Duurzaam reizen

Met Vivencia reist u CO₂-neutraal
Vivencia Travel vindt het belangrijk om haar bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Daarom compenseert Vivencia Travel standaard de CO₂-uitstoot van uw vluchten, autohuur en (eventuele) overtochten via GreenSeat. Hiermee geeft u huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO₂ in de atmosfeer en een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families.

Waarom groener reizen met Vivencia Travel en GreenSeat?
Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken, zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld. In samenwerking met GreenSeat (label van Climate Neutral Group) kiest Vivencia Travel er daarom voor CO₂-compensatie standaard in de reis op te nemen. Met Vivencia reist u dus altijd CO₂-neutraal.

Wat houdt CO₂-compensatie in?
CO₂ compenseren betekent dat u betaalt voor de CO₂ die wordt uitgestoten door vluchten, vervoer ter plaatse e.d. Met dat geld wordt projecten ondersteund, zodat de CO₂ weer in evenwicht wordt gebracht. Vivencia Travel ontvangt hiervoor van GreenSeat een certificaat. Wilt u ons certificaat ontvangen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Waar gaat uw geld naar toe?
De compensatiegelden worden besteed aan projecten waarmee op diverse plaatsen in de wereld CO₂-uitstoot wordt gereduceerd. Dit doen we door te investeren in verschillende CO₂-reducerende projecten die Climate Neutral Group (GreenSeat) in de wereld start en ondersteunt. Dit komt overigens niet alleen de natuur ten goede, maar ook de lokale bevolking. Een greep uit enkele lokale projecten:

Efficiënte houtovens in Afrika
Eén derde van de wereldbevolking kookt nog op open vuur. Dit leidt tot veel ontbossing en gezondheidsklachten. Door ontbossing houdt de bodem minder goed water vast en erodeert, met alle negatieve gevolgen voor de landbouw en het klimaat. En het koken op open houtvuur is doodsoorzaak nummer 4 in de wereld. In samenwerking met de lokale bevolking zijn daarom efficiënte houtskoolovens ontwikkeld. De ovens gaan klimaatverandering tegen en verbeteren tegelijkertijd de situatie voor de lokale bevolking. Het klimaatproject investeert in de productie, distributie en verkoop van efficiënte cookstoves in Afrika om deze breed toegankelijk te maken voor lokale huishoudens. Lees hier meer.

Biogas in Afrika
Meer dan de helft van de bevolking van Afrika heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Vooral op het platteland is er een tekort aan energie. Biovergisters voorzien huishoudens van schone brandstof om te koken en gas voor verlichting. Deze voorkomt rook uit de keuken, gezondheidsproblemen worden verminderd en het produceert een vruchtbaar, organisch overblijfsel, ‘slurry’, dat gebruikt wordt als mest in de landbouw. Lees hier meer.                                                      

 

Windenergie in India
Dagelijks ademen miljoenen inwoners van India zwaar vervuilde lucht in. Een belangrijke oorzaak van de luchtvervuiling is de energieopwekking via kolencentrales en de verbranding van hout om te koken. Dankzij onze windenergieprojecten in India, worden de lokale huishoudens in vaak afgelegen gebieden voorzien van stabiele en schone energie. Zo wordt de CO₂-uitstoot door vervuilende kolencentrales en verbranding van hout gereduceerd. Lees hier meer.

 

Hoe weet ik dat mijn compensatie goed wordt besteed?
Door voor haar reizigers de CO₂-uitstoot te compenseren, maakt Vivencia Travel duurzame energie mogelijk. Door de onafhankelijke certificering via VCS en Gold Standard wordt een betrouwbare CO₂-compensatie gegarandeerd. Dit betekent dat het project eenmaal per jaar moet rapporteren om aan te tonen dat het project voldoet aan de gestelde criteria. Een onafhankelijke organisatie controleert alle data vóór en na certificering.

Vivencia werkt hard aan meer klimaatneutrale initiatieven en blijft zich hier dan ook voor inzetten.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.