Go to content
Duurzaamheid

Met Vivencia reis je CO₂-neutraal

Reizen heeft niet alleen voor reizigers maar ook voor bestemmingen en lokale gemeenschappen een grote positieve impact. Toch heeft elke reis ongewild ook een negatieve impact op de wereld. Om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze wereld, compenseren we standaard de CO₂-uitstoot van je vluchten, (eventuele) overtochten en autohuur. De compensatiegelden worden besteed aan projecten waarmee op diverse plaatsen in de wereld CO₂-uitstoot wordt gereduceerd.

Wat houdt CO₂-compensatie in?
CO₂ compenseren betekent dat je betaalt voor de CO₂ die wordt uitgestoten door vluchten, vervoer ter plaatse e.d. Met dat geld worden projecten ondersteund, zodat de CO₂ weer in evenwicht wordt gebracht. Vivencia Travel ontvangt hiervoor van GreenSeat een certificaat. Wil je ons certificaat ontvangen, dan kun je contact met ons opnemen.

Waar gaat jouw geld naar toe?
De compensatiegelden worden besteed aan projecten waarmee op diverse plaatsen in de wereld CO₂-uitstoot wordt gereduceerd. Dit doen we door te investeren in verschillende CO₂-reducerende projecten die Climate Neutral Group (GreenSeat) in de wereld start en ondersteunt. Dit komt overigens niet alleen de natuur ten goede, maar ook de lokale bevolking.

Hoe weet ik dat mijn compensatie goed wordt besteed?
Door voor haar reizigers de CO₂-uitstoot te compenseren, maakt Vivencia Travel duurzame energie mogelijk. Door de onafhankelijke certificering via VCS en Gold Standard wordt een betrouwbare CO₂-compensatie gegarandeerd. Dit betekent dat het project eenmaal per jaar moet rapporteren om aan te tonen dat het project voldoet aan de gestelde criteria. Een onafhankelijke organisatie controleert alle data vóór en na certificering.

Wat doet Vivencia Travel nog meer?
Onze maatwerkreizen zijn veelal off the beaten track. We zijn altijd op zoek naar de mooiste routes die zoveel mogelijk buiten de gebaande paden gaan. We werken hierbij uitsluitend samen met kleinschalige lokale partners, zodat de voordelen van het toerisme worden gedeeld met de mensen die in de bezochte regio's wonen. Onze accommodaties zijn kleinschalig van opzet en vaak familiegerund. Ecologische initiatieven juichen we toe en duurzame activiteiten zien we een steeds prominentere plaats innemen. Het liefst zouden we al onze partners meten naar 'duurzame standaarden', maar verduurzaming van het toerisme is een proces dat we vooral sámen moeten doormaken. Stimuleren en inspireren is dan ook belangrijker dan het opleggen van regels of standaarden. Een mooiere wereld maken we samen, maar we beginnen bij onszelf.

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag en op dinsdag-/donderdagavond.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall