Verzekeringen

Bij een onbezorgde vakantie hoort een goede reisverzekering. Een ongeluk zit immers vaak in een klein hoekje. Omdat de kosten in een dergelijk geval flink kunnen oplopen, adviseert Vivencia Travel uitdrukkelijk een reisverzekering af te sluiten. Ook een annuleringsverzekering wordt uitdrukkelijk aanbevolen (klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden). Met deze verzekeringen behoedt u zich voor de financiële gevolgen van een ongeval, ziekte en annulering of voortijdige onderbreking van uw vakantie. Zeker ten tijde van covid-19 is een uitgebreide dekking voor corona-gerelateerde kosten als gevolg van bijv. ziekte, een positieve testuitslag of quarantaine aan te raden. Op de website van onze partner Europeesche Verzekeringen vindt u een speciale Q&A pagina met alle mogelijke vragen en antwoorden over de reisverzekering en annuleringsdekking.

Reis- en/of annuleringsverzekering aanvragen
Heeft u nog geen reis- of annuleringsverzekering en wenst u deze via Vivencia Travel af te sluiten, dan kunt u uw voorkeuren aangeven bij het aanvragen van uw reis. Gaat u vervolgens akkoord met ons reisvoorstel (d.m.v. ondertekening van de offerte) dan zullen wij voor u de verzekering(-en) afsluiten. De premie zullen wij specificeren op de factuur die u van ons ontvangt na uw boeking. Vivencia Travel bemiddelt in verzekeringen en ontvangt daarvoor van Europeesche Verzekeringen provisie.

Europeesche Verzekeringen

Vivencia Travel werkt samen met Europeesche Verzekeringen, de specialist in reis- en recreatieverzekeringen. In samenwerking met Europeesche bieden wij u de mogelijkheid tot het afsluiten van een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering. De Europeesche zorgt dat u er nooit alleen voor staat. Tijdens uw reis of vakantie wordt u direct geholpen, mocht dit nodig zijn. De Europeesche Hulplijn is 24 uur per dag bereikbaar, in uw eigen taal.

Kortlopende reisverzekering
Zonder zorgen op reis. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar u ook naartoe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche gaat u goed voorbereid op weg.

U kunt uw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. U kunt zelf kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kunt u uw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reis. Voor onze reizigers adviseren wij de Comfort reisverzekering. Met Comfort krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten (óók corona), ongevallen of bagage. Wij raden aan deze onderdelen altijd mee te verzekeren. Voor totaal €1,92 per persoon per dag gaat u goed verzekerd op reis! Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. De poliskosten bedragen €3,50.

Meer informatie over dekking, voorwaarden en optionele uitbreidingen vindt u hier.

Kortlopende annuleringsverzekering
U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie.

Met de standaard Annuleringsverzekering bent u goed verzekerd, als u uw reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw reis, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u een vergoeding voor iedere dag dat u niet van uw reis heeft kunnen genieten. Voor deze verzekering geldt een premie van 5,5% van de reissom.

Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering (mét de meest uitgebreide corona dekking). U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed, ook voor corona-gerelateerde kosten. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen. Als u hiervoor kiest bedraagt de premie 7% van de reissom.

Voor 1% extra premie kunt u ook een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die uw taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis of huisdier past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

De poliskosten van de annuleringsverzekering bedragen €3,50. Over premie en poliskosten is 21% assurantiebelasting verschuldigd.

Meer informatie over dekking, voorwaarden en optionele uitbreidingen vindt u hier.

Klacht indienen
Hebt u een klacht over uw verzekering? Op www.europeesche.nl/klachtenregeling vindt u de klachtenregeling van Europeesche.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.