Ons verhaal

Al 15 jaar ben ik geboeid door Spanje. Met de auto heb ik heel wat kilometers afgelegd langs schitterende landschappen, bruisende steden en onontdekte natuurgebieden. Toen ik voor de bruiloft van mijn vrouw en mij de organisatie van de huwelijksreis door een voor ons onbekend gebied in Spanje wilde uitbesteden, bleken onze wensen moeilijk te realiseren. Dit kon veel beter. De ‘Vivencia droom’ was geboren! 

Maar…, het bleef niet bij Spanje. Mijn nieuwsgierigheid en ontdekkingslust was nog lang niet uitgedoofd en in 2015 stapte ik met het gezin in het vliegtuig voor een heel nieuw avontuur: Portugal ontdekken. Duizenden kilometers – soms met z’n tweeën, soms met onze kinderen – en meerdere reizen naar Portugal verder had ik er een nieuwe liefde bij. Alhoewel gebroederlijk op één schiereiland gelegen hadden Portugal en Spanje niet meer van elkaar kunnen verschillen. Het is de duidelijk aanwezige invloed van de Atlantische Oceaan in Portugal en de Middellandse Zee in Spanje die in onze ogen het verschil in sfeer maakt tussen beide landen.

Ik kan geen voorkeur benoemen, beide landen hebben op geheel eigen wijze hun charme en beide landen zijn uitermate geschikt voor een Vivencia reis: een reis om te ontdekken én te beleven. Niet voor niets is ‘Vivencia’ het Spaanse woord voor zoiets als ‘een intense belevenis ervaren’. Ontdek zelfstandig de mooiste plekken en reis in een rustig tempo langs culturele schatten en overweldigende natuurgebieden.

Ondanks mijn steeds verder groeiende kennis en ervaring besloot ik begin 2017 een collega in dienst te nemen die zich speciaal zou gaan toeleggen op het adviseren van onze Portugal reizigers. Het werd Libbe; niet minder dan 25 keer bezocht hij Portugal, Madeira & Azoren en zo mogelijk is hij nog enthousiaster dan ik over dit prachtige land. Portugal, dat volgens de beroemde dichter Luis Camões ligt ‘daar waar land en oceaan elkaar raken’.

Om Vivencia verder te kunnen laten groeien is vanaf medio 2018 Sharon de reisspecialist voor Spanje geworden. Op haar geheel eigen wijze adviseert zij onze Spanje reizigers over reizen naar de bestemmingen Andalusië en de Balearische eilanden Mallorca, Ibiza & Formentera.

Door groeiende vraag van onze reizigers naar uitbreiding van ons reisaanbod naar nog meer authentieke bestemmingen, heb ik besloten om eind 2019 ook de Italiaanse eilanden Sardinië & Sicilië aan ons aanbod toe te voegen, begin 2020 gevolgd door het Franse Corsica.

Om ook dié reizigers te bedienen die graag in de winter willen genieten van een mild klimaat, hebben we medio 2021 de Canarische Eilanden aan ons aanbod toegevoegd. Laat u tijdens één van onze prachtige rondreizen verrassen door de veelzijdigheid van deze Canarische archipel!

Inmiddels kan ik zeggen dat we dé maatwerk specialist voor het Middellandse Zeegebied zijn, met uitgebreide knowhow, enorm veel passie en grenzeloze ambitie. Binnen de grenzen van het Middellandse Zeegebied hopen we de komende jaren nog meer mooie bestemmingen toe te voegen waarbij beleven en ontdekken centraal staat. Ik kan niet wachten!

Arjan Mauritz
Oprichter Vivencia Travel

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.