Go to content
Voor onderweg

Gouden tips om ontspannen op reis te gaan.

Goede voorbereiding is het halve werk! Verdiep je goed in je bestemming, zodat je op de hoogte bent van de actuele weervoorspellingen. Zo weet je het beste wat er mee kan in je koffer. Zo zijn er nog meer dingen om van te voren even aan te denken. Bereid je goed voor met de volgende tips:

Bereid je goed voor met de volgende tips:

 1. Maak een paklijst

  Zet een week voor vertrek op een rijtje wat er allemaal ingepakt moet worden. Je kan de lijst daarna altijd nog verder aanvullen.

 2. Neem de dag voor vertrek vrij

  Het is aan te raden om jezelf voor vertrek een (halve) dag vrij te gunnen, om de reis ontspannen te beginnen.

 3. Check je reispapieren

  Kijk goed al je reisbescheiden na en vergeet niet je verzekering te regelen. Uiteraard leg je je paspoort alvast klaar voor vertrek. 

 4. Pak je koffer op tijd in & weeg hem voor vertrek

  Voorkom last-minute stress en pak op tijd je koffer in. Zorg bijvoorbeeld dat je twee dagen voor vertrek je koffer klaar hebt staan, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

  Vergeet ook zeker niet om zowel je handbagage als ruimbagage te wegen, om de onnodige boetes op de luchthaven te voorkomen.

 5. Laat je vast inspireren

  Naast de praktische voorbereidingen is het vooral heel leuk om je vast te verdiepen in je bestemming. Laat je inspireren door de reistips en bedenk vast welke highlights je zeker wilt gaan zien.

 6. No stress: vertrek op tijd van huis

  Om een hoop stressmomenten te besparen is het fijn om ruim van tevoren te vertrekken. Dit geldt vooral voor reizen waarbij je een vlucht moet halen. Bij een roadtrip met eigen auto is dit wat flexibeler, maar ook hier zit je soms gebonden aan de vertrektijd van de ferry.

Gabriëlle Harleman
Geschreven door Vivencia reisexpert
Gabriëlle Harleman

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall