Go to content
Portugal

Madeira

Madeira, bloemeneiland in de Atlantische Oceaan. Een reis naar dit subtropische pareltje betekent beleven, ontdekken en genieten. Beleef bruisend Funchal, ontdek ruige bergkammen vol diepe rivierdalen en geniet telkens weer van het fantastische uitzicht op zee.

Beste reisperiode voor Madeira
Op het subtropische Madeira is het 't hele jaar goed toeven. In de wintermaanden is het aan de kust zo'n 18 graden, het binnenland is dan koeler. De zomers zijn nooit te heet.
Dat maakt deze bestemming bijzonder
Madeira; ruig binnenland met spectaculair hoge pieken, grillige kustlijn met de mooiste vergezichten en een zonnige zuidkust met wijngaarden en kleurrijke dorpjes.
Geschikt voor natuurliefhebbers
Bij uitstek is het groene Madeira geschikt om te wandelen en volop te genieten van de prachtige natuur. Trek je wandelschoenen aan en geniet met volle teugen!
Zien & Doen

Dit is er allemaal te beleven op een rondreis.

Niet voor niets staat Madeira bekend als ‘bloemeneiland’. Dankzij het gezegende, milde klimaat groeit en bloeit Madeira het hele jaar door! Bekijk de mooiste botanische tuinen, met bougainvilles begroeide huizen en subtropische wouden in het bergachtige binnenland. Ontdek net als wij dit verrassende eiland tijdens een op maat gemaakte reis naar Madeira.

Het zonnige zuiden
Aan de zonnige zuidkust, waar glooiende wijngaarden de typische Madeira wijn voortbrengen, geven de bananenplantages en suikerrietvelden het geheel een tropisch tintje. Wat een contrast met het ruige binnenland!
Het ruige binnenland
Voor de spectaculairste uitzichten op Madeira moet je in het bergachtige binnenland zijn. Pico Ruivo en Pico do Areeiro zijn gedenkwaardig, evenals het natuurlijke balkon ‘Miradouro dos Balcões’. Adembenemend!
Noordkust Madeira
Rijdend langs de noordkust van Madeira maak je kennis met een waarachtig droomdecor. Grillige bergtoppen, diepgroene wouden, in ochtendmist gehulde valleien, watervallen en oneindige golven die breken op basaltrotsen.

Liever even direct je reiswensen bespreken met één van onze reisexperts?

Top 5

Favoriete accommodaties voor deze bestemming.

De voordelen van onze reisexperts

Wij weten precies de verborgen pareltjes te vinden.

  • Onze reizen zijn uitgebreid getest door onze reisexperts. Madeira kennen we als geen ander.

  • Met onze lokale contacten vinden wij de verborgen pareltjes. We selecteren alleen de allerfijnste, kleinschalige accommodaties.

  • Vrijwel alle accommodaties kennen we persoonlijk. We hebben er zelf gelogeerd of een rondleiding gehad tijdens één van onze testreizen.

  • We nemen uitgebreid de tijd om op basis van onze ervaring de beste route uit te stippelen, helemaal passend bij je wensen.

  • Je hebt contact met je vaste reisexpert. Ook na je boeking kun je voor vragen terecht bij de reisexpert die je reis heeft verzorgd.

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall