U verblijft in unieke kleinschalige hotels en bijzondere solares, quintas en casas op de mooiste plekjes. Vivencia Traveller Azoren: let’s go all the way!

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur:
15 dagen
Reistype:
rondreis (fly-drive)
Reissom:
€2.525-€2.945,-
Waarom deze reis?
 • Verrassende stadjes Angra, Horta en Ponta Delgada
 • Kratermeren, grotten, uitgedoofde vulkanen en watervallen
 • Ontspannen in de warme bronnen op São Miguel
 • Ontdek al eilandhoppend vier prachtige eilanden op de Azoren
 • Heerlijke temperaturen van voorjaar tot herfst!
  Hoogtepunten
 • Faial - het blauwe eiland
 • São Miguel - het ‘verre’ oosten
 • Terceira - Angra do Heroísmo

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

  Programma

  Dag 1 tot 3: (Amsterdam) - Lajes (Terceira) - Angra do Heroísmo (Terceira)

  25 km
  3 overnachtingen op Terceira

  Vandaag vliegt u naar een verborgen uithoek van Portugal, de groene subtropische archipel Azoren. Zodra de wielen van het vliegtuig de Nederlandse bodem achter zich laten is uw reis begonnen! Bij aankomst op Terceira haalt u uw huurauto op. Via een korte rit rijdt u naar de zuidkant van het eiland, waar u de komende dagen in of vlakbij het prachtige stadje Angra do Heroísmo verblijft.

  Angra do Heroísmo wordt door velen beschouwd als het mooiste stadje van de Azoren, vol kleurrijke kerken, frivool beschilderde huizen en paleizen in een keur aan vrolijke kleuren. Angra heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot de dagen van de Portugese ontdekkingsreizigers. Struin door met kasseien geplaveide straatjes, bekijk de botanische tuin en wandel door naar de schitterend gelegen haven. Ernaast ligt een strandje. Er zijn niet veel zandstranden op de Azoren, dus geniet ervan!

  Dag 4: Angra do Heroísmo (Terceira) - Pico (Pico)

  150 km

  Vandaag zet u uw kennismaking met de Azoren voort richting het tweede eiland van uw rondreis. Op de luchthaven van Terceira levert u de huurauto in en vliegt u via een korte binnenlandse vlucht naar het eiland Pico.

  De eilanden Faial, São Jorge en Pico vormen de centraal gelegen driehoek binnen de archipel Azoren. Afhankelijk van de weersomstandigheden ziet u vanuit het vliegtuigraampje de ‘golden triangle’ onder u liggen en vliegt uw piloot langs de top van de vulkaan Montanha do Pico voordat hij de landing inzet.

  Dag 4 tot 7: Pico (Pico) - Madalena (Pico)

  10 km
  4 overnachtingen op Pico

  Met uw nieuwe huurauto rijdt u in korte tijd naar uw volgende kleinschalige accommodatie. Het landschap van Pico wordt gedomineerd door de gigantische slapende vulkaan, met 2351 meter de hoogste berg van heel Portugal. Geen zin om deze reus te beklimmen? Bezoek dan in ieder geval het meer Lagoa do Capitão. Met het beste uitzicht op de Montanha do Pico is dit zonder enige twijfel één van de meest fotogenieke plekjes van het eiland.

  Pico staat ook bekend om de uitstekende wijnen die op het eiland worden geproduceerd. De veelal langs de kust lopende wijngaarden worden omgeven door stenen muurtjes. Wandel door deze wondere groen-zwarte wereld van met lavastenen ommuurde wijnvelden en proef de karaktervolle wijn van de Azoren.

  Dag 8: Madalena (Pico) - Horta (Faial)

  10 km

  Via een korte rit naar de haven van Madalena levert u uw huurauto in. De veerboot brengt u in een half uur tijd naar Ilha Azul, het ‘blauwe eiland’, zoals Faial vaak wordt genoemd. Eenmaal aangemeerd in Horta staat er weer een huurauto voor u klaar.

  Dag 8 tot 9: Horta (Faial)

  5 km
  2 overnachtingen op Faial

  Uw huurauto brengt u in korte tijd naar uw fraai gelegen accommodatie op Faial. Dit eiland is één van de kleinere van de Azoren en ligt op slechts zes kilometer van grotere broer Pico. Naast het levendige centrum van Horta eist de natuur wederom een hoofdrol op. Het eiland beschikt over enkele van de allermooiste stranden van de Azoren. Zo lijkt het strand van Porto Pim te zijn weggeplukt uit de Caraïben, met haar halvemaanvormige baai, goudkleurige zand en azuurblauwe zee.

  Een ander hoogtepunt op het eiland is de ‘Caldeira’; een gigantische vulkanische krater met een omtrek van acht kilometer, waar u helemaal omheen kunt wandelen! Aanschouw de diepe afgronden in een wisselend pallet vol groen- en aardetinten.

  Dag 10: Horta (Faial) - Ponta Delgada (São Miguel)

  290 km

  Vandaag reist u door naar het ‘hoofdeiland’ van de Azoren, São Miguel. Maar eerste levert u op het vliegveld van Faial uw huurauto in, waarna u na een korte vlucht vanuit uw vliegtuigraampje een eerste blik op Ponta Delgada kunt werpen. 

  Dag 10 tot 11: Ponta Delgada (São Miguel)

  5 km
  2 overnachtingen op São Miguel (hoofdstad)

  Met uw volgende huurauto rijdt u in korte tijd naar de hoofdstad van de Azoren, het pittoreske Ponta Delgada, alwaar u midden in de stad verblijft in een kleinschalige ‘casa’. Zodra u uw centraal gelegen hotel uitloopt, wordt u het stadsleven van Ponta Delgada ingezogen. Een afwisseling van smalle straatjes, bloemrijke parken en eeuwenoude kerken ontvouwt zich voor uw ogen. Verspreid over het centrum vindt u enkele van de belangrijkste religieuze gebouwen van de stad, zoals de bezienswaardige Igreja Sao José en de Convento da Esparança.

  Mocht uw to-dolijstje voor Ponta Delgada zijn afgevinkt, dan blijft er gelukkig genoeg over om te verkennen en ondernemen. Ga bijvoorbeeld vanuit de haven op walvissafari. In de zee rondom São Miguel zwemmen enkele van deze mooiste zeedieren van de wereld rond. Net buiten het centrum van Ponta Delgada ziet u hoe wild spuwende vulkanen in vroeger tijden een uniek schouwspel hebben achtergelaten. Daal af in de Gruta do Carvão en bekijk de wonderlijke wereld der stalactieten.

  Dag 12 tot 14: Ponta Delgada (São Miguel) - Algarvia (São Miguel)

  40 km
  3 overnachtingen op São Miguel (zuidoostkust)

  Neem vandaag de tijd om via de fotogenieke binnenwegen uw reis voort te zetten richting het oosten. Onderweg kunt u stoppen bij Salto do Cabrito. Misschien niet de grootste waterval van São Miguel, maar alleen de weg ernaartoe is al avontuurlijk en adembenemend mooi. Vervolg uw rit in de richting van het meer Lagoa do Fogo en aanschouw hoe het water een turquoise gloed krijgt als de zon door de wolken heen breekt.

  De laatste dagen van uw rondreis is de oostkant van São Miguel uw thuisbasis. Verken op uw eerste dag bijvoorbeeld het veel bezochte Furnas, een dorp met een luchtje eraan! Hier borrelt uit de diepste krochten kokend water omhoog en kringelt vervaarlijk sissende witte mist de lucht in. Het zal u niet verwonderen dat Furnas vooral bekend is vanwege de thermale baden. Het warme water zou helend werken bij verschillende lichamelijke kwalen en werkt bovendien heel ontspannend!

  Het oosten van het eiland São Miguel leent zich uitstekend voor een rondrit langs de veelzijdige oostkust. Kleine dorpjes verspreid over hellingen en heuvels worden afgewisseld met spectaculaire uitzichten op zee. De omgeving nodigt uit tot uitdagende wandelingen langs de kust of een duik in zee.

  Dag 15: Algarvia (São Miguel) - Ponta Delgada (São Miguel) - (Amsterdam)

  45 km

  De laatste dag van uw 15-daagse Vivencia Traveller rondreis door de Azoren is alweer aangebroken. Voor uw terugvlucht naar Nederland reist u in circa een uur terug naar het vliegveld van São Miguel, waar u tevens uw huurauto weer inlevert.

  Hoogtepunten

  Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

  Faial - het blauwe eiland
  ‘Ilha Azul’, oftewel het blauwe eiland, zo wordt Faial vaak genoemd. De blauw bloeiende hortensia’s langs de kant van de weg geven het eiland een geheel eigen sfeer. Faial is één van de kleinere eilanden van de Azoren en ligt op slechts zes kilometer van grotere broer Pico. Onderschat echter het kleine Faial niet, het heeft enkele prachtige bezienswaardigheden. Naast het levendige centrum van Horta (vergeet een bezoek aan het beroemde Peter Café Sport niet!) eist de natuur wederom een hoofdrol op. Het eiland beschikt over enkele van de allermooiste stranden van de Azoren. Zo lijkt het strand van Porto Pim te zijn weggeplukt uit de Caraïben, met haar halvemaanvormige baai, goudkleurige zand en azuurblauwe zee. Een ander hoogtepunt op het eiland is de Caldeira, een gigantische vulkanische krater met een omtrek van acht kilometer, waar u helemaal omheen kunt wandelen! Aanschouw de diepe afgronden in een wisselend pallet vol groen- en aardetinten.
  São Miguel - het ‘verre’ oosten
  Het oosten van het eiland São Miguel leent zich uitstekend voor een rondrit langs de veelzijdige kust. Kleine dorpjes verspreid over hellingen en heuvels worden afgewisseld met spectaculaire uitzichten op zee. De omgeving nodigt uit tot uitdagende wandelingen langs de kust of een duik in zee (probeer het strand bij Povoação). Of verken het veel bezochte Furnas, een dorp met een luchtje eraan! Naast de beroemde botanische ‘Terra Nostra’ tuinen trekken vooral de midden bij het dorp liggende stomende zwavelpoelen de aandacht. Hier borrelt uit de diepste krochten kokend water omhoog en kringelt vervaarlijk sissend witte mist de lucht in. Het zal u daarom waarschijnlijk niet verwonderen dat Furnas vooral bekend is vanwege de thermale baden. Het warme water zou helend werken voor verschillende lichamelijke kwalen en werkt bovendien heel ontspannend. Een ideale afsluiting na een stevige wandeling. Relaxen in dampend vulkanisch water in een groene oase van varens en palmen. Paradijselijk!
  Terceira - Angra do Heroísmo
  Angra do Heroísmo wordt door velen beschouwd als het mooiste stadje van de Azoren, vol kleurrijke kerken, frivool beschilderde huizen en paleizen in een keur aan vrolijke kleuren. Angra heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot de dagen van de Portugese ontdekkingsreizigers. Van de 15e eeuw tot de komst van het stoomschip in de 19e eeuw was de stad een verplichte tussenstop voor schepen uit Afrika, Indië en Amerika. Het was lange tijd de hoofdstad van de gehele Azoren. Tegenwoordig is het alleen nog maar de hoofdstad van het eiland Terceira, maar het staat als enige stad op de Azoren sinds 1983 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Struin door met kasseien geplaveide straatjes die je door elkaar schudden, bekijk de botanische tuin en wandel door naar de schitterend gelegen haven. Ernaast ligt een strandje; er zijn niet veel zandstranden op de Azoren, dus geniet ervan!
  Pico - de hoogste berg van Portugal
  Pico is na São Miguel het grootste eiland van de Azoren en ontstond circa 200 duizend jaar geleden na een hevige vulkaanuitbarsting. Het landschap wordt gedomineerd door de gigantische Montanha do Pico, met 2351 meter de hoogste berg van heel Portugal. En of u nou per boot of per vliegtuig op Pico aankomt, deze indrukwekkende mastodont torent immer boven alles uit! De geoefende wandelaar wacht een drie uur lange beklimming naar de top, klauterend over rotspartijen naar het hoogste punt van Portugal. Boven wacht een kijkje in een 700 meter brede en 30 meter diepe krater. Extra beloning bij helder weer: een indrukwekkend panorama over de buureilanden Faial, São Jorge en soms zelfs Terceira. Geen zin in zoveel uitdaging? Bezoek dan in ieder geval het Lagoa do Capitão-meer. Met het beste uitzicht op de Montanha do Pico is dit zonder enige twijfel één van de meest fotogenieke plekjes van het eiland.
  Terceira - puur natuur
  Welk eiland u op de Azoren ook zult bezoeken, iedere plek heeft unieke verrassingen in petto! Terceira ontdekken betekent via verticale grotten afdalen richting ondergrondse meren, vulkanische activiteit aanschouwen langs velden vol stoom en zwavel, wandelen langs uitgedoofde vulkaankraters, omhoog rijden naar de mooiste uitzichtpunten en zwemmen tussen de locals in natuurlijke baden in zee. Nieuwsgierig naar hoe een vulkaan er van binnen uitziet? Bezoek dan de Algar do Carvão grot en maak kennis met oerkrachten van Moeder Natuur. Een gigantisch gat in de grond begroeid met mossen en varens leidt naar ondergrondse meren waar ooit lava stroomde. Daal af de diepte in, op weg naar een wereld waarvan u het bestaan tot vandaag nog niet kende! Zoekt u het liever hogerop? Vanaf Serra do Cume ligt een helgroen landschap als een gigantische lappendeken aan uw voeten. De kleurige velden en akkers zijn ingedeeld in vakken, gescheiden door kleine stenen muurtjes, 'cerrados' genaamd.
  Pico - Grotten, dolfijnen, walvissen en orka's
  Op de Azoren zijn ruim 300 vulkanische grotten en tunnels te vinden. Meer dan de helft daarvan bevindt zich op Pico. Daal samen met een gids af in de pikzwarte tunnel van Grutta das Torres. De formaties die uw gids onderweg toont, behoren tot de mooiste van de Azoren! Van een geheel andere orde, maar zeker niet minder spectaculair, zijn de voor de kust rondzwemmende dolfijnen, orka's en walvissen. Vanuit het dorpje Lajes do Pico boekt u gemakkelijk een safari op zee. De kans is zeer groot dat u deze prachtige zeezoogdieren van dichtbij zult zien rondzwemmen. Terug in Lajes do Pico kunt u in het Museu dos Baleeiros alles te weten komen over het belang van de walvisjacht voor de bewoners van Pico. Bekijk de scherpe harpoenen en speren waarmee op deze reuzen werd gejaagd en verwonder u over hoe er kunst werd gemaakt van de walvisbotten.
  Pico - Vinhas do Criaço Velha
  Pico staat bekend om de uitstekende wijnen die op het eiland worden geproduceerd. De veelal langs de kust lopende wijngaarden worden omgeven door stenen muurtjes. Ze vormen een indrukwekkend mozaïek van zwarte lavastenen en beschermen de wijnstokken tegen het zoute water en de harde wind van zee. Het warme klimaat en de minerale rijkdom van de lavabodem zorgen voor bijzondere wijnen. De uitgestrekte lavavelden die kenmerkend zijn voor het landschap worden door de plaatselijke bevolking liefkozend 'terras de biscoito' (koekjesvelden) genoemd. Vanwege het uitzonderlijke karakter werd het wijngaardlandschap van Pico in 2004 door UNESCO erkend als Werelderfgoed. De Verdelho-wijn die naar andere Europese landen en naar Amerika wordt geëxporteerd, was zelfs tot aan het hof van de Russische tsaren geliefd. Wandel in de wondere groen-zwarte wereld door met lavastenen ommuurde wijnvelden en proef deze karaktervolle wijn van de Azoren. Pico bello!
  São Miguel - Ponta Delgada
  Ponta Delgada ligt op het grootste eiland van de Azoren, São Miguel. De door dramatische natuur omgeven hoofdstad van de Azoren was aanvankelijk een klein dorpje, waar vissers werden aangetrokken door de veilige inhammen. Al gauw werd het de belangrijkste haven van São Miguel en groeide de stad in de 17e en 18e eeuw uit tot een caleidoscoop van kloosters, kerken en herenhuizen. Laat u verassen door een afwisseling van smalle straatjes, bloemrijke parken en eeuwenoude gebouwen. Ponta Delgada heeft genoeg voor u in petto. Geniet op zonnige dagen van de prachtig aangelegde tuinen van Jardim Antonio Borges, Jardim do Palacio en Jardim José do Canto. Door het milde klimaat groeit en bloeit hier van alles, van knalblauwe begonia’s en vrolijk makende strelitzia's tot metershoge bamboebossen. Kerken zijn er ook in allerlei soorten en maten: Igreja Matriz São Sebastião (de grootste), Igreja Sao José (de mooiste) en Convento da Esparança (de vroomste).
  São Miguel - rondom Ponta Delgada
  Mocht uw to-dolijstje voor Ponta Delgada zijn afgevinkt, dan blijft er gelukkig genoeg over om te verkennen en te ondernemen. Ga bijvoorbeeld vanuit de haven op walvissafari. In de zee rondom São Miguel zwemmen enkele van deze mooiste zeedieren van de wereld rond. Net buiten het centrum van Ponta Delgada ziet u hoe wild spuwende vulkanen in vroeger tijden een uniek schouwspel hebben achtergelaten. Daal af in de Gruta do Carvão en bekijk de wonderlijke wereld der stalactieten. De echte must-see van São Miguel ligt trouwens westelijker, daar eisen de uitzichtpunten van Sete Cidades alle aandacht op. Rijdt via de Kings Road rond het vulkanische kratermeer boven op de bergkam; de vele kleuren groen en blauw zijn spectaculair! Het Miradouro da Boca Inferno biedt uitzicht over de gehele krater van Sete Cidades tot aan de oceaan aan de andere kant. Een smal wandelpad leidt u ernaartoe en doet uw mond gegarandeerd openvallen van verwondering.
  São Miguel - binnenland
  Het centrale deel van São Miguel heeft enkele verrassingen voor u in het verschiet. Bent u bijvoorbeeld ooit op een ananasplantage geweest? De heerlijk zoete ananassen worden gekweekt in kleine kassen vlakbij Ponta Delgada. Deze kassen vormen een leuke tussenstop richting het centrale gedeelte van het eiland. Of bezoek de enige theeplantage van Europa, de Gorreana Tea Factory, en kom te weten hoe dit typische Chinese product hier in dit glooiende landschap belandde. Zet vervolgens koers richting het ruige binnenland en maak een tussenstop bij Salto do Cabrito. Misschien niet de grootste waterval van São Miguel, maar alleen de weg ernaartoe is al avontuurlijk en adembenemend mooi. Sluit uw rondrit in stijl af en eindig bij het meer Lagoa do Fogo. Aanschouw hoe het water een turquoise gloed krijgt als de zon door de wolken heen breekt. De met dikke dennen begroeide oevers doen denken aan de Canadese wildernis.
  De keuken van de Azoren
  Omdat vis en zeevruchten hier overvloedig voorkomen, zijn de Azoren een waar paradijs voor liefhebbers van verse vis. Gegrild, als visstoofpotje of in soepen, hier kunt u vis proeven die op verschillende manieren is bereid. Proef de lokaal gevangen tonijn, roze van kleur en met een zachte, licht gezouten smaak. Een andere delicatesse is octopus gestoofd in rode wijn, in veel restaurantjes terug te vinden op de menukaart. Een typisch vleesgerecht van het eiland São Miguel is de 'cozido das Furnas'. Dit voedzame stoofgerecht wordt ondergronds bereid, waarbij gebruik wordt gemaakt van de thermische hitte van de grond. In Furnas kunt u zelf meemaken hoe dit gerecht aan de rand van het vulkaanmeer wordt klaargemaakt. Een klassieker die in dit rijtje niet mag ontbreken is de kaas afkomstig van het eiland Sao Jorge. Het gras op dit vochtige vulkaaneiland zorgt voor een rijke ietwat peperige smaak. Heerlijk met een vinho!
  Accommodaties

  Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

  De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

  Pousada Forte de São Sebastião
  Terceira
  Pousada Forte de São Sebastião heeft door de hogere ligging een schitterend uitzicht op Monte Brasil en de Atlantische Oceaan. Dit voormalige 16e-eeuwse fort ligt op een steenworp afstand van Angra do Heroísmo, dat door velen wordt beschouwd als het mooiste stadje van de Azoren. lees meer
  • In historisch centrum
  • Zwembad
  • Uitzicht op zee
  • Restaurant
  • Exclusief
  • Wifi
  Alma do Pico
  Pico
  Op loopafstand van het dorpje Madalena, omgeven door een betoverend subtropisch bos, wacht het eco-resort "Alma do Pico" op u. "Alma" betekent ziel in het Portugees en deze plaats heeft er meer dan genoeg van! lees meer
  • Midden in natuur
  • Zwembad
  • Uitzicht op bergen
  • Restaurant
  • Serene sfeer
  • Wifi
  Lofts Azul Pastel
  Faial
  De zonnige uitstraling en ruime, lichte appartementen van Lofts Azul Pastel brengen u gelijk in die heerlijke lome vakantiesfeer waar u zo aan toe bent. Geniet volop van het eersterangs uitzicht op zee en de kegelvormige berg  op het vulkanische eiland Pico. lees meer
  • Uitzicht op zee
  • Tuin
  • Licht en modern
  • Restaurant
  • Zonnig terras
  • Wifi
  Casa das Palmeiras
  Ponta Delgada
  Het charmante Casa das Palmeiras is een prachtig gerestaureerde statige villa uit 1901. Gebouwd in opdracht van de gravin van Cuba ademt het de sfeer van vervlogen tijden en is het de perfecte uitvalsbasis voor een kennismaking met het eeuwenoude Ponta Delgada. lees meer
  • In historisch centrum
  • Lounge
  • Romantisch
  • Honesty bar
  • Bibliotheek
  • Wifi
  Tradicampo Eco Country Houses
  São Miguel
  Bij Tradicampo Eco Country Houses willen ze niets liever dan de passie voor de Azoren met u delen. Maak kennis met de vriendelijke en bevlogen bewoners van het ongerepte oosten van São Miguel. Daar waar bergen, zee en locals elkaar begroeten. lees meer
  • Uitzicht op zee
  • Zwembad
  • Sfeervol en knus
  • Tuin
  • Eigen keuken
  • Zwembad
  Inbegrepen
  Inbegrepen
  Accommodatie

  U verblijft 14 nachten in 5 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.

  Verzorging

  In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen.

  Vlucht

  Inbegrepen zijn een heenvlucht Amsterdam - Terceira en terugvlucht São Miguel - Amsterdam en twee binnenlandse vluchten Terceira - Pico en Faial - São Miguel. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven treft u aan in het reisvoorstel. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk voor de heen- en terugreis.

  Bagage

  Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

  Auto

  U beschikt de volledige reis over een huurauto categorie small (Fiat 500 of soortgelijk) o.b.v. all-inclusive zonder eigen risico. Uw autohuur verloopt via Sunny Cars, die staan voor zorgeloze autohuur. Daarom is de huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Alles wat u nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. U reserveert uw huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Meer informatie over autohuur, een optionele upgrade en optionele accessoires (bijv. een kinderzitje of een losse GPS) ontvangt u in het reisvoorstel.

  Reisbescheiden

  Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken, ontvangt u daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  CO₂-compensatie

  Wij compenseren de CO₂-uitstoot van uw reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover treft u aan in het reisvoorstel.

  Garanties

  Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

  Service

  Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. U profiteert nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

  Extra's

  Bij Tradicampo Eco Country Houses staat een 'welcome basket' vol lokale lekkernijen voor u klaar.

  Niet inbegrepen
  Verzekeringen

  Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

  Dossierkosten en bijdragen

  De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

  Eten & drinken

  Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

  Overige kosten vervoer

  Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof en eventuele parkeerkosten.

  Ferry

  De overtocht Pico - Faial met Atlânticoline is niet inbegrepen (circa €4,- per persoon; alleen ter plaatse te boeken). Bij de overtocht kunt u uw bagage aan boord meenemen.

  Entreegelden & excursies

  Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. U ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Reis aanvragen
  Reis aanvragen
  Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Vivencia Traveller Azoren.
  Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
  Uw gegevens

   Aanhef *Dhr.Mevr.
   Volledige naam *
   E-mailadres *
   Woonplaats *
   Volwassenen
   Kinderentot 12 jaar
   Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
   Telefoonnummer *
   Dag
   Tijdstip
   Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
   Uw wensen


   Ervaringen

   Word net als wij enthousiast van de mooiste reiservaringen en vind inspiratie in de verhalen van reizigers die u voorgingen. In de loop der tijd zijn sommige routes gewijzigd waardoor de beschreven ervaringen kunnen afwijken van het huidige reisprogramma.

   Komt hier uw reiservaring?

   Voor onze kersverse bestemming Azoren zijn er nog (vrijwel) geen reiservaringen. Wie weet staat hier binnenkort het verslag van uw reis naar de Azoren! lees meer

   FAQ
   • Is een reis op maat mogelijk?
    Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
   • Is deze reis geschikt voor kinderen?
    In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Reizen met kinderen in Portugal betekent veel aanspraak hebben, want zonder twijfel kunnen we zeggen dat Portugezen dol zijn op kinderen. In ons aanbod vindt u veel kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Daarnaast is er in elke regio genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave paardrijdtochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen kajakken. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
   • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
    Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
   • Zijn er ook excursies bij mijn reis inbegrepen?
    Nee. Wanneer u bij ons een reis boekt, ontvangt u een door ons gemaakte selectie van leuke en interessante excursies die u gemakkelijk voorafgaand aan de reis zelf kunt boeken. In het reispakket dat u krijgt thuisgestuurd, vindt u daarnaast tips over excursies dit u ter plekke kunt organiseren. De accommodaties waar u verblijft helpen u hier graag bij. Zij kennen de omgeving als geen ander, zijn er trots op en hebben vaak de beste insidertips.
   • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
    Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.
   • Hoe gaan de vluchten?
    Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam, maar ook vertrek vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam of Düsseldorf is (soms) mogelijk. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.

   Andere Reizen op maat

   Vivencia Traveller Andalusië

   Een reis zoals een reis hoort te zijn, dat is onze Vivencia ontdekkingstocht door Andalusië. Intens, niet uiterst intensief: ontdekken in een rustig tempo.

   Van Oost naar West reist u door indrukwekkende landschappen en langs fascinerende steden. Ga...

   Info & reis op maat
   Cultuur en natuur van de Azoren

   Breng de ontdekkingsreiziger in u tot leven en ga op verkenning langs de luisterrijke groene eilanden van de Azoren. Gelegen halverwege Europa en Amerika ligt de adembenemend mooie Portugese archipel klaar om haar schatten prijs te geven. Dwaal door klooste...

   Info & reis op maat
   Vivencia Traveller Portugal

   Een reis als geen ander, dat is onze Vivencia Traveller reis dwars door Portugal. Intens, niet uiterst intensief: ontdekken in een rustig tempo.

   Van Noord naar Zuid reist u door indrukwekkende landschappen en langs fascinerende steden. Ga zelf op zo...

   Info & reis op maat

   Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.