Go to content
Inspiratie

Duizenden jaren terug in de tijd op Sicilië.

Tijdens je rondreis op Sicilië kun je er eigenlijk niet omheen, de vele culturele schatten die Sicilië rijk is. Sicilië was erg in trek bij de Grieken en later ook bij de welvarende Romeinen, waardoor er nog veel overblijfselen te bewonderen zijn op het eiland. Van de oude tempels in de tempelvallei nabij Agrigento tot de barokke steden in de ‘Val di Noto’ in het zuidoosten van Sicilië.

Culturele schatten

Hier een aantal van de mooiste culturele schatten die Sicilië rijk is:

  • Een van de schitterendste overblijfselen uit de Griekse oudheid bevindt zich in Taormina. In het hart van het dorp staat het oude Griekse theater, met een adembenemend uitzicht op de vulkaan Etna; nog steeds een perfect decor voor concerten en voorstellingen. De Corso Umberto is de levensader van de stad, met talloze winkels, maar ook de voornaamste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Duomo. Ook een beleving: vanaf het Mazzaro-strand, dat voor de kust van Isola Bella ligt, kun je bij eb naar het eiland wandelen. Zorg wel dat je op tijd terug bent, anders moet je zwemmend terugkeren!

  • Net buiten de stad Agrigento in Akragas vind je een uitzonderlijke verzameling Griekse tempels. Zeker een aanrader om te bezoeken en het prijkt ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Geen wonder, want nergens anders vind je zo’n overvloed aan Oudgriekse monumenten als hier. Aanschouw de best bewaarde Dorische tempels buiten Griekenland, werkelijk subliem! Persoonlijk vonden wij de Concordia Tempel het meest indrukwekkend, met zijn prachtige bruinrode kleuren. Een bezoekje aan dit unieke archeologische juweel zal je niet snel vergeten.

  • In heel Italië vind je verschillende Romeinse villa’s, maar de grootste en prachtigste is toch wel die van Piazza Armerina. Het is zeer terecht dat deze Villa Romana del Casale een plek heeft bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het geeft een uniek inzicht in de weelde van het Romeinse rijk, althans van sommige bevoorrechte bewoners. De villa is zo groot als een klein dorp en het is aannemelijk dat de eigenaren zeer machtig waren. De rijkdom in deze villa wordt vooral benadrukt door de vele unieke mozaïeken. Maar liefst 3500 vierkante meter aan goed bewaard gebleven mozaïeken kun je hier bewonderen!

Gabriëlle Harleman
Geschreven door Vivencia reisexpert
Gabriëlle Harleman

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall