Go to content
Italië

Sicilië

Dompel je onder in de zinderende arena die Sicilië heet. Reis langs Griekse tempels, Romeinse ruïnes, verweerde bergdorpjes, helderblauwe zeeën en glooiende wijngaarden aan de voet van de Etna. De gastvrije Sicilianen staan voor je klaar met hun beste wijnen, arancini, cannoli en caponta. La dolce vita in het zuiden!

Beste reisperiode voor Sicilië
Van half maart tot half november is een bezoek aan Sicilië ideaal met aangename temperaturen. In de winter regent het vaker en kan er zelfs sneeuw vallen in de bergen.
Dat maakt deze bestemming bijzonder
Griekse tempels, barokke steden, de rijzige vulkaan de Etna, kloven, bergen, stranden, heerlijk eten en een temperamentvolle bevolking. Welkom op Sicilië!
Geschikt voor cultuur- en natuurliefhebbers
Met haar verscheidenheid aan prachtige natuurgebieden en een geschiedenis die teruggaat tot de oude Grieken heeft Sicilië elke reiziger veel te bieden.
Zien & Doen

Dit is er allemaal te beleven op een rondreis.

Het voortdurend wisselende natuurschouwspel rondom de vulkaan Etna is één van de hoogtepunten tijdens je reis op Sicilië. Ontdek niet alleen de natuur maar ook de cultuur in de tempelvallei nabij Agrigento. Ervaar al het moois dat dit veelzijdige eiland te bieden heeft!

Alcantara kloof
Door de uitbarsting van de vulkaan de Etna ontstond de spectaculaire Alcantara kloof. Het gebied leent zich uitermate goed voor sportieve activiteiten zoals hiken, zwemmen, bodyrafting en canyoning.
Etna
De Etna is nog altijd één van de actiefste vulkaan van Europa maar kent tegenwoordig enkel nog kleinere uitbarstingen. Neem de kabelbaan omhoog. Alsof je op de maan bent!
Tempelvallei
Net buiten de stad Agrigento ligt de Tempelvallei: een unieke verzameling van Griekse tempels. Het is dé trekpleister van Sicilië, nergens anders staan zoveel Oudgriekse monumenten bij elkaar als hier.

Liever even direct je reiswensen bespreken met één van onze reisexperts?

Top 5

Favoriete accommodaties voor deze bestemming.

De voordelen van onze reisexperts

Wij weten precies de verborgen pareltjes te vinden.

  • Onze reizen zijn uitgebreid getest door onze reisexperts. Het eiland Sicilië kennen we als geen ander.

  • Met onze lokale contacten vinden wij de verborgen pareltjes. We selecteren alleen de allerfijnste, kleinschalige accommodaties.

  • Vrijwel alle accommodaties kennen we persoonlijk. We hebben er zelf gelogeerd of een rondleiding gehad tijdens één van onze testreizen.

  • We nemen uitgebreid de tijd om op basis van onze ervaring de beste route uit te stippelen, helemaal passend bij je wensen.

  • Je hebt contact met je vaste reisexpert. Ook na je boeking kun je voor vragen terecht bij de reisexpert die je reis heeft verzorgd.

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall