Exclusief en ontspannen Andalusië
Altijd héél veel inclusief.
Altijd persoonlijk advies.
Altijd op maat.
Overzicht
Andalusië ontdekken in weelde

Wij denken dat de exclusiviteit van een reis niet alleen wordt bepaald door de mate van luxe van de hotels. Minstens zo belangrijk is het unieke karakter van de route door bijvoorbeeld uitgestrekte natuurgebieden en ver weg van het massatoerisme. In een bijzondere, authentieke omgeving waarbij kleinschaligheid en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Genieten in weelde!

Uw rondreis voert u langs de mooiste hideaways van Andalusië, en zelfs van Spanje. Prachtige streken en natuurgebieden worden gecombineerd met de mooiste verborgen plekjes, waar u in alle rust kunt genieten van al het moois dat het zonnige zuiden te bieden heeft: een ‘once in a lifetime’ ervaring!

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur:
15 dagen
Reistype:
rondreis (fly-drive)
Reissom:
€2.015-2.665,- p.p.
Waarom deze reis?
 • Andalusië ontdekken in een rustig tempo
 • Aangenaam logeren in exclusieve sferen
 • Tot rust komen in de mooiste natuurgebieden…
 • … vlakbij de culturele schatten van Andalusië
 • Dineren bij zonsondergang met uitzicht op de Sierra Nevada
  Hoogtepunten
 • Axarquía
 • Nerja
 • Granada - Alhambra

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

  Programma

  Dag 1 tot 4: (Amsterdam) - Málaga - Viñuela (Axarquía)

  55 km
  4 overnachtingen in Axarquía

  U vliegt van Amsterdam naar Málaga. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt in een klein uur langs de kust naar de Axarquía, een streek met witte bergdorpjes en een heus microklimaat. U verblijft in een schitterend gelegen boetiekhotel met zicht op het stuwmeer van Viñuela, dat wordt omgeven door bloeiende boomgaarden en palmbomen.

  Hoewel de toeristische stranden van de Costa del Sol niet ver weg zijn, waant u zich in het hart van het echte Andalusië. Dagtochtjes die u kunt maken zijn een bezoek aan het Moorse bergdorpje Frigiliana, het charmante kustplaatsje Nerja en het Málaga van Pablo Picasso.

  Dag 5 tot 7: Viñuela (Axarquía) - Monachil (Sierra Nevada)

  130 km
  3 overnachtingen in Sierra Nevada
  Vanaf de Axarquía rijdt u verder het binnenland in. Vlakbij het enerverende Granada verblijft u in een fantastisch gelegen hotel in de noordelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Een ambiance van pure ontspanning en eenheid met de natuur zorgen voor een ongekend weldadig verblijf. Bij aankomst staat een heerlijke fles wijn of cava voor u klaar.

  Aan de zuidzijde van de Sierra Nevada ligt Las Alpujarras, een onherbergzaam gebied met authentieke Moorse bergdorpjes en valleien waar vele exotische vruchten groeien. Op slechts 10 kilometer afstand ligt Granada, waar u een bezoek kunt brengen aan het wereldwonder Alhambra, een flamenco voorstelling kunt bijwonen in de historische zigeunerwijk Sacromonte of tapas kunt eten in de fameuze Calle Navas.

  Dag 8 tot 10: Monachil (Sierra Nevada) - Ronda

  190 km
  3 overnachtingen bij Ronda

  Via de prachtige Erfgoedroute van de Almoraviden, die van Granada tot Tarifa loopt, rijdt u westwaarts richting Ronda. Deze route is door de Unesco uitgeroepen tot Grote Culturele Route en staat vol prachtige kastelen en burchten. U verblijft in een super-de-luxe boetiek hotel, gelegen in de Los Llanos de la Cruz vallei. Wat een uitzicht! Wat een weelde!

  Witte bergdorpjes (pueblos blancos) als Grazalema en Ubrique en natuurparken als Sierra de las Nieves en Sierra de Grazalema kenmerken de weldadige natuur van de Serranía de Ronda. Trek ook een middag uit voor een wandeling door de smalle en kronkelende straatjes van het oude Moorse Ronda.

  Dag 11 tot 14: Ronda - Tarifa

  135 km
  4 overnachtingen in Tarifa

  U vervolgt uw reis naar Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje en slechts gescheiden van Afrika door een smalle zee-engte. Dit rustige stadje vol Moorse herinneringen biedt mogelijkheden voor tal van watersporten als surfen en duiken en activiteiten als dolfijn- en walvisspotten. U kunt een dagtocht naar Marokko maken onder leiding van een ervaren Marokkaanse privé gids. Bij Zahara de los Atunes en Bolonia vindt u de mooiste stranden van de Costa de la Luz. Deze ‘kust van het licht’ dankt haar naam aan het heldere zonlicht dat weerkaatst op de golven van de Atlantische Oceaan en de kilometerslange zandstranden. Een heerlijke omgeving die nog niet ontdekt is door de grote massa.

  Dag 15: Tarifa - Málaga - (Amsterdam)

  150 km
  Na twee weken van onvergetelijke ervaringen en vele momenten van ontspanning is het tijd voor de terugreis. U rijdt terug naar Málaga, levert uw huurauto in en vliegt terug naar Nederland. Het einde van een ‘once in a lifetime’ ervaring!
  Hoogtepunten

  Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

  Axarquía
  Omgeven met witte bergdorpjes, opgesierd met kleurrijke subtropische gewassen en gezegend met een heerlijk klimaat: de streek Axarquía ademt de ware essentie van Andalusië. Haar uitzonderlijk milde klimaat komt voort uit de warme zuidenwind uit Afrika en de bergen van de Sierra Nevada die bescherming bieden tegen de koude noordenwind. Niet voor niets groeien hier talloze gewassen als avocado's, mango's, papaja’s, amandelen en citrusvruchten. De invloed van de Moren, die hier zo’n 800 jaar gewoond hebben, is zichtbaar in de smalle straatjes, de witgekalkte huizen, de bogen en de minaretten die omgebouwd zijn tot kerktorens. Frigiliana is het best bewaard gebleven Moorse bergdorpje van de Axarquía en al verschillende keren uitgeroepen tot mooiste ‘pueblo blanco’ (wit bergdorp) van Zuid-Spanje.
  Nerja
  Op een klein uur rijden van Málaga ligt het charmante kustplaatsje Nerja. De kustlijn is hier bezaaid met kleine romantische baaitjes en strandjes, wat ook kinderen geweldig zullen vinden. Hoewel het zeker in de zomermaanden erg druk is, heeft Nerja in tegenstelling tot de rest van de oostelijke Costa del Sol iets van haar oorspronkelijke aantrekkingskracht weten te behouden. De grotere stranden zoals het Playa Carabeo zijn vaak te bereiken via trappen vanaf de hoofdstraat. In het hart van Nerja ligt het Balcón de Europa, een fraaie door palmbomen omgeven boulevard mét uitzichtpunt. Vanaf hier is er panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en de diepblauwe zee. Enkele kilometers buiten het stadje liggen de bijna verlaten stranden Playa de las Alberquilla en Playa Molino del Papel. Rust en ruimte is hier het credo.
  Granada - Alhambra
  Granada dankt haar bekendheid vooral aan het wereldberoemde Alhambra en Generalife. Dit werelderfgoed vormt een uitzonderlijk voorbeeld van koninklijke Arabische residenties tijdens de middeleeuwse periode. Ten oosten van het Alhambra fort en residentie liggen de prachtige tuinen van Generalife, de voormalige landelijke residentie van de emirs die dit deel van Spanje regeerden in de 13e en 14e eeuw. Vanaf het moment dat u binnentreedt in de sprookjeswereld die het Alhambra blijkt te zijn, blijft u de rest van uw leven verlangen om terug te keren. Het Alhambra ademt de sfeer van vervlogen tijden, van Arabische prinsessen wandelend door de geurende tuinen van de Generalife. Zelfs de grootste cultuurbarbaar staat versteld van de onvoorstelbaar schitterende Arabische architectuur in het Palacio de Nazaries.
  Sierra Nevada Nationaal Park
  Het 'besneeuwde gebergte' bij Granada kent de hoogste top van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482 m). Hier ligt niet alleen het zuidelijkste skigebied van Europa, maar ook het grootste nationale park van Spanje. Er leven hier onder andere steenbokken en bijzondere vogels als de adelaar, gier en koningsarend. Prachtige wandelingen voeren over de toppen van meer dan 3000 meter naar de lager gelegen Alpujarras. Deze streek staat bekend om haar afgelegen Moorse bergdorpjes omringd door valleien vol boomgaarden met vijgen-, sinaasappel- en citroenbomen. De Sierra Nevada en Alpujarras lopen naadloos in elkaar over, maar zijn qua natuur en sfeer niet te vergelijken: de Sierra Nevada is ruig en onbewoond en de Alpujarras is door een oud Moors irrigatiestelsel groen en vruchtbaar.
  Pueblos blancos
  Sommige Andalusiërs woonden liever op de veilige heuveltoppen in versterkte plaatsen dan zich op de vlakten te vestigen. Deze plaatsen zijn de zogenaamde pueblos blancos. In Moorse stijl witgekalkte huisjes met dikke muren, kleine raampjes en ronde schoorstenen bepalen de aanblik. Ronda en Arcos zijn de bekendste van deze witte dorpjes, maar ook Ubrique, Grazalema en Zahara de la Sierra zijn van een uitzonderlijke schoonheid. De meeste dorpen liggen verscholen in de bergen van de Sierra de Grazalema, maar ze zijn ook in te vinden in de streek Axarquía. De Benjamin van de pueblos blancos is Benalauria. Blakend wit en heel idyllisch ligt dit slaperige minidorpje tegen de ruige bergwanden van de Sierra de Grazalema aangeplakt. Paprika’s drogend in de zon, roze bougainvilles en luierende katten bepalen het beeld.
  Ronda
  Andalusië bezit vele witte bergdorpjes vol kronkelende straatjes en mooie vergezichten. Maar liggend op een 165 meter hoog plateau aan de rand van een ravijn en doormidden gespleten door een even diepe kloof, wordt Ronda met recht het meest romantische dorp van Spanje genoemd. Het is de rivier Guadalevín die deze diepe kloof, El Tajo genoemd, heeft uitgesneden. Aan weerszijden van de kloof liggen het oude La Ciudad en nieuwere gedeelte van Ronda, verbonden door de beroemde brug Puente Nuevo. Dichtbij de Puente Nuevo, in de oude stad, ligt het Casa del Rey Moro. Naast schitterende hangende tuinen en een prachtig uitzicht op El Tajo vindt u hier La Mina. Deze Moorse trap van 365 in de rotsen uitgehouwen treden brengt u omlaag naar de bodem van de kloof. Let op: er is maar één weg terug en dat is alle 365 treden terug omhoog!
  Sierra de Grazalema
  Het groenste en natste gebied van Andalusië is het park Sierra de Grazalema, waar door overvloedige regenval rivierdalen met witte dorpen worden afgewisseld door ruige bergen vol Spaanse zilversparren (Pinsapo’s). Maar liefst 1300 soorten bloemen en planten kleuren het gebied en het is ook het leefgebied van de zeldzame vale gier. Doordat de sierra voornamelijk uit kalksteen bestaat, zijn hier veel ravijnen en grotten te vinden. Een mooie wandelroute gaat langs de kloof Garganta Verde, de Groene keel. Deze spectaculaire doorgang zorgt ervoor dat het water van de Sierra del Pinar afgevoerd kan worden. Met ruim 1650 meter is de Sierra del Pinar de hoogste top van het natuurreservaat. Ook bevindt zich in de Sierra de Grazalema het grootste grottenstelsel van Andalusië. Zo vindt u bij Ronda de Hundidero-Gato, een grot van wel 4 kilometer lang.
  Flamenco
  Flamenco is de ziel van Andalusië. De dans is een vurige artistieke uitdrukking van levensvreugde en verdriet en gaat gepaard met veel geklap, gestamp en gezang. Deze kunstvorm is in de Moorse periode door zigeuners overgebracht. In geheel Andalusië zijn er talloze voorstellingen, maar de beste flamenco is in Sevilla te vinden. In de Moorse patio van Casa de la Memoria de Al-Andalus beleeft u tussen de Spanjaarden de meest authentieke flamenco. Andere manieren om een flamencovoorstelling bij te wonen zijn in een tablao of flamencobar. Een tablao is een klein flamencotheater dat eigenlijk bedoeld was om voorstellingen voor toeristen te geven, maar vanwege het hoge niveau zijn hier ook veel Spanjaarden te vinden. Een goedkoper alternatief is de kroeg: ongedwongen, rumoerig en misschien van een minder hoog niveau, maar de toegang is gratis.
  Arcos de la Frontera
  Te midden van golvende velden vol zonnebloemen en tarwe, wijngaarden en boomgaarden, ligt het schilderachtige stadje Arcos de la Frontera. Balancerend op een 185 meter hoge bergkam met steile afgronden aan weerszijden is er vanuit het oude centrum een spectaculair uitzicht over de omliggende heuvels, het nabijgelegen meer en de Guadalete rivier. U ontdekt Arcos’ charme het beste al wandelend door de oude stad met haar smalle slingerende straatjes en witgekalkte huisjes. Er zijn ook enkele indrukwekkende Renaissance paleizen en Gotische kerken. Neem ook eens een kijkje bij de Mirador de Abades, hier heeft u een dubbel uitzicht, aan de ene kant op de kloof en aan de andere kant op het stuwmeer van Arcos.
  Hammam
  Hammam is een eeuwenoud badritueel dat onder invloed van het Romeinse Rijk werd verspreid over de gehele Arabische wereld. Mannen en vrouwen bezoeken in het Oosten (gescheiden) dit warme Arabische badhuis voor lichaamsreiniging en gezelligheid. Dat de functie van de hammam in de loop der jaren nauwelijks is veranderd, blijkt wel uit het feit dat de ‘westerse’ hammam nog steeds een plek is voor lichamelijke en geestelijke ontspanning, vaak met vrienden of vriendinnen. Bijna alle grote steden van Andalusië hebben wel een hammam, zoals Sevilla, Córdoba en Granada. U verkwikt lichaam en geest in Moorse sferen, terwijl u geniet van een kopje muntthee en een traditionele massage. Naast de hete, warme en koude baden geniet u van een stoomkamer en warme stenen. Een weldadige ervaring!
  Costa de la Luz
  Met de stranden van Bolonia, Caños de Meca en Zahara de los Atunes heeft de 'kust van het licht' enkele van de mooiste stranden van Spanje. Langgerekt, vaak winderig maar bekend om haar krachtige, zuivere licht. Anders dan de rest van de costa’s is dit gebied nog onontdekt door de grote massa buitenlandse toeristen. Het gebied strekt zich in een boogvorm uit van Ayamonte tot Tarifa, vanaf de monding van de Guadiana tot aan de Straat van Gibraltar. Het landschap kenmerkt zich door groene met pijnbomen beboste heuvels en kilometerslange zandstranden die zo overgaan in de achterliggende graslanden en bossen. Hier lopen de koeien letterlijk zo over de weg, door de natuur het strand op. Vanuit Tarifa kunt u bijzondere excursies maken als dolfijn- en walvisspotten of een dagtocht naar de woestijn van Marokko.
  Accommodaties

  Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

  De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

  La Viñuela Hotel & Spa
  Axarquía
  Boetiekhotel La Viñuela Hotel & Spa combineert een toegankelijke luxe met een verblijf midden in de natuur. Dit boetiekhotel in Andalusië is gelegen naast het natuurpark Sierra de Tejeda-Almijara, op slechts 25 minuten rijden van het strand. lees meer
  • Centraal gelegen
  • Zwembad
  • Uitzicht op meer
  • Restaurant
  • Sfeervolle tuin
  • Wifi
  La Almunia del Valle
  Sierra Nevada (Granada)

  Op een bevoorrecht plekje in de uitlopers van de Sierra Nevada bevindt zich hotel La Almunia del Valle. Gemoedelijkheid en eenheid met de natuur bepalen de ambiance en prikkelden vanaf het eerste moment onze zintuigen: hét toevluchtsoord voor de reiziger op zoek naar rust en natuur.  lees meer
  • Midden in natuur
  • Zwembad
  • Uitzicht op bergen
  • Restaurant
  • Serene sfeer
  • Wifi
  La Fuente de la Higuera
  Ronda

  Even buiten het idyllische Ronda ligt het hippe en stijlvolle hotel La Fuente de la Higuera. In het verleden was dit hotel een molen waar olijfolie werd geproduceerd. Momenteel is het een 11 kamers tellend romantisch toevluchtsoord voor de reiziger op zoek naar rust, ruimte en natuur in haar meest pure vorm.  lees meer
  • Midden in natuur
  • Zwembad
  • Uitzicht op bergen
  • Restaurant
  • Superluxe
  • Wifi
  La Residencia Tarifa
  Costa de la Luz
  La Residencia Tarifa is een luxueus oord waar u in de watten wordt gelegd door de exclusieve, rustgevende sfeer en de persoonlijke aandacht van al het personeel. Ontspannen in Moorse sferen aan de Costa de la Luz! lees meer
  • In historisch centrum
  • Zwembad
  • Uitzicht op zee
  • Restaurant
  • Superluxe
  • Wifi
  Inbegrepen
  Inbegrepen
  Accommodatie

  U verblijft 14 nachten in 4 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een luxe kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.

  Verzorging

  In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen.

  Vlucht

  Inbegrepen is een non-stop retourvlucht Amsterdam - Málaga. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven treft u aan in het reisvoorstel. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk.

  Bagage

  Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

  Auto

  U beschikt de volledige reis over een huurauto categorie small (Fiat 500 of soortgelijk) o.b.v. all-inclusive zonder eigen risico. Uw autohuur verloopt via Sunny Cars, die staan voor zorgeloze autohuur. Daarom is de huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Alles wat u nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. U reserveert uw huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Meer informatie over autohuur, een optionele upgrade en optionele accessoires (bijv. een kinderzitje of een losse GPS) ontvangt u in het reisvoorstel.

  Reisbescheiden

  Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken, ontvangt u daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Extra's

  Op de kamer van La Almunia de Valle staat bij aankomst een koele fles wijn of cava voor u klaar.

  CO₂-compensatie

  Wij compenseren de CO₂-uitstoot van uw reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover treft u aan in het reisvoorstel.

  Garanties

  Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

  Service

  Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. U profiteert nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

  Niet inbegrepen
  Verzekeringen

  Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

  Dossierkosten en bijdragen

  De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

  Eten & drinken

  Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

  Overige kosten auto

  Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof en eventuele tolgelden.

  Entreegelden & excursies

  Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. U ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Reis aanvragen
  Reis aanvragen
  Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Exclusief en ontspannen Andalusië.
  Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
  Uw gegevens

   Aanhef *Dhr.Mevr.
   Volledige naam *
   E-mailadres *
   Woonplaats *
   Volwassenen
   Kinderentot 12 jaar
   Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
   Telefoonnummer *
   Dag
   Tijdstip
   Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
   Uw wensen


   Ervaringen

   Word net als wij enthousiast van de mooiste reiservaringen en vind inspiratie in de verhalen van reizigers die u voorgingen. In de loop der tijd zijn sommige routes gewijzigd waardoor de beschreven ervaringen kunnen afwijken van het huidige reisprogramma.

   Onze derde Vivencia vakantie!

   Beste Arjan, dit was weer een onvergetelijke vakantie, onze derde Vivencia vakantie! Het paradijselijke en gastvrije la Almunia del Valle, waar we zo verwend werden en elke dag weer genoten van het prachtige uitzicht, de tuin, het zwembad en het heerlijke eten. Natuurlijk bezochten we het Alhambra, een unieke belevenis; daarnaast gewandeld in de omgeving van het hotel en heerlijk ontspannen!. Een plek om naar terug te keren.. Dan een mooie tocht naar Hacienda de San Rafael: wat chiquer en afstandelijker dan la Almunia maar zo smaakvol en even gastvrij; we waren er voor de tweede keer en sluiten een derde bezoek niet uit! We bezochten Sevilla en Arcos, luierden, plukten rijpe vijgen in de tuin en genoten ook daar van de heerlijke keuke... lees meer

   Ontspanning in Andalusië

   Ryan Air verraste ons met een extreem lange wachttijd bij de bagageband na een voorspoedige vliegreis vanaf Eindhoven Airport. De huurauto was daarentegen heel snel geregeld en we lieten al snel Malaga achter ons in onze uitermate zuinige VW Polo. Vanuit de lucht hadden we al een indruk gekregen van het imponerende landschap van Zuid-Spanje. Deze impressie werd snel bevestigd toen we er door heen reden op weg naar ons eerste hotel nabij Velez-Malaga. De routebeschrijving leidde ons zonder problemen vanaf de snelweg naar het rustig en mooi gelegen hotel Cortijo Bravo. Hotel Cortijo Bravo is gevestigd in een mooi, Moors aandoend gebouw met een fraai, verrijkend uitzicht tot aan zee. We kregen een ruime kamer toegewezen, waarin een badkamer vo... lees meer

   Ontspannen en exclusieve huwelijksreis Andalusië

   Op ons verzoek heeft Arjan voor ons een huwelijksreis op maat samengesteld van 12 dagen naar Andalusië. In totaal zouden we in drie hotels verblijven voor een periode van 4 nachten per hotel. Helaas werden wij voor aanvang van de reis ziek en konden we pas 2 dagen later vertrekken. Hierdoor werd de vakantie met twee dagen ingekort maar konden we wel gaan! De bijkomende kosten werden gelukkig gedekt door de afgesloten annuleringsverzekering. Mede dankzij de service van Arjan waren we twee dagen later dus alsnog onderweg naar Andalusië. La Almunia del Valle Het eerste hotel waar wij verbleven was La Almunia del Valle. Gelegen in de directe nabijheid van Granada en het Alhambra. Die laatste hebben wij helaas niet bezocht omdat we (ongepl... lees meer

   Van begin tot eind top!

   De reis door Andalusië was mooi, aangenaam en voldeed aan de hoge verwachtingen die wij hadden. De opbouw van de reis qua ambiance is overeenkomstig de verstrekte info. Iedere keer kom je op een mooier plekje. De verzorging en vriendelijkheid van het personeel in de 4 hotels was zeer goed. De eerste stop in Cortijo Bravo geeft je de mogelijkheid om de omgeving goed te verkennen wat we ook gedaan hebben via bezoeken aan Malaga, Nerja en het witte bergdorpje. De reis verder naar Monachil naar hotel La Almunia del Valle was leuk door het wisselende landschap al was het laatste stukje bergop naar het hotel wel even spannend gezien de steilheid van de weg. Ik heb de auto er neergezet en tijdens het verblijf hebben we een taxi genomen d... lees meer

   Huwelijksreis Andalusië

   Andalusië was werkelijk fantastisch. Prachtige natuur, veel cultuur en heerlijk eten. De accommodaties waren super, ik ben blij dat we ook voor een verblijf in Casa la Siesta hebben gekozen omdat dit nóg specialer was dan de Haciënda. Al was het daar natuurlijk ook genieten! De Vivencia reisgids was ook een handige leidraad voor mooie plekjes in Andalusië. Hartelijk dank voor het organiseren van deze reis, wij hebben ervan genoten! Met vriendelijke groet, Wouter Baan lees meer

   Te gast bij Sally

   In de buurt van Malaga verbleven we 4 nachten bij Sally in El Nobo. We hadden een prachtige grote kamer met een mooi uitzicht over de heuvels. Er stond fruit, water en wijn voor ons klaar. Jammer dat Sallie zelf niet meer kookte, maar ze kwam elke dag aan ons vragen wat we wilden eten en waar we dan naar toe konden gaan. We voelden ons echt te gast bij haar en dat is wat we zo leuk vinden als we op reis zijn. Onze derde plek was La Almunia del Valle, in de buurt van Granada. Wie wil er nu niet met zo'n uitzicht ontbijten. En ook hier werden we hartelijk ontvangen en kregen we alle aandacht van de gastvrouw Patricia en haar staf. Ze kookten 's avonds een heerlijk 5 gangen menu en je kon aangeven waar je niet van hield, zodat er een altern... lees meer

   Exclusief Andalusië

   Wij zijn afgelopen donderdag weer terug gekomen uit Andalusië. Ik wilde je even laten weten dat wij een ontzettend mooie vakantie hebben gehad. Andalusië is erg prachtig, maar ook de gekozen hotels waren stuk voor stuk pareltjes. Zeker Las Islas in Fuengirola heeft mijn hart gestolen. Daar kun je echt helemaal relaxen! Maar ook La Almunia, Cortijo Bravo en La Fuente zijn prachtige hotels. Het was een mooie mix van strand, cultuur en stedentripjes. Hartelijke groet, Alida Spanjersberg lees meer

   “Het was gewoon super.”

   Beste meneer Mauritz, wij zullen volgende week een kort verslag geven van onze reis. Maar willen u vast hartelijk bedanken want het was gewoon super. Ondanks het slechte weer in Spanje was onze reis geweldig. Complimenten voor het uitzoeken van de prachtige accommodaties. Deze waren allemaal heel bijzonder. Vriendelijke groet, Linda en Maarten Lanen Noot van Vivencia Travel: een uitgebreid verslag volgt (eventueel) later. lees meer

   FAQ
   • Is een reis op maat mogelijk?
    Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
   • Hoe gaan de vluchten?
    Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam, maar ook vertrek vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam of Düsseldorf is mogelijk. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.
   • Is deze reis geschikt voor kinderen?
    In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Reizen met kinderen in Spanje betekent veel aanspraak hebben, want zonder twijfel kunnen we zeggen dat Spanjaarden dol zijn op kinderen. In ons aanbod vindt u veel kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Daarnaast is er in elke regio genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave bootovertochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen en een bezoek aan de Spaanse paardrijschool. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
   • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
    Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
   • Zijn er ook excursies bij mijn reis inbegrepen?
    Nee. Wanneer u bij ons een reis boekt, ontvangt u een door ons gemaakte selectie van leuke en interessante excursies die u gemakkelijk voorafgaand aan de reis zelf kunt boeken. In het reispakket dat u krijgt thuisgestuurd, vindt u daarnaast tips over excursies dit u ter plekke kunt organiseren. De accommodaties waar u verblijft helpen u hier graag bij. Zij kennen de omgeving als geen ander, zijn er trots op en hebben vaak de beste insidertips.
   • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
    Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.
   • Regelen jullie ook tickets voor het Alhambra en El Caminito del Rey?
    Wanneer u bij ons een reis naar Andalusië hebt geboekt, ontvangt u van ons automatisch informatie over het boeken van tickets voor het Alhambra en het Koningspad Caminito del Rey. Met onze ervaringen kunnen wij u adviseren over de beste bezoektijden, waar te parkeren en nog veel meer.

   Andere Reizen op maat

   Spanjes parels van het Zuiden deluxe

   Arabische vestingen, Moorse paleizen en gotische kathedralen. De schatten van Granada, Córdoba en Sevilla zijn de trots van Andalusië. Deze schatten uit het islamitisch-christelijk verleden zijn een unicum in de wereld en daarom uitgeroepen tot Werelderfg...

   Info & reis op maat
   Exclusief en ontspannen Portugal

   Wij denken dat de exclusiviteit van een reis niet alleen wordt bepaald door de mate van luxe van de hotels. Minstens zo belangrijk is het unieke karakter van de route door bijvoorbeeld uitgestrekte natuurgebieden en ver weg van het massatoerisme. In een bij...

   Info & reis op maat

   Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.