Go to content
Italië

Zuid-Italië

Diep verscholen in het zonnige zuiden vind je enkele van de mooiste steden, kustlijnen en natuurgebieden van Italië. Reis in de voetsporen van de oude Grieken, Romeinen, Byzantijnen en andere overheersers maar liefst 3000 jaar terug in de tijd. Welkom in dit levendige en kleurrijke deel van Italië!

Beste reisperiode voor Zuid-Italië
Van begin april tot eind oktober nodigt het aangename mediterrane klimaat uit om deze fascinerende regio in het zuiden van Italië te gaan verkennen.
Dat maakt deze bestemming bijzonder
Van het bruisende Napels en de wereldberoemde Amalfikust in het westen tot de oriëntaals aandoende witte stadjes in Apulië; Zuid-Italië verveelt nooit!
Geschikt voor kunstliefhebbers
Van de klassieke oudheid in Pompeï tot de barokke pracht en praal van Lecce en alles ertussenin; liefhebbers van kunst en cultuur kijken hier hun ogen uit.
Zien & Doen

Dit is er allemaal te beleven op een rondreis.

Maak tijdens een reis door Zuid-Italië kennis met het immer bruisende Napels, het mondaine Capri en kleurrijke Ischia en vergaap je aan één van de mooiste kustlijnen ter wereld bij de Costiera Amalfitana. Proost met een huisgemaakte limoncello en neem een duik in de diepblauwe zee in Apulië, waar de kust ook nooit ver weg is!

Napels
Bruisende stad vol geschiedenis en verhalen aan de voet van de Vesuvius. Kerken, musea, palazzo en statige piazza’s afgewisseld met bruisende volkswijken en de beste pizza’s van heel Italië!
Amalfikust
Ten zuiden van de Golf van Napels ligt de Amalfikust, één van de mooiste kustlijnen ter wereld. Steile kliffen, citroenbomen en pastelkleurige stadjes ingeklemd tussen zee en rotsen.
Bari
Sfeervolle havenplaats vol witgekalkte huizen, kolossaal fort, laatste rustplaats van Sinterklaas en de stad met haar eigen pastastraat, de ‘via della Oerciette’, waar oude vrouwen verse paste maken.

Liever even direct je reiswensen bespreken met één van onze reisexperts?

Top 5

Favoriete accommodaties voor deze bestemming.

De voordelen van onze reisexperts

Wij weten precies de verborgen pareltjes te vinden.

  • Onze reizen zijn uitgebreid getest door onze reisexperts. Zuid-Italië kennen we als geen ander.

  • Met onze lokale contacten vinden wij de verborgen pareltjes. We selecteren alleen de allerfijnste, kleinschalige accommodaties.

  • Vrijwel alle accommodaties kennen we persoonlijk. We hebben er zelf gelogeerd of een rondleiding gehad tijdens één van onze testreizen.

  • We nemen uitgebreid de tijd om op basis van onze ervaring de beste route uit te stippelen, helemaal passend bij je wensen.

  • Je hebt contact met je vaste reisexpert. Ook na je boeking kun je voor vragen terecht bij de reisexpert die je reis heeft verzorgd.

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall