Go to content
Inspiratie

Walhalla aan wandelroutes op schitterend Corsica.

Corsica kan zonder twijfel worden bestempeld als een paradijs voor wandelliefhebbers met een walhalla aan prachtige wandelroutes. Van alle Middellandse Zee eilanden is Corsica veruit het meest bergachtig, met meer dan 70 toppen die boven de 2000 meter uitsteken. De hoogste piek is de Monte Cinto, die op 2706 meter boven zeeniveau ligt. Maar ook de ruige kustgebieden en groene valleien hebben een schat aan natuurschoon te bieden!

Prachtige wandelroutes

De echte natuurliefhebber maakt op de noordelijke Cap Corse de beroemde kustwandeling langs het pad ‘Sentier des Douaniers’.  Dit kustpad, waar de mooiste lange wandeling van het noorden kan worden gemaakt, werd vroeger vaak door douaniers gebruikt als smokkelroute. De hele route neemt wel een dag in beslag en loopt van Macinaggio tot aan Centuri. Je kan ook de helft van de route lopen tot aan Barcaggio en met de shuttle boot terug varen naar Macinaggio.

“De doorgewinterde wandelaar vertrekt vroeg in de ochtend.”

Corsica beschikt over een indrukwekkende kustlijn in het westen, met name bij natuurwonder Calanches de Piana. Dramatische goudrode granietrotsen rijzen op uit de heldere, azuurblauwe zee. Hier is een adembenemende route die je per auto af kan leggen, dwars door de rotsen, langs steile kliffen. Of trek direct de wandelschoenen aan en maak goed gebruik van de eindeloze wandelmogelijkheden in dit gebied. In alle rust genieten van deze schoonheid van Corsica? Ga dan vroeg in de ochtend! Ook een beleving: Neem de boot vanaf Galéria of Porto naar natuurreservaat Scandola, dat een plekje heeft bemachtigd op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Niet ver hier vandaan vind je ‘Gorges de la Spelunca’, ook wel de Spelunca vallei genoemd. Een uiterst gewilde wandelbestemming op Corsica; een diepe vallei, omringd door majestueuze, rotsachtige bergtoppen. Deze kloof trekt veel wandelliefhebbers vanwege het beroemde wandelpad ‘Tra Mare e Monti’ dat erdoorheen loopt. Bovendien nodigen de kristalheldere rivier en de diverse natuurlijke zwembaden zeker uit voor een verkoelende duik. Kortom: de perfecte combinatie tussen actie en ontspanning!

Capo Rosso

Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van het eiland is Capo Rosso, te bereiken via een klim door de maquis (typische Corsicaanse begroeiing). Geniet van een adembenemend panoramisch uitzicht over de Calanches de Piana en het Scandola Reservaat, de baai van Sagone en het binnenland. Je kan het beste vanaf de Turghiu toren via het kustpad teruglopen, zodat je bij heet weer wat verkoelende wind hebt.

Op zoek naar een uitdagende wandeling die beloond wordt met een paradijselijk berglandschap? Dan is de tocht naar Lac de Nino perfect voor jou! De klim begint gemakkelijk, maar wordt halverwege steiler en ruiger. Eenmaal bij de top van Bocca Stazzona, ontvouwt zich een serene wereld van rust en ruimte; sprookjesachtig, spectaculair en adembenemend mooi! De vele waterpoelen, ook wel “pozzines” genoemd, zijn typerend voor deze prachtige plek. Na de zomer kun je, als je geluk hebt, zelfs wilde paarden zien galopperen!

Gabriëlle Harleman
Geschreven door Vivencia reisexpert
Gabriëlle Harleman

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag en op dinsdag-/donderdagavond.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall