Moors erfgoed van Andalusië
Altijd héél veel inclusief.
Altijd persoonlijk advies.
Altijd op maat.
Overzicht
Een rijke historie

Deze reis laat u kennismaken met de rijke Moorse geschiedenis van Andalusië. Toen grote delen van Europa nog de Middeleeuwen beleefden, kende Zuid-Spanje een bloeiende islamitische beschaving, bekend als Al-Andalus, nu Andalusië. De Moren kwamen in de 8e eeuw vanuit Marokko en zijn hier vele eeuwen gebleven. Ontdek in deze reis de prachtige kunstwerken en gebouwen die uit deze periode zijn overgebleven. Ook op andere terreinen hebben de Moren hun sporen in Andalusië achtergelaten: in het (geïrrigeerde) landschap, in de tuinen en pleinen in de steden, in de hartstochtelijke ritmes van de flamenco en zelfs in het eten. Proef de smaak van Andalusië en ga op ontdekking langs de slaperigste witte dorpen, de mooiste Moorse steden en de meest overweldigende landschappen. Op naar Al-Andalus!

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur:
15 dagen
Reistype:
rondreis (fly-drive)
Reissom:
€1.825-2.325,- p.p.
Waarom deze reis?
 • Route langs de historische steden Sevilla, Córdoba en Granada
 • Bezoek aan het bergdorpje Ronda
 • Sherry proeven in sfeervol Jerez
 • Moors Werelderfgoed ontdekken
 • De lekkerste tapas, de vurigste flamenco en de heerlijkste hammams
 • Ontspannen afsluiting in de uitlopers van de Sierra Nevada
  Hoogtepunten
 • Ronda
 • Jerez de la Frontera
 • Sevilla - Alcazar

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

  Programma

  Dag 1 tot 2: (Amsterdam) - Málaga - Ronda

  90 km
  2 overnachtingen in Ronda

  U vliegt van Amsterdam naar Málaga, waarna u uw huurauto ophaalt. Vervolgens reist u door naar het schitterend gelegen bergdorpje Ronda, één van de bekendste van de zogenaamde ‘pueblos blancos’ (witte dorpen). U verblijft in het historische gedeelte van het stadje. Dwaal door het oude Moorse centrum met haar nauwe straatjes en steegjes en aanschouw de witgekalkte huizen en paleizen. Neem een kijkje bij de diepe kloof El Tajo, uitgesneden door de rivier Guadalevín. Vanaf de rand van het rotsplateau hebt u uitzicht op de omliggende sierra’s met haar door weer en wind uitgesleten grillige bergtoppen en diepe kloven. In de avond kunt u een keuze maken uit een van de vele restaurants met Andalusische gerechten. Proef bijvoorbeeld eens de ‘ajo blanco’, een witte koude soep die rechtstreeks afstamt van een Moors recept.

  Dag 3 tot 4: Ronda - Jerez

  110 km
  2 overnachtingen in Jerez

  Via een mooie route langs onder andere het idyllische bergdorpje Arcos rijdt u westwaarts naar Jerez de la Frontera. U verblijft in een boetiekhotel dat centraal in het historische centrum ligt. Deze oase van rust is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Jerez de la Frontera. Dit is de stad van de beroemde sherry en de Koninklijke Paardrijschool. Tijdens een wervelende voorstelling tonen witte Andalusische paarden en hun ruiters u hun kunsten. Ook een bezoek aan het bruisende Cádiz, de oudste havenstad van Europa, is een aanrader. Op een uur rijden ligt Sevilla, de bruisende hoofdstad van Andalusië. Zoekt u het wat dichterbij, maak dan een prachtige wandeling door de binnenstad van Arcos en de Guadalete vallei met haar sinaasappelbomen, katoenbomen en zonnebloemvelden.

  Dag 5 tot 7: Jerez - Sevilla

  90 km
  3 overnachtingen in Sevilla

  Na ongeveer een uur noordwaarts rijden komt u in Sevilla, de bruisende hoofdstad van Andalusië. 

  Vanuit uw hotel in het hart van Sevilla kunt u de schitterende erfenissen van het Moorse verleden bekijken: de kathedraal met haar 92 meter hoge minaret (Giralda), het koninklijke paleis Alcázar en de 13e-eeuwse Torre del Oro, een uitkijktoren om de rivierhaven van de stad te bewaken. Dwaal door de smalle straatjes en wordt verrast door de schitterende tuinen, pleinen en patio’s die herinneren aan de Moorse erfenis. Sevilla is ook de stad van de heerlijkste tapas bars die dag en nacht vol zitten met bezoekers. Heeft u tijd over dan is een bezoek aan een flamenco voorstelling bijzonder aan te raden!

  Dag 8 tot 9: Sevilla - Córdoba

  140 km
  2 overnachtingen in Córdoba

  Na het ontbijt reist u oostwaarts richting Córdoba, het centrum van Moors Spanje. U passeert onderweg het vestingstadje Carmona. De ‘toverwereld’ van La Mezquita, destijds na Mekka de grootste moskee ter wereld, bezoekt u het beste in de ochtend. Ten noorden van de Mezquita ligt de Juderia (Joodse Wijk), een wirwar van kleine smalle straatjes met witgekalkte huizen en prachtig versierde patio’s. Breng een bezoek aan het Arabische badhuis Baños Árabes, waar u in een bijzondere ambiance kunt genieten van ontspannende baden en traditionele massages. De Noord-Afrikaanse invloeden ziet u ook terug in de vele leuke boetiekjes waar ambachtelijke producten als hoeden, keramiek, zilver en handbewerkt leer te vinden zijn. Even buiten Córdoba ligt de sprookjesachtige Moorse paleisstad Medina Azahara met schitterende overblijfselen uit de 10e eeuw.

  Dag 10 tot 12: Córdoba - Granada

  210 km
  3 overnachtingen in Granada

  Via de vruchtbare valleien van Moors Antequera rijdt u naar Granada, waar u de komende dagen verblijft in de oude wijk Albayzín in het hart van de stad. Granada is de stad van het Alhambra: Werelderfgoed en architectonisch middelpunt van de Moorse cultuur. Een historisch paradijs vol met mysterieuze bouwwerken, schitterende tuinen, vijvers en fonteinen. Vanuit het Alhambra heeft u uitzicht op het Albayzín, een oude Moorse wijk waar in vroegere tijden de zijdemarkt plaats vond. Nu vindt u er een doolhof van steegjes vol met kruidenierswinkels en cafés. Onderweg hier naar toe kunt u in een van de Arabische theehuisjes (Teterias) terecht voor een bijzonder kopje thee! In de avond schuift u aan in één van de vele goede tapas bars die Granada rijk is.

  Dag 13 tot 14: Granada - Monachil

  15 km
  2 overnachtingen in Sierra Nevada

  Na vele culturele ervaringen heeft u enkele dagen de tijd om in de uitlopers van de Sierra Nevada heerlijk te ontspannen, midden in de natuur. U wordt verwelkomd met een koele fles wijn of cava op de kamer.

  Een bezoek aan Las Alpujarras, een bergketen ten zuiden van de Sierra Nevada en behorend tot de meest ongerepte delen van Spanje, behoort tot de mogelijkheden. Dankzij haar ingenieuze irrigatiestelsel (dat nog steeds functioneert) is dit gebied ten tijde van de Moren veranderd in een vruchtbaar landschap.

  Dag 15: Monachil - Málaga - (Amsterdam)

  150 km
  Uw kennismaking met Moors Andalusië zit er bijna op! U reist terug naar Málaga, levert uw huurauto weer in en vliegt terug naar Nederland.
  Hoogtepunten

  Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

  Ronda
  Andalusië bezit vele witte bergdorpjes vol kronkelende straatjes en mooie vergezichten. Maar liggend op een 165 meter hoog plateau aan de rand van een ravijn en doormidden gespleten door een even diepe kloof, wordt Ronda met recht het meest romantische dorp van Spanje genoemd. Het is de rivier Guadalevín die deze diepe kloof, El Tajo genoemd, heeft uitgesneden. Aan weerszijden van de kloof liggen het oude La Ciudad en nieuwere gedeelte van Ronda, verbonden door de beroemde brug Puente Nuevo. Dichtbij de Puente Nuevo, in de oude stad, ligt het Casa del Rey Moro. Naast schitterende hangende tuinen en een prachtig uitzicht op El Tajo vindt u hier La Mina. Deze Moorse trap van 365 in de rotsen uitgehouwen treden brengt u omlaag naar de bodem van de kloof. Let op: er is maar één weg terug en dat is alle 365 treden terug omhoog!
  Jerez de la Frontera
  Jerez heeft een heerlijke hammam, bezit een mooie Alcazar en kathedraal en is samen met Sevilla de bakermat van de flamenco. Zonder de beroemde sherry en de Spaanse paardrijschool was deze stad misschien slechts een aantekening geweest in elke reisgids. Het vloeibare goud uit Jerez kan alleen in deze regio gemaakt worden door de speciale klimatologische omstandigheden. Bezoek in Jerez de kleinschalige Bodegas Tradicion en leer over de bewerkelijke wereld van deze dubbel gefermenteerde oude wijnen. Andere beroemdheden in Jerez zijn de Andalusische raspaarden. Tijdens een wereldberoemde dressuurshow op Spaanse gitaarmuziek laten de gracieuze witte paarden in de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (Koninklijke Andalusische paardrijschool) hun mooiste kunsten zien.
  Sevilla - Alcazar
  Sevilla’s pronkstuk is het Reales Alcázares, het Koninklijk Paleis. Dit kleine Alhambra staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en doet in schoonheid zeker niet onder voor haar grote broer in Granada. Het is één van de oudste nog in gebruik zijnde paleizen van Europa. Dit paleis waarvan de fundamenten al in 913 door de Moren gebouwd zijn, is in zijn huidige gedaante ongeveer even oud als het Alhambra. Overal in het paleiscomplex zijn muren vol weelderige mozaïeken en rijk versierde plafonds te zien. De architectuur is een goed voorbeeld van de Mudejárstijl, die stamt uit de tijd dat de christenen de moslims verdreven hadden en hun eigen land weer heroverd hadden. De kroon op het bezoek zijn de tuinen: eeuwenoude bomen, kleurrijke bloemen, beelden, fonteintjes en hofjes laten u opgaan in lang vervlogen tijden.
  Sevilla - Kathedraal & Giralda
  Zoals bijna overal in Al-Andalus (Andalusië) is ook de kathedraal van Sevilla gebouwd op de fundamenten van een moskee, herinnerend aan het islamitische verleden van de stad. De sinaasappelboomgaard en minaret uit deze tijd zijn bewaard gebleven en laatstgenoemde vormt nu hét symbool van Sevilla: de Giralda. Een klimtocht deze 97 meter hoge Giralda op is zeker de moeite waard en biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de steunberen en torentjes van de kathedraal, maar ook over de stad zelf. De kathedraal is na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St. Paul’s Cathedral in Londen de grootste kerk (qua gebouw) van Europa en is zelfs de grootste kerk ter wereld die gebouwd is in gotische stijl. Details die bewaard zijn gebleven van de oorspronkelijke moskee zijn het voorhofje, de met sinaasappelbomen versierde patio en natuurlijk de beroemde minaret.
  Córdoba - Medina Azahara
  Medina Azahara is de sprookjesachtige paleisstad even buiten Cordoba. De legende gaat dat Abd Ar Rahman III deze stad liet bouwen voor zijn favoriete vrouw Az-Zahra. Onthutst door haar heimwee en vurig verlangen naar de besneeuwde bergtoppen van Syrië zorgde hij ervoor dat zijn nieuwe stad omgeven werd met amandel- en kersenbomen om zo de witte sneeuw te vervangen door lieflijke witte bloesems. De stad werd in 936 gebouwd tijdens de bloeiperiode van het kalifaat van Córdoba, maar nog geen eeuw later werd de stad tijdens een burgeroorlog verwoest. Pas in 1911 werd er begonnen met archeologische opgravingen en nog steeds zijn de opgravingen en restauraties niet afgerond. In de ruïnestad zijn nog goed de met blad- en bloemmotieven versierde binnenmuren te zien alsmede de marmeren fonteinbekken en de hoefijzervormige bogen.
  Córdoba - Mezquita
  Tegenwoordig is Córdoba de minste bekende van de 'grote drie' van Andalusië, maar vroeger was Córdoba één van de belangrijkste steden van de wereld en het centrum van de Europese beschaving. De indrukwekkende 'toverwereld' van de moskee-kathedraal La Mezquita is de belangrijkste herinnering aan dit rijke verleden. Na de start van de bouw in de 8e eeuw werd het in de 13e eeuw door de christenen overgenomen. Zij vonden het echter zonde om de moskee te slopen en besloten daarom om hun kathedraal binnenin de moskee te bouwen: een moskee-kathedraal was geboren. La Mezquita is gebouwd op 856 marmeren zuilen die oneindigheid symboliseren en geïnspireerd zijn op palmbomen. Het is gelegen aan de Patio de los Naranjos, vernoemd naar de talrijke sinaasappelbomen. Sinds 1984 is de Mezquita onderdeel van het Werelderfgoed van Unesco.
  Granada - Alhambra
  Granada dankt haar bekendheid vooral aan het wereldberoemde Alhambra en Generalife. Dit werelderfgoed vormt een uitzonderlijk voorbeeld van koninklijke Arabische residenties tijdens de middeleeuwse periode. Ten oosten van het Alhambra fort en residentie liggen de prachtige tuinen van Generalife, de voormalige landelijke residentie van de emirs die dit deel van Spanje regeerden in de 13e en 14e eeuw. Vanaf het moment dat u binnentreedt in de sprookjeswereld die het Alhambra blijkt te zijn, blijft u de rest van uw leven verlangen om terug te keren. Het Alhambra ademt de sfeer van vervlogen tijden, van Arabische prinsessen wandelend door de geurende tuinen van de Generalife. Zelfs de grootste cultuurbarbaar staat versteld van de onvoorstelbaar schitterende Arabische architectuur in het Palacio de Nazaries.
  Granada - Albayzín
  Liggend op de heuvel tegenover het Alhambra, vindt u de Arabische wijk Albayzín. In deze werelderfgoed wijk van Granada zijn Moorse volksarchitectuur en traditionele Andalusische architectuur harmonieus vermengd. Ondanks de christelijke verovering getuigt Albayzín nog steeds van de vroegere middeleeuwse Moorse nederzetting. De stedelijke structuur, architectuur en belangrijkste uiterlijke kenmerken (vorm, materiaal en kleur) bleven onveranderd, waardoor de wijk een bijzonder voorbeeld is van een Spaans-Moorse stad. Vanuit Albayzín is er prachtig uitzicht op het Alhambra met in de winter en het voorjaar de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada als achtergrond. Even verderop loopt u door naar Sacromonte, de bekende zigeunerwijk met uit grotten uitgehouwen huisjes en tal van mogelijkheden voor een live flamenco voorstelling.
  Granada - Teterías
  De historische wijk Albayzín is de thuisbasis van vele Arabische theehuisjes (teterías). Ze liggen verscholen in een wirwar van smalle straatjes met wit gepleisterde huisjes, kenmerkend voor deze wijk waar vroeger de Arabische zijdemarkt plaatsvond. De meeste van de theehuisjes zijn te vinden aan de Calle Calderia Nueva. In deze straat waant u zich in het Midden Oosten, de verkopers zijn echter niet opdringerig en de sfeer is heel ontspannen. Wij raden u Teteria As-Sirat aan, één van de oudste teterias. Kleine knusse hoekjes met kaarslicht, de geur van de waterpijp en Arabische muziek bepalen de sfeer. Zittend op een krukje geniet u van een echt kopje Arabische of oosterse thee. De thee wordt geserveerd met een Moors gebakje of andere zoetigheid. In een traditioneel Arabische setting geniet u van een ervaring uit duizend-en-één-nacht.
  Hammam
  Hammam is een eeuwenoud badritueel dat onder invloed van het Romeinse Rijk werd verspreid over de gehele Arabische wereld. Mannen en vrouwen bezoeken in het Oosten (gescheiden) dit warme Arabische badhuis voor lichaamsreiniging en gezelligheid. Dat de functie van de hammam in de loop der jaren nauwelijks is veranderd, blijkt wel uit het feit dat de ‘westerse’ hammam nog steeds een plek is voor lichamelijke en geestelijke ontspanning, vaak met vrienden of vriendinnen. Bijna alle grote steden van Andalusië hebben wel een hammam, zoals Sevilla, Córdoba en Granada. U verkwikt lichaam en geest in Moorse sferen, terwijl u geniet van een kopje muntthee en een traditionele massage. Naast de hete, warme en koude baden geniet u van een stoomkamer en warme stenen. Een weldadige ervaring!
  Sierra Nevada Nationaal Park
  Het 'besneeuwde gebergte' bij Granada kent de hoogste top van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482 m). Hier ligt niet alleen het zuidelijkste skigebied van Europa, maar ook het grootste nationale park van Spanje. Er leven hier onder andere steenbokken en bijzondere vogels als de adelaar, gier en koningsarend. Prachtige wandelingen voeren over de toppen van meer dan 3000 meter naar de lager gelegen Alpujarras. Deze streek staat bekend om haar afgelegen Moorse bergdorpjes omringd door valleien vol boomgaarden met vijgen-, sinaasappel- en citroenbomen. De Sierra Nevada en Alpujarras lopen naadloos in elkaar over, maar zijn qua natuur en sfeer niet te vergelijken: de Sierra Nevada is ruig en onbewoond en de Alpujarras is door een oud Moors irrigatiestelsel groen en vruchtbaar.
  Accommodaties

  Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

  De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

  Soho Boutique Palacio San Gabriel
  Ronda

  Verscholen in een zijstraat van het historische stadscentrum van Ronda vindt u het charmante boutique hotel Palacio San Gabriel. Kroonluchters, familieportretten en uitgesneden houten bedden: het huis staat vol statige maar vooral typisch Spaanse details die het de huiselijke sfeer geven die de eigenaren graag willen bieden. lees meer
  • In historisch centrum
  • Bioscoop
  • Romantisch
  • Wifi
  • Wijnkelder
  Astuto Boutique Jerez
  Jerez
  Omringd met de 12e-eeuwse Islamitische stadsmuur, creëert Astuto Boutique hotel een oase van rust voor het bezoeken van levendig Jerez de La Frontera. Geniet van een schitterend uitzicht op het dakterras en kom helemaal tot rust! lees meer
  • In historisch centrum
  • Zwembad
  • Zonterras
  • Bar
  • Romantisch
  • Wifi
  Las Casas de El Arenal
  Sevilla
  Boetiekhotel Las Casas de El Arenal is een mix van twee 18e-eeuwse Sevilliaanse huizen. Kom binnen en ontdek de prachtige details van de Andalusische architectuur. Door de recentelijke renovatie van de authentieke patio’s en galerijen heeft dit boetiekhotel een unieke ruimte weten te creëren waar u zich de koning te rijk voelt! lees meer
  • In historisch centrum
  • Binnenplaats
  • Vlakbij Alcázar
  • Dakterras
  • Authentieke sfeer
  • Wifi
  La Casa del Aceite
  Córdoba
  In het historisch centrum van Córdoba op slechts vijf minuten lopen van de Mezquita, liggen de verfijnde appartementen van La Casa Del Aceite in een statig 18e-eeuws herenhuis. Alle bezienswaardigheden van het oude centrum liggen binnen handbereik. lees meer
   • In historisch centrum
   • Zonterras
   • Vlabkij Mezquita
   • Binnenplaats
   • Serene sfeer
   • Wifi
  Palacio de Santa Inés
  Granada

  Midden in de wirwar van de straatjes en steegjes van de Arabische wijk Albayzín ligt het 16e-eeuwse Palacio de Santa Inés. De locatie is verbluffend: gelegen in de werelderfgoed wijk van Granada (Albayzín), vlakbij de kathedraal en een schitterend uitzicht op het majestueuze Alhambra.  lees meer
  • In historisch centrum
  • Romantisch
  • Vlakbij Alhambra
  • Patio
  • Eeuwenoud palacio
  • Wifi
  La Almunia del Valle
  Sierra Nevada (Granada)

  Op een bevoorrecht plekje in de uitlopers van de Sierra Nevada bevindt zich hotel La Almunia del Valle. Gemoedelijkheid en eenheid met de natuur bepalen de ambiance en prikkelden vanaf het eerste moment onze zintuigen: hét toevluchtsoord voor de reiziger op zoek naar rust en natuur.  lees meer
  • Midden in natuur
  • Zwembad
  • Uitzicht op bergen
  • Restaurant
  • Serene sfeer
  • Wifi
  Inbegrepen
  Inbegrepen
  Accommodatie

  U verblijft 15 nachten in 6 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.

  Verzorging

  In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen (niet bij La Casa del Aceite; u beschikt hier over een appartement met keuken).

  Vlucht

  Inbegrepen is een non-stop retourvlucht Amsterdam - Málaga. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven treft u aan in het reisvoorstel. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk.

  Bagage

  Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

  Auto

  U beschikt de volledige reis over een huurauto categorie small (Fiat 500 of soortgelijk) o.b.v. all-inclusive zonder eigen risico. Uw autohuur verloopt via Sunny Cars, die staan voor zorgeloze autohuur. Daarom is de huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Alles wat u nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. U reserveert uw huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Meer informatie over autohuur, een optionele upgrade en optionele accessoires (bijv. een kinderzitje of een losse GPS) ontvangt u in het reisvoorstel.

  Reisbescheiden

  Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken, ontvangt u daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Extra's

  Bij aankomst in Palacio de Santa Inés en La Almunia del Valle staat een koele fles wijn of cava op de kamer klaar.

  CO₂-compensatie

  Wij compenseren de CO₂-uitstoot van uw reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover treft u aan in het reisvoorstel.

  Garanties

  Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

  Service

  Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. U profiteert nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

  Niet inbegrepen
  Verzekeringen

  Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

  Dossierkosten en bijdragen

  De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

  Eten & drinken

  Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

  Overige kosten auto

  Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof, eventuele tolgelden en parkeren. Reken in de grote steden op ca. €15-20,- parkeerkosten per dag.

  Entreegelden & excursies

  Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. U ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Reis aanvragen
  Reis aanvragen
  Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Moors erfgoed van Andalusië.
  Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
  Uw gegevens

   Aanhef *Dhr.Mevr.
   Volledige naam *
   E-mailadres *
   Woonplaats *
   Volwassenen
   Kinderentot 12 jaar
   Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
   Telefoonnummer *
   Dag
   Tijdstip
   Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
   Uw wensen


   Ervaringen

   Word net als wij enthousiast van de mooiste reiservaringen en vind inspiratie in de verhalen van reizigers die u voorgingen. In de loop der tijd zijn sommige routes gewijzigd waardoor de beschreven ervaringen kunnen afwijken van het huidige reisprogramma.

   Met tante Viv door Andalusië

   In dit verslag is Vivencia Travel al snel 'tante Viv', wat een koosnaampje blijkt. Bij dit verslag een korte fotoselectie 'Vier maal Vivenciagevoel'. Elementen van het Andalusische landschap zijn al zichtbaar uit het landende vliegtuig. Een turkoois stuwmeer, opmerkelijk vol, vinden wij, maar het blijkt tot vorige week uitzonderlijk vaak hard geregend te hebben. De zomer is afgelopen weekend pas begonnen, zeggen ze hier. Witte dorpen in ruige bergen. Witte slingerwegen. Olijven-, amandel- en sinaasappelboomgaarden. Droogte. De vlucht met Vueling verloopt probleemloos, al hebben we een half uur vertraging doordat het vliegtuig in de wachtrij moest. Opvallend dat diverse Vuelingtoestellen te laat binnenkomen. Air France en KLM krijgen ... lees meer

   In één woord: fantastisch

   Met de huurauto gaan we de eerste dag meteen in Malaga het Picassomuseum bezoeken en tegelijkertijd de sfeer van de stad proeven en uiteraard het bronzen beeld van Picasso aanraken! Daarna doorreizen naar de eerste overnachting Molino del Santo in Benoajàn, 10 km ten zuiden van Ronda. Een prachtig landhuis/hotel met zeer vriendelijk personeel en een gezellig terras buiten met zwembad en ligweide. De ligging is magnifiek. In het hele karakteristieke pand zijn alle kamers en ruimtes aangekleed met prachtige schilderijen van de lokale kunstenares Christine Ellingham. We worden elke dag verwend met een rijkelijk ontbijt en een geweldig diner in hun eigen restaurant. De wandelmogelijkheden rond het hotel zijn legio. Wij maken een tocht naar de ... lees meer

   Een ware ontdekkingstocht

   Onze 15-daagse rondreis door Andalusië is een ware ontdekkingstocht geweest. Een schot in de roos als je iets moois wilt beleven. We hebben met een kleine huurauto een 5 -stedentocht gemaakt naar de plaatsen: 1. Ronda 2. Sevilla 3. Cordoba 4. Granada en 5. Malaga. Dankzij Vivencia zitten we op de eerste rang in alle steden met de hotelaccommodatie, alles op loopafstand van de bezienswaardigheden. Het landschap onderweg is afwisselend; ruig met rotspartijen, dan weer glooiend, open met vele kleuren groen, planten en bloemen. Het Moorse verleden indrukwekkend en bijzonder. De bevolking heeft ons hart gestolen. Vriendelijk, behulpzaam, beleefd en niet opdringerig. En als de muziek klinkt dan beginnen mannen, vrouwen, jong of oud... lees meer

   Veel van de Moorse cultuur gezien

   Na vele malen naar Griekenland te zijn geweest wilden wij eens heel wat anders. In de Jaren 70 was Lylian met haar familie al een paar keer in Spanje geweest. Samen eens een zonvakantie op Ibiza gehad en een paar jaar geleden een week naar Madrid. Waarom zouden we nu eens niet een voor ons allebei onbekend gebied van Spanje bezoeken. Bij het “surfen” op internet kwam Lylian op de site van Vivencia Travel. Daar zien we een reis staan die ons beiden gelijk aanspreekt: Moors erfgoed van Andalusië. Al veel gehoord over de Moorse cultuur en met deze reis kunnen we het met eigen ogen gaan aanschouwen. Eerst informatie aangevraagd bij Vivencia Travel. Hierna nog enkele keren zowel telefonisch als e-mail contact gehad met Arjan.  Enkele weke... lees meer

   Geweldige huwelijksreis Andalusië

   We hebben een supervakantie gehad! Alle drie de plekken waar we verbleven hadden hun eigen charme, ontzettend vriendelijke en behulpzame mensen en een unieke ligging. In één woord: geweldig! En heerlijk dat we niet van tevoren alles zelf moesten uitzoeken maar letterlijk en figuurlijk in een gespreid bedje kwamen. We gaan zeker nog eens terug naar Andalusië: met name in Sevilla zijn we nog lang niet uitgekeken! Mijn kersverse man en ik hebben honderden foto's gemaakt. Zodra ik daar een beetje orde in heb, stuur ik je zeker wat foto's en een reisverslag. groetjes, Anja & Ben   En even later volgt dan het volgende verslag…: In mei 2015 zijn mijn man en ik 8 dagen op huwelijksreis naar Andalusië geweest. Norma... lees meer

   Stedenreis Moors Andalusië

   Als je om 7.30 uur wilt vertrekken vanaf Rotterdam dan moet je vroeg op. De winst is een lange dag voor reizen en verkennen. Om 10.20 uur de landing in Malaga, direct door naar de gehuurde auto (tip: boek voor verzekering en risico’s all-inclusive via het reisbureau dat is goedkoper dan op het vliegveld en scheelt tijd). Op weg naar Ronda de eerste bestemming. Hotel San Gabriel ligt prachtig nabij de beroemde kloof en het stadscentrum. Twee dagen is voldoende om Ronda en omgeving te zien en de honeymoon suite van het hotel is een geweldige locatie om te verblijven. Verder is het eten bij Faustino op de Santa Cecilia 4, een aanrader, je verblijft tussen de lokale bevolking en eet zeer betaalbaar de lekkerste tapas. De volgende stad is S... lees meer

   Met Vivencia door Andalusië

   Twee weken Andalusië, voor ons de eerste keer, en we vonden alles mooi. We verbleven in vijf schitterende hotels. Steeds hadden we na een verblijf van twee of drie nachten het idee dat we nog wel een paar dagen hadden willen blijven.                   Het landschap was veel groener en afwisselender dan we hadden gedacht. Met rustige witte dorpjes, die dan weer in een groene vallei lagen, dan weer aangeplakt leken tegen ruige rotsen. De grillige natuur is geweldig. Duizenden olijfbomen, bloeiende gele brem, snelstromende riviertjes, watervalletjes en honderd kleuren groen. De steden zijn stuk voor stuk pareltjes. Wij bezochten Ronda, Sevilla, Cordoba en Granada. Met natuurlijk de bekende bezienswaardigheden zoals het Real Alcaza... lees meer

   Het reisverslag: 30 pagina’s met de hand geschreven!

   We hebben een geweldige vakantie gehad. Ons reisverslag opsturen zal nog niet zo snel gebeurd zijn, want ik heb meer dan 30 pagina’s met de hand in het dagboek geschreven. Ik weet nog niet of ik dit hele dagboek ook digitaal ge maken, maar in het andere geval zal ik een verkort verslag sturen. Maar voordat ik dit doe wil ik alvast een enorm compliment geven aan Vivencia Travel. Anja en ik vinden, dat jullie een zeer mooie reis hebben samengesteld met zeer bijzondere hotels op net zo bijzondere plekken. We hebben de neiging om te stellen, dat Amadeus la Musica en La Almunia del Valle eruit sprongen, maar eigenlijk willen we de andere hotels niet te kort doen. Logeren in de Medina van Ronda, pal naast de Mezquita van Cordoba of in ... lees meer

   De Moorse route, een aanrader!

   Om te beginnen, we hebben een geweldige vakantie gehad alles was perfect geregeld. Het hotel in Ronda was heel gezellig: mooie kamer en dichtbij het centrum. Het perfecte stadje om de rondreis te beginnen. Mooie route naar Sevilla, langs diverse pueblos blancos, geluncht in Arcos de la Frontera, ook een leuk stadje. Alleen in de stad aangekomen begon het zoeken. We hadden het adres in onze TomTom ingevoerd maar veel wegen waren eenrichtings verkeer dus dat was even zoeken. De plattegrondjes kwamen goed van pas, auto in de parkeergarage gezet en gaan lopen met de bagage. Mooi hotel heel apart, heerlijk op loopafstand van het centrum. Wat een prachtige stad. Het dakterras viel wat tegen, ontbijten werd afgeraden omdat alles naar boven gebr... lees meer

   Wandelen, genieten en kijken!

   Beste Arjan, allereerst bedankt voor de attentie bij 't vertrek en dan nog de attentie bij thuiskomen!!! Het was 'n geweldige reis, alle hotels waren bijzonder en de route beschrijvingen zeer goed! De ligging van de hotels zó centraal, kan niet beter. Je hebt je auto niet meer nodig en gewoon: WANDELEN, GENIETEN en KIJKEN. 3 hotels hadden onze voorkeur: Granada en Sevilla en Las Islas Fuengirolas. 't laatste hotel (Las Islas) echt 'n goeie afsluiter voor deze reis. PARADIJS op AARDE!!!!! Ook bedankt voor de mededeling van de weg afsluiting naar Ronda!! Wij zijn zeer tevreden en volgende keer houden we jullie in de gaten met je aanbod!!!! Vriendelijke Groet, Willy Kloosterman lees meer

   De Mezquita: het aller-indrukwekkendst!

   Wij zijn een week geleden helemaal tevreden teruggekomen uit Andalusië. We komen niet met een uitgebreid reisverslag maar willen graag laten weten dat we een mooie reis hadden en genoten hebben van al het mooist in die oude steden. Mezquita misschien wel het aller-indrukwekkendst. Maar het Alcazar in Sevilla en het Alhambra waren ook fantastisch. Dat we in Granada een echte grote processie meepikten was natuurlijk geluk hebben. Een waar volksgebeuren waar de stad voor werd afgezet. De opbouw van onze reis was mooi. Ronda als appetizer helemaal goed en een vreselijk leuk hotel. En Almunia del Valle in Monachil is een toplocatie door zijn ligging en schaal, de aardige mensen en de prima verzorging. Heerlijk eten op het terras om de dag uit ... lees meer

   FAQ
   • Is een reis op maat mogelijk?
    Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
   • Hoe gaan de vluchten?
    Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam, maar ook vertrek vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam of Düsseldorf is mogelijk. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.
   • Is deze reis geschikt voor kinderen?
    In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Reizen met kinderen in Spanje betekent veel aanspraak hebben, want zonder twijfel kunnen we zeggen dat Spanjaarden dol zijn op kinderen. In ons aanbod vindt u veel kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Daarnaast is er in elke regio genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave bootovertochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen en een bezoek aan de Spaanse paardrijschool. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
   • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
    Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
   • Zijn er ook excursies bij mijn reis inbegrepen?
    Nee. Wanneer u bij ons een reis boekt, ontvangt u een door ons gemaakte selectie van leuke en interessante excursies die u gemakkelijk voorafgaand aan de reis zelf kunt boeken. In het reispakket dat u krijgt thuisgestuurd, vindt u daarnaast tips over excursies dit u ter plekke kunt organiseren. De accommodaties waar u verblijft helpen u hier graag bij. Zij kennen de omgeving als geen ander, zijn er trots op en hebben vaak de beste insidertips.
   • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
    Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.
   • Regelen jullie ook tickets voor het Alhambra en El Caminito del Rey?
    Wanneer u bij ons een reis naar Andalusië hebt geboekt, ontvangt u van ons automatisch informatie over het boeken van tickets voor het Alhambra en het Koningspad Caminito del Rey. Met onze ervaringen kunnen wij u adviseren over de beste bezoektijden, waar te parkeren en nog veel meer.

   Andere Reizen op maat

   Vivencia Traveller Andalusië

   Een reis zoals een reis hoort te zijn, dat is onze Vivencia ontdekkingstocht door Andalusië. Intens, niet uiterst intensief: ontdekken in een rustig tempo.

   Van Oost naar West reist u door indrukwekkende landschappen en langs fascinerende steden. Ga...

   Info & reis op maat
   Natuur en cultuur van Andalusië

   Tijdens deze reis combineert u het beste van Andalusië. In twee weken reist u door de indrukwekkendste nationale parken en langs de fascinerendste Moorse steden. Van de witte stranden van de Costa de la Luz tot aan een kleine patio in het hart van Sevilla ...

   Info & reis op maat
   Spanjes parels van het Zuiden

   Arabische vestingen, Moorse paleizen en gotische kathedralen. De schatten van Granada, Córdoba en Sevilla zijn de trots van Andalusië. Deze schatten uit het islamitisch-christelijk verleden zijn een unicum in de wereld en daarom uitgeroepen tot Werelderfg...

   Info & reis op maat

   Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.