Wandelen en natuur op de Azoren
Altijd héél veel inclusief.
Altijd persoonlijk advies.
Altijd op maat.
Overzicht
Paradijselijke wandeleilanden

Tijdens onze wandel- en natuurvakantie op de Portugese Azoren verblijft u op twee fabelachtige eilanden halverwege Europa en Amerika. Met uw authentieke accommodatie als uitgangspunt verkent u de spectaculair gelegen kratermeren en vulkanisch actieve bergen van São Miguel en bedwingt u de hoogste berg van Portugal op prachtig Pico. De eigenaren van uw accommodaties kennen de omgeving als geen ander en adviseren u welke wandeltochten u het beste kunt ondernemen. Want ook al zijn de eilanden São Miguel en Pico niet heel groot, er valt meer dan genoeg te zien en te beleven. Voor zowel de lichtere wandelaar als doorgewinterde doorzetter zijn er onvergetelijke wandelingen te maken in dit groen, groen, groen, groen knollen-knollenland.

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur:
10 dagen
Reistype:
rondreis (fly-drive)
Reissom:
€1.695-€2.335,-
Waarom deze reis?
 • Vulkaankraters en turquoise bergmeren op São Miguel
 • Beklim Portugals hoogste berg Pico
 • Baden in hete bronnen en zwemmen in zee
 • Perfect wandelweer in voorjaar, zomer en herfst!
  Hoogtepunten
 • Pico - de hoogste berg van Portugal
 • São Miguel - rondom Ponta Delgada
 • Pico - Grotten, dolfijnen, walvissen en orka's

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

  Programma

  Dag 1 tot 4: (Amsterdam) - Ponta Delgada (São Miguel) - Furnas (São Miguel)

  60 km
  4 overnachtingen op São Miguel

  Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar de Portugese archipel Azoren. Als de landing bij het vliegveld van Ponta Delgada wordt ingezet vangt u alvast een glimp op van het groene karakter van de Azoren. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u door naar uw prachtig gelegen kleinschalige accommodatie. De eerste dagen van uw wandel- en natuurvakantie is de oostkant van São Miguel uw thuisbasis. Afhankelijk van de tijd die u nog heeft, kunt u alvast een eerste verkennende wandeling maken door de pure natuur van São Miguel.

  Het oosten van het eiland São Miguel leent zich uitstekend voor een rondrit langs de veelzijdige oostkust. Kleine dorpjes verspreid over hellingen en heuvels worden afgewisseld met spectaculaire uitzichten op zee. De omgeving nodigt uit tot uitdagende wandelingen langs de kust, zoals van Ribeira Quente naar Povoação. Eindig uw wandeling met een verfrissende duik in zee!

  Verken op een andere dag al wandelend het veel bezochte Furnas. Hier borrelt uit de diepste krochten kokend water omhoog en kringelt vervaarlijk sissend witte mist de lucht in. Het warme water zou helend werken bij verschillende lichamelijke kwalen en werkt bovendien heel ontspannend. Een perfecte afsluiting na een lange beklimming met een paar kuitenbijters!

  Dag 5: Furnas (São Miguel) - Pico (Pico)

  265 km

  Vandaag is het tijd om uw reis voort te zetten richting het volgende wandeleiland van de Azoren. Op de luchthaven van São Miguels hoofdstad Ponta Delgada levert u uw huurauto in en vliegt in een klein uur naar het op één na grootste eiland van de Azoren: het door de hoogste berg van Portugal gedomineerde Pico. Afhankelijk van de weersomstandigheden vliegt uw piloot vandaag misschien wel even langs de top van de vulkaan Montanha do Pico voordat hij de landing inzet. 

  Dag 5 tot 9: Pico (Pico) - Madalena (Pico)

  10 km
  5 overnachtingen op Pico

  Met uw nieuwe huurauto rijdt u vanaf het vliegveld van Pico in korte tijd naar uw volgende kleinschalige accommodatie. Pico is na São Miguel het grootste eiland van de Azoren. Het ontstond circa 200 duizend jaar geleden na een hevige vulkaanuitbarsting. Het landschap wordt gedomineerd door de gigantische Montanha do Pico. Met 2351 meter is dit de hoogste berg van heel Portugal. De geoefende wandelaar kan een drie uur lange beklimming naar de top maken, klauterend over rotspartijen naar het hoogste punt van Portugal. Boven wacht een kijkje in een 700 meter brede en 30 meter diepe krater. Extra beloning bij helder weer: een indrukwekkend panorama over de buureilanden Faial, São Jorge en soms zelfs Terceira.

  Vanuit Pico kunt u heel gemakkelijk met de veerboot een dagtocht maken naar de ‘overkant’, naar het kleinere eiland Faial. De blauw bloeiende hortensia’s langs de kant van de weg geven het eiland een geheel eigen sfeer. Naast het levendige centrum van Horta eist de natuur hier wederom een hoofdrol op. Eén van de hoogtepunten van het eiland is de Caldeira, een gigantische vulkanische krater met een omtrek van acht kilometer, waar u helemaal omheen kunt wandelen! Vraag een taxichauffeur in Horta om u hier naartoe te brengen en aanschouw de diepe afgronden in een wisselend pallet vol groen- en aardetinten.

  Dag 10: Madalena (Pico) - Pico - (Amsterdam)

  10 km

  Met de auto bereikt u in korte tijd de luchthaven van Pico, waar u uw huurauto weer inlevert. Vanachter het vliegtuigraampje werpt u nog een laatste blik op Portugals hoogste berg en de blauw glinsterende zee. Uw natuurreis is ten einde, maar de schoonheid van de overweldigende Azoreaanse natuur zult u niet snel meer vergeten!

  Hoogtepunten

  Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

  Pico - de hoogste berg van Portugal
  Pico is na São Miguel het grootste eiland van de Azoren en ontstond circa 200 duizend jaar geleden na een hevige vulkaanuitbarsting. Het landschap wordt gedomineerd door de gigantische Montanha do Pico, met 2351 meter de hoogste berg van heel Portugal. En of u nou per boot of per vliegtuig op Pico aankomt, deze indrukwekkende mastodont torent immer boven alles uit! De geoefende wandelaar wacht een drie uur lange beklimming naar de top, klauterend over rotspartijen naar het hoogste punt van Portugal. Boven wacht een kijkje in een 700 meter brede en 30 meter diepe krater. Extra beloning bij helder weer: een indrukwekkend panorama over de buureilanden Faial, São Jorge en soms zelfs Terceira. Geen zin in zoveel uitdaging? Bezoek dan in ieder geval het Lagoa do Capitão-meer. Met het beste uitzicht op de Montanha do Pico is dit zonder enige twijfel één van de meest fotogenieke plekjes van het eiland.
  São Miguel - rondom Ponta Delgada
  Mocht uw to-dolijstje voor Ponta Delgada zijn afgevinkt, dan blijft er gelukkig genoeg over om te verkennen en te ondernemen. Ga bijvoorbeeld vanuit de haven op walvissafari. In de zee rondom São Miguel zwemmen enkele van deze mooiste zeedieren van de wereld rond. Net buiten het centrum van Ponta Delgada ziet u hoe wild spuwende vulkanen in vroeger tijden een uniek schouwspel hebben achtergelaten. Daal af in de Gruta do Carvão en bekijk de wonderlijke wereld der stalactieten. De echte must-see van São Miguel ligt trouwens westelijker, daar eisen de uitzichtpunten van Sete Cidades alle aandacht op. Rijdt via de Kings Road rond het vulkanische kratermeer boven op de bergkam; de vele kleuren groen en blauw zijn spectaculair! Het Miradouro da Boca Inferno biedt uitzicht over de gehele krater van Sete Cidades tot aan de oceaan aan de andere kant. Een smal wandelpad leidt u ernaartoe en doet uw mond gegarandeerd openvallen van verwondering.
  Pico - Grotten, dolfijnen, walvissen en orka's
  Op de Azoren zijn ruim 300 vulkanische grotten en tunnels te vinden. Meer dan de helft daarvan bevindt zich op Pico. Daal samen met een gids af in de pikzwarte tunnel van Grutta das Torres. De formaties die uw gids onderweg toont, behoren tot de mooiste van de Azoren! Van een geheel andere orde, maar zeker niet minder spectaculair, zijn de voor de kust rondzwemmende dolfijnen, orka's en walvissen. Vanuit het dorpje Lajes do Pico boekt u gemakkelijk een safari op zee. De kans is zeer groot dat u deze prachtige zeezoogdieren van dichtbij zult zien rondzwemmen. Terug in Lajes do Pico kunt u in het Museu dos Baleeiros alles te weten komen over het belang van de walvisjacht voor de bewoners van Pico. Bekijk de scherpe harpoenen en speren waarmee op deze reuzen werd gejaagd en verwonder u over hoe er kunst werd gemaakt van de walvisbotten.
  São Miguel - het ‘verre’ oosten
  Het oosten van het eiland São Miguel leent zich uitstekend voor een rondrit langs de veelzijdige kust. Kleine dorpjes verspreid over hellingen en heuvels worden afgewisseld met spectaculaire uitzichten op zee. De omgeving nodigt uit tot uitdagende wandelingen langs de kust of een duik in zee (probeer het strand bij Povoação). Of verken het veel bezochte Furnas, een dorp met een luchtje eraan! Naast de beroemde botanische ‘Terra Nostra’ tuinen trekken vooral de midden bij het dorp liggende stomende zwavelpoelen de aandacht. Hier borrelt uit de diepste krochten kokend water omhoog en kringelt vervaarlijk sissend witte mist de lucht in. Het zal u daarom waarschijnlijk niet verwonderen dat Furnas vooral bekend is vanwege de thermale baden. Het warme water zou helend werken voor verschillende lichamelijke kwalen en werkt bovendien heel ontspannend. Een ideale afsluiting na een stevige wandeling. Relaxen in dampend vulkanisch water in een groene oase van varens en palmen. Paradijselijk!
  São Miguel - binnenland
  Het centrale deel van São Miguel heeft enkele verrassingen voor u in het verschiet. Bent u bijvoorbeeld ooit op een ananasplantage geweest? De heerlijk zoete ananassen worden gekweekt in kleine kassen vlakbij Ponta Delgada. Deze kassen vormen een leuke tussenstop richting het centrale gedeelte van het eiland. Of bezoek de enige theeplantage van Europa, de Gorreana Tea Factory, en kom te weten hoe dit typische Chinese product hier in dit glooiende landschap belandde. Zet vervolgens koers richting het ruige binnenland en maak een tussenstop bij Salto do Cabrito. Misschien niet de grootste waterval van São Miguel, maar alleen de weg ernaartoe is al avontuurlijk en adembenemend mooi. Sluit uw rondrit in stijl af en eindig bij het meer Lagoa do Fogo. Aanschouw hoe het water een turquoise gloed krijgt als de zon door de wolken heen breekt. De met dikke dennen begroeide oevers doen denken aan de Canadese wildernis.
  Pico - Vinhas do Criaço Velha
  Pico staat bekend om de uitstekende wijnen die op het eiland worden geproduceerd. De veelal langs de kust lopende wijngaarden worden omgeven door stenen muurtjes. Ze vormen een indrukwekkend mozaïek van zwarte lavastenen en beschermen de wijnstokken tegen het zoute water en de harde wind van zee. Het warme klimaat en de minerale rijkdom van de lavabodem zorgen voor bijzondere wijnen. De uitgestrekte lavavelden die kenmerkend zijn voor het landschap worden door de plaatselijke bevolking liefkozend 'terras de biscoito' (koekjesvelden) genoemd. Vanwege het uitzonderlijke karakter werd het wijngaardlandschap van Pico in 2004 door UNESCO erkend als Werelderfgoed. De Verdelho-wijn die naar andere Europese landen en naar Amerika wordt geëxporteerd, was zelfs tot aan het hof van de Russische tsaren geliefd. Wandel in de wondere groen-zwarte wereld door met lavastenen ommuurde wijnvelden en proef deze karaktervolle wijn van de Azoren. Pico bello!
  Faial - het blauwe eiland
  ‘Ilha Azul’, oftewel het blauwe eiland, zo wordt Faial vaak genoemd. De blauw bloeiende hortensia’s langs de kant van de weg geven het eiland een geheel eigen sfeer. Faial is één van de kleinere eilanden van de Azoren en ligt op slechts zes kilometer van grotere broer Pico. Onderschat echter het kleine Faial niet, het heeft enkele prachtige bezienswaardigheden. Naast het levendige centrum van Horta (vergeet een bezoek aan het beroemde Peter Café Sport niet!) eist de natuur wederom een hoofdrol op. Het eiland beschikt over enkele van de allermooiste stranden van de Azoren. Zo lijkt het strand van Porto Pim te zijn weggeplukt uit de Caraïben, met haar halvemaanvormige baai, goudkleurige zand en azuurblauwe zee. Een ander hoogtepunt op het eiland is de Caldeira, een gigantische vulkanische krater met een omtrek van acht kilometer, waar u helemaal omheen kunt wandelen! Aanschouw de diepe afgronden in een wisselend pallet vol groen- en aardetinten.
  De keuken van de Azoren
  Omdat vis en zeevruchten hier overvloedig voorkomen, zijn de Azoren een waar paradijs voor liefhebbers van verse vis. Gegrild, als visstoofpotje of in soepen, hier kunt u vis proeven die op verschillende manieren is bereid. Proef de lokaal gevangen tonijn, roze van kleur en met een zachte, licht gezouten smaak. Een andere delicatesse is octopus gestoofd in rode wijn, in veel restaurantjes terug te vinden op de menukaart. Een typisch vleesgerecht van het eiland São Miguel is de 'cozido das Furnas'. Dit voedzame stoofgerecht wordt ondergronds bereid, waarbij gebruik wordt gemaakt van de thermische hitte van de grond. In Furnas kunt u zelf meemaken hoe dit gerecht aan de rand van het vulkaanmeer wordt klaargemaakt. Een klassieker die in dit rijtje niet mag ontbreken is de kaas afkomstig van het eiland Sao Jorge. Het gras op dit vochtige vulkaaneiland zorgt voor een rijke ietwat peperige smaak. Heerlijk met een vinho!
  Accommodaties

  Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

  De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

  Furnas Lake Forest Living
  São Miguel
  Furnas Lake Forest Living is meer dan een toeristisch ecoparadijs, het is één van de meest gewaagde architecturale projecten op het eiland São Miguel. Maak kennis met een fascinerende mix van minimalistische Scandinavische architectuur met neutrale kleuren, grote ramen op het zuiden, moderne open haard en traditioneel Portugees design. lees meer
  • Midden in natuur
  • Zwembad
  • Exclusief design
  • Restaurant
  • Tuin
  • Wifi
  Alma do Pico
  Pico
  Op loopafstand van het dorpje Madalena, omgeven door een betoverend subtropisch bos, wacht het eco-resort "Alma do Pico" op u. "Alma" betekent ziel in het Portugees en deze plaats heeft er meer dan genoeg van! lees meer
  • Midden in natuur
  • Zwembad
  • Uitzicht op bergen
  • Restaurant
  • Serene sfeer
  • Wifi
  Inbegrepen
  Inbegrepen
  Accommodatie

  U verblijft 9 nachten in 2 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.

  Verzorging

  In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen.

  Vlucht

  Inbegrepen zijn een heenvlucht Amsterdam - São Miguel en terugvlucht Pico - Amsterdam en één binnenlandse vlucht São Miguel - Pico. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven treft u aan in het reisvoorstel. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk voor de heen- en terugreis.

  Bagage

  Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

  Auto

  U beschikt de volledige reis over een huurauto categorie small (Fiat 500 of soortgelijk) o.b.v. all-inclusive zonder eigen risico. Uw autohuur verloopt via Sunny Cars, die staan voor zorgeloze autohuur. Daarom is de huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Alles wat u nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. U reserveert uw huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Meer informatie over autohuur, een optionele upgrade en optionele accessoires (bijv. een kinderzitje of een losse GPS) ontvangt u in het reisvoorstel.

  Reisbescheiden

  Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken, ontvangt u daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  CO₂-compensatie

  Wij compenseren de CO₂-uitstoot van uw reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover treft u aan in het reisvoorstel.

  Garanties

  Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

  Service

  Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. U profiteert nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

  Niet inbegrepen
  Verzekeringen

  Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

  Dossierkosten en bijdragen

  De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

  Eten & drinken

  Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

  Overige kosten auto

  Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof en eventuele parkeerkosten.

  Entreegelden & excursies

  Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. U ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Reis aanvragen
  Reis aanvragen
  Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Wandelen en natuur op de Azoren.
  Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
  Uw gegevens

   Aanhef *Dhr.Mevr.
   Volledige naam *
   E-mailadres *
   Woonplaats *
   Volwassenen
   Kinderentot 12 jaar
   Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
   Telefoonnummer *
   Dag
   Tijdstip
   Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
   Uw wensen


   Ervaringen

   Word net als wij enthousiast van de mooiste reiservaringen en vind inspiratie in de verhalen van reizigers die u voorgingen. In de loop der tijd zijn sommige routes gewijzigd waardoor de beschreven ervaringen kunnen afwijken van het huidige reisprogramma.

   Komt hier uw reiservaring?

   Voor onze kersverse bestemming Azoren zijn er nog (vrijwel) geen reiservaringen. Wie weet staat hier binnenkort het verslag van uw reis naar de Azoren! lees meer

   FAQ
   • Is een reis op maat mogelijk?
    Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
   • Hoe gaan de vluchten?
    Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam, maar ook vertrek vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam of Düsseldorf is mogelijk. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.
   • Is deze reis geschikt voor kinderen?
    In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Reizen met kinderen in Portugal betekent veel aanspraak hebben, want zonder twijfel kunnen we zeggen dat Portugezen dol zijn op kinderen. In ons aanbod vindt u veel kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Daarnaast is er in elke regio genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave paardrijdtochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen kajakken. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
   • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
    Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
   • Zijn er ook excursies bij mijn reis inbegrepen?
    Nee. Wanneer u bij ons een reis boekt, ontvangt u een door ons gemaakte selectie van leuke en interessante excursies die u gemakkelijk voorafgaand aan de reis zelf kunt boeken. In het reispakket dat u krijgt thuisgestuurd, vindt u daarnaast tips over excursies dit u ter plekke kunt organiseren. De accommodaties waar u verblijft helpen u hier graag bij. Zij kennen de omgeving als geen ander, zijn er trots op en hebben vaak de beste insidertips.
   • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
    Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.
   Recent bekeken reizen
   Wandelen en natuur op de Azoren

   Andere Reizen op maat

   Wandelen en natuur op Madeira

   Het veelzijdige Madeira is een wandelwalhalla waar zowel in de zomer als winter heerlijk aangename temperaturen heersen. Vaak beschouwd als één van de mooiste wandelgebieden van Europa, kunt u tijdens deze reis via gemarkeerde routes op verkenning langs d...

   Info & reis op maat

   Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.