Go to content
Rondreizen Andalusië
Moors erfgoed van Andalusië
15 dagen
Fly & drives
Malaga > Ronda > Jerez > Sevilla > Córdoba > Granada > Sierra Nevada > Malaga
Cultuur
Natuur
Strand
Vanaf € 1.625,-
Prijsindicatie p.p.

Neem deze voorbeeldrondreis als basis en pas aan naar wens.

1
Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen.
2
Vul een voorbeeldreis aan met jouw wensen.
3
Vraag jouw persoonlijke reisvoorstel aan.
Overzicht

Een rijke historie

Maak kennis met de rijke Moorse geschiedenis van Andalusië. Toen grote delen van Europa nog de Middeleeuwen beleefden, kende Zuid-Spanje een bloeiende islamitische beschaving, bekend als Al-Andalus, nu Andalusië. Ontdek de prachtige kunstwerken en gebouwen die uit deze roemrijke periode. De Moren hebben hun sporen in Andalusië overal achtergelaten: in het landschap, in de tuinen en pleinen in de steden, in de hartstochtelijke ritmes van de flamenco en zelfs in het eten. Proef de smaak van Andalusië en ga op ontdekking langs de slaperigste witte dorpen, de mooiste Moorse steden en de meest overweldigende landschappen. Op naar Al-Andalus!

Gabriëlle Harleman
Deze rondreis is getest door Vivencia reisexpert
Gabriëlle Harleman

Programma

Voorbeeldrondreis van dag tot dag

Dag 1 - 2
1,5 uur reistijd
Ronda
2 overnachtingen in Ronda
Dag 3 - 4
1,5 uur reistijd
Jerez
2 overnachtingen in Jerez
Dag 5 - 7
1,5 uur reistijd
Sevilla
3 overnachtingen in Sevilla
Dag 8 - 9
2 uur reistijd
Córdoba
2 overnachtingen in Córdoba
Dag 10 - 12
2 uur reistijd
Granada
3 overnachtingen in Granada
Dag 13 - 14
30 minuten reistijd
Sierra Nevada
2 overnachtingen in Sierra Nevada
Dag 15
2 uur reistijd
Malaga

Liever even direct je reiswensen bespreken met één van onze reisexperts?

Highlights

Dit is er allemaal te beleven op deze rondreis.

Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de highlights die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

Hammam
Hammam is een eeuwenoud badritueel, onder invloed van het Romeinse Rijk verspreid over de Arabische wereld. Alle grote steden van Andalusië hebben een hammam, zoals in Sevilla, Córdoba en Granada.
Sierra Nevada
Sierra Nevada, het 'besneeuwde gebergte', kent de hoogste top (3482 meter) van het Spaanse vasteland. Het is het zuidelijkste skigebied van Europa en het grootste nationale park van Spanje.
Jerez
Zonder de beroemde sherry was deze stad misschien slechts een aantekening geweest in elke reisgids. Bezoek in Jerez de kleinschalige Bodegas Tradicion en proef van het ‘vloeibare goud’.
Accommodaties

Topaccomodaties die voelen als thuiskomen op je rondreis.

Reisinformatie

Handige prijsindicaties per reisperiode.

Vanaf
€ 1.625,-
Laagseizoen
November t/m februari
Vanaf
€ 1.825,-
Middenseizoen
Maart & oktober
Vanaf
€ 2.195,-
Midden- hoogseizoen
Juni t/m september
Vanaf
€ 2.485,-
Hoogseizoen
April & mei

Dit regelen we allemaal wel en niet voor jouw rondreis.

Geregeld!

Accommodatie
Je verblijft 14 nachten in 6 kleinschalige en authentieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschik je over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.
Verzorging
Ontbijt is altijd inbegrepen, mits beschikbaar in de accommodatie.
Vlucht
Inbegrepen is een non-stop retourvlucht naar Málaga. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven indien mogelijk aan te passen. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk.
Bagage
Bij je vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor je bij. Indien gewenst kan dit voor je worden aangepast. Bij alle vluchten kunt je 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.
Auto
Je beschikt de volledige reis over een huurauto categorie small (Fiat 500 of soortgelijk) o.b.v. all-inclusive zonder eigen risico. Je autohuur verloopt via Sunny Cars, die staan voor zorgeloze autohuur. Daarom is de huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Alles wat je nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. Je reserveert je huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Meer informatie over autohuur, een optionele upgrade en optionele accessoires (bijv. een kinderzitje of een losse GPS) ontvang je in het reisvoorstel.
Ferry
Inbegrepen is een overtocht Fuerteventura - Lanzarote met één van de drie aanwezige ferrymaatschappijen. Bij alle overtochten kun je je bagage aan boord meenemen.
Reisbescheiden
Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat je nodig hebt tijdens je reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van je reis een echte belevenis te maken, ontvang je daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.
CO2-compensatie
Wij compenseren de CO₂-uitstoot van je reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover tref je aan in het reisvoorstel.
Garanties
Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).
Service
Voor, tijdens en na de reis ben je verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Je reis wordt afgestemd op je persoonlijke wensen en je beschikt over een vast aanspreekpunt.

Niet inbegrepen

Verzekeringen
Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.
Dossierkosten en bijdragen
De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.
Eten en drinken
Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.
Overige kosten auto
Houd er rekening mee dat je ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof, eventuele tolgelden en parkeerkosten. Reken in de grote steden op ca. €15-20,- parkeerkosten per dag.
Entreegelden en excursies
Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. Je ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

Vragen? Of liever direct je reiswensen bespreken met onze reisexperts?

Reisvoorstel aanvragen

Neem deze reis als basis en vul aan met jouw wensen.

We nemen voor het uitbrengen van het reisvoorstel altijd even contact met je op om de rondreis door te nemen. Hier hoeft dus nog niet alles piekfijn vastgelegd te worden. We geven je graag advies over de invulling van jouw rondreis.

1
Kies deze reis als basis voorbeeldrondreis.
2
Vul aan met jouw gegevens en wensen.
3
Ontvang een op maat gemaakt reisvoorstel.
Jouw rondreis
Reisgezelschap

Gegevens voor reisvoorstel

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall