Ons verhaal

Al 15 jaar lang zijn wij geboeid door Spanje. Met de auto hebben we heel wat kilometers afgelegd langs schitterende landschappen, bruisende steden en onontdekte natuurgebieden. Toen we voor onze bruiloft de organisatie van onze huwelijksreis door een ons onbekend gebied in Spanje wilden uitbesteden, bleken onze wensen moeilijk te realiseren. Dit kon beter. Een droom was geboren: Vivencia Travel.

Maar het bleef niet bij Spanje. Onze nieuwsgierigheid en ontdekkingslust waren nog lang niet uitgedoofd en in 2015 stapten we in het vliegtuig voor een heel nieuw avontuur: Portugal ontdekken. Duizenden kilometers – soms met z’n tweeën, soms met onze kinderen – en meerdere reizen naar Portugal verder hadden we er een nieuwe liefde bij. Alhoewel gebroederlijk op één schiereiland gelegen hadden Portugal en Spanje niet meer van elkaar kunnen verschillen. Het is de duidelijk aanwezige invloed van de Atlantische Oceaan in Portugal en de Middellandse Zee in Spanje die in onze ogen het verschil in sfeer maakt tussen beide landen.

We kunnen geen voorkeur benoemen, beide landen hebben op geheel eigen wijze hun charme en beide landen zijn uitermate geschikt voor een Vivencia reis: een reis om te ontdekken én te beleven. Niet voor niets is ‘Vivencia’ het Spaanse woord voor zoiets als ‘een intense belevenis ervaren’. Ontdek zelfstandig de mooiste plekken en reis in een rustig tempo langs culturele schatten en overweldigende natuurgebieden.

Ondanks onze steeds verder groeiende kennis en ervaring besloten we begin 2017 een collega in dienst te nemen die zich speciaal zou gaan toeleggen op het adviseren en helpen van onze Portugal reizigers. Het werd Libbe; niet minder dan 25 keer bezocht hij Portugal en zo mogelijk is hij nog enthousiaster dan wij over dit prachtige land. Portugal, dat volgens de beroemde dichter Luis Camões ligt daar waar land en oceaan elkaar raken. Prachtig omschreven toch?

Om Vivencia verder te kunnen laten groeien is vanaf medio 2018 Sharon de reisspecialist voor Spanje geworden. Op haar geheel eigen wijze adviseert zij onze Spanje reizigers over reizen naar de bestemmingen Andalusië en de Balearen. Binnen de grenzen van Spanje & Portugal hopen we de komende jaren nog meer mooie bestemmingen toe te voegen waarbij beleven en ontdekken centraal staat. We kunnen niet wachten!

Arjan & Annemieke
Oprichters Vivencia Travel