Go to content
Inspiratie

De meest fotogenieke stranden van paradijselijk Sardinië.

Sardinië heeft een verbazingwekkend mooie kustlijn van meer dan 1800 kilometer. Paradijselijke zandstranden met helderblauw water, kiezelstrandjes, enorme rotsformaties en schitterend hoge kliffen, allemaal even fotogeniek.

Verborgen pareltjes

Waan je hier even in de Caraïben! Sardinië staat bekend om haar prachtige stranden met kraakhelder water. Voor de echte pareltjes moet je wel even je best doen. Veel van de stranden bij het Supramonte gebergte zijn bijvoorbeeld alleen per boot of te voet bereikbaar. Dat weerhoudt de massa ervan om naar deze schitterende stranden te gaan. De turkooise zee en parelwitte zandstranden heb je daarom even (bijna) voor jezelf.  

“De turkooise zee en parelwitte zandstranden doen vermoeden dat je op de Malediven bent.”

Aan de westkust vonden wij het strand van Is Arutas en Putzu Idu erg mooi. Is Arutas is een beschermd gebied omdat het volledig bestaat uit kwarts. De spierwitte rotsen steken spectaculair af tegen de azuurblauwe zee. Iets noordelijker ligt het intieme Spiaggia Compoltitu. Een klein, rustig zandstrandje, bereikbaar via een rotsachtig wandelpad. Geniet van het geweldige uitzicht, of neem al snorkelend een kijkje onder water tussen de vissen.

In de buurt van Alghero ligt het kilometer lange zandstrand van Le Bombarde, met genoeg voorzieningen, maar persoonlijk vonden wij het zandstrand van Pineta Mugoni en de groene omgeving achter het strand mooier. Als je nog noordelijker gaat, naar Stintino, vind je het strand van La Pelosa, dat tegen het Nationaal Park Asinara aan ligt. Een rotsachtige kust met fijn wit zand, groen achterland en een kristalheldere zee. Werkelijk magnifiek!

Capo Cavalo

Een absolute aanrader aan de oostkust is Capo Cavalo, ook wel bekend als ‘Kaap Paardenstaart’. De turquoise zee, het witte zandstrand en het adembenemende uitzicht op het Tavolara-gebergte vormen een prachtig plaatje. Hier kun je uitstekend snorkelen of zelfs een zwemtochtje maken naar het nabijgelegen onbewoonde eiland.

Aan de zuidwestkust van het eiland mag je het verborgen juweeltje Cala Domestica zeker niet overslaan. Over een houten wandelpad loop je door de begroeide zandduinen naar het strand. Imposante kalkstenen kliffen steken af tegen het kristalheldere, azuurblauwe water. Een waar paradijs aan de Middellandse zee!

Gabriëlle Harleman
Geschreven door Vivencia reisexpert
Gabriëlle Harleman

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag en op dinsdag-/donderdagavond.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall