Spanjes parels van het Zuiden
Altijd héél veel inclusief.
Altijd persoonlijk advies.
Altijd op maat.
Overzicht
Moors erfgoed ontdekken en beleven

Arabische vestingen, Moorse paleizen en gotische kathedralen. De schatten van Granada, Córdoba en Sevilla zijn de trots van Andalusië. Deze schatten uit het islamitisch-christelijk verleden zijn een unicum in de wereld en daarom uitgeroepen tot Werelderfgoed. U begint uw reis in Granada, de stad van het wereldberoemde Alhambra, de Arabische wijk Albayzín en de lekkerste tapas. U reist verder naar Córdoba, de voormalige hoofdstad van Al-Andalus en bekend vanwege haar Moorse Mezquita. Vanuit Córdoba reist u langs de barokke stadjes Carmona en Écija naar de kroon op deze reis: sprankelend Sevilla.

Voor de reizigers die extra luxe en comfort wensen, is er ook een deluxe variant van deze reis beschikbaar: Spanjes parels van het Zuiden deluxe.

Cultuur
Natuur
Strand
Reisduur:
9 dagen
Reistype:
rondreis (fly-drive)
Reissom:
€1.275-1.695,- p.p.
Waarom deze reis?
 • Klassieke route langs de historische steden van Andalusië
 • Moors erfgoed als het Alhambra ontdekken
 • De lekkerste tapas, de vurigste flamenco en de heerlijkste hammams
 • Verblijven in de historische binnenstad
 • Onderweg typisch Spaanse bergdorpjes bezoeken
  Hoogtepunten
 • Granada - Alhambra
 • Córdoba - Mezquita
 • Sevilla - Park María Luisa en Plaza d’España

Advies op maat

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op

  Programma

  Dag 1 tot 3: (Amsterdam) - Málaga - Granada

  135 km
  3 overnachtingen in Granada

  U vliegt van Amsterdam naar Málaga, waarna u uw huurauto ophaalt. Vervolgens reist u door naar Granada, waar u verblijft in het hart van de stad midden in de Arabische wijk Albayzín. U kunt een indrukwekkende wandelroute afleggen door deze Arabische wijk met haar vele straatjes, steegjes en trappetjes, de traditionele wijk Sacromonte van de gitanos (zigeuners) van Granada en de kathedraal met haar Capilla Real. Ook een bezoek aan het Alhambra met haar wonderlijke Generalife tuinen en Nazaries paleis is een must. U ontdekt hier een fantasiewereld vol prachtige bouwwerken, weelderige tuinen, geurende bloemen en klaterende waterpartijen.

  Hebt u behoefte aan een rustige middag? Strijk dan neer op een van de terrasjes van de vele tapas bars of breng voor een bijzondere thee ervaring een bezoek aan Teteria As-Sirat. Even buiten Granada vindt u de bergketens van de Sierra Nevada en de canyons van Guadix.

  Dag 4 tot 5: Granada - Córdoba

  210 km
  2 overnachtingen in Córdoba

  Na het ontbijt reist u naar het noordwestelijk gelegen Córdoba, de stad van het illustere en destijds bijzonder revolutionaire bouwwerk Mezquita. De sprookjesachtige moskee-kathedraal bezoekt u het beste vroeg in de ochtend. Groepen zijn dan nog niet toegestaan en u ervaart de serene en mystieke sfeer zo op z’n best. U logeert de komende dagen in het centrum van de stad.

  U kunt een middag uittrekken om door de witte straatjes van de Joodse wijk Juderia te dwalen en u te laten imponeren door de enorme verscheidenheid aan prachtig gedecoreerde patio’s. Of breng een bezoek aan de hammam Baños Árabes, waar u uzelf kunt onderdompelen in ontspannende Arabische baden. In dit traditionele badhuis verkwikt u lichaam en geest in Moorse sferen, terwijl u geniet van een kopje muntthee en aangename aromatherapie massages. Even buiten Córdoba ligt de sprookjesachtige paleisstad Medina Azahara, waar u overblijfselen vindt van het paleis van de kalief van Córdoba.

  Dag 6 tot 8: Córdoba - Sevilla

  140 km
  3 overnachtingen in Sevilla

  Vanuit het vriendelijke Córdoba gaat de reis verder naar Sevilla, de sprankelende hoofdstad van Andalusië. Bij aankomst in het centrum van de stad levert u de huurauto in. In Sevilla verblijft u in het hart van de stad. U vindt hier het schitterende regeringspaleis Alcázar met haar prachtige bouwwerken, patio’s en tuinen, de gotische kathedraal met haar minaret de Giralda en de ‘gouden’ uitkijktoren Torre del Oro, een 13e-eeuws restant uit het Moorse verleden. Een korte wandeling vanaf de oude stad voert naar het indrukwekkende Plaza de España met haar naastgelegen Park Maria Luisa. Een paradijs vol met Mediterrane bloemen en planten, vijvers en paviljoenen. Een ideale plek om tot rust te komen in deze bruisende, maar relaxte stad.

   

  Dag 9: Sevilla - Sevilla airport - (Amsterdam)

  10 km

  Met een korte taxirit of per openbaar vervoer wordt u vanuit het centrum van Sevilla naar de luchthaven gebracht. U vliegt aansluitend terug naar Nederland. Het einde van een onvergetelijke kennismaking met het Moorse Andalusië!

  Hoogtepunten

  Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis.

  Granada - Alhambra
  Granada dankt haar bekendheid vooral aan het wereldberoemde Alhambra en Generalife. Dit werelderfgoed vormt een uitzonderlijk voorbeeld van koninklijke Arabische residenties tijdens de middeleeuwse periode. Ten oosten van het Alhambra fort en residentie liggen de prachtige tuinen van Generalife, de voormalige landelijke residentie van de emirs die dit deel van Spanje regeerden in de 13e en 14e eeuw. Vanaf het moment dat u binnentreedt in de sprookjeswereld die het Alhambra blijkt te zijn, blijft u de rest van uw leven verlangen om terug te keren. Het Alhambra ademt de sfeer van vervlogen tijden, van Arabische prinsessen wandelend door de geurende tuinen van de Generalife. Zelfs de grootste cultuurbarbaar staat versteld van de onvoorstelbaar schitterende Arabische architectuur in het Palacio de Nazaries.
  Córdoba - Mezquita
  Tegenwoordig is Córdoba de minste bekende van de 'grote drie' van Andalusië, maar vroeger was Córdoba één van de belangrijkste steden van de wereld en het centrum van de Europese beschaving. De indrukwekkende 'toverwereld' van de moskee-kathedraal La Mezquita is de belangrijkste herinnering aan dit rijke verleden. Na de start van de bouw in de 8e eeuw werd het in de 13e eeuw door de christenen overgenomen. Zij vonden het echter zonde om de moskee te slopen en besloten daarom om hun kathedraal binnenin de moskee te bouwen: een moskee-kathedraal was geboren. La Mezquita is gebouwd op 856 marmeren zuilen die oneindigheid symboliseren en geïnspireerd zijn op palmbomen. Het is gelegen aan de Patio de los Naranjos, vernoemd naar de talrijke sinaasappelbomen. Sinds 1984 is de Mezquita onderdeel van het Werelderfgoed van Unesco.
  Sevilla - Park María Luisa en Plaza d’España
  Wilt u even uit de ‘drukte’ van de stad ontsnappen of romantisch picknicken? Park María Luisa is het antwoord. Hier verruilt u de zinderende hitte van de binnenstad voor verkoelende schaduw en rust. Dit weelderige grote park is ooit aangelegd door de hertogin María Luisa en werd in 1893 geschonken aan de stad Sevilla. Naar aanleiding van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929 werd het park omgetoverd tot een Moors paradijs. Een paradijs vol van lange wandelboulevards, paviljoenen, rustgevende fonteinen en prachtige tuinen met mediterrane bomen en kleurrijke bloemen. Verweven met het park ligt het Plaza de España, een maanvormig plein dat gebouwd werd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Het plein wordt omgeven door een kanaaltje dat via enkele bruggetjes leidt naar een wandelpromenade en het eigenlijke bouwwerk.
  Córdoba - La Juderia
  Samen met de Mezquita is de wijk Juderia onderdeel van het Werelderfgoed van Unesco. Deze Joodse wijk is ontstaan rond 200 na Christus toen Córdoba één van de grootste Joodse gemeenschappen van Europa had. De wijk bestaat uit een charmante wirwar van smalle straatjes, witgepleisterde huizen met welig bloeiende bloemen en smeedijzeren hekken waardoor u af en toe een glimp opvangt van één van Cordoba’s beroemde patio’s. De wat grotere straten van de Juderia zijn behoorlijk toeristisch, maar u hoeft maar een paar hoeken om te slaan en er is geen toerist meer te bekennen. Ook met plattegrond heeft u grote kans om te verdwalen, dus neem de tijd om helemaal op te gaan in de witte straatjes van de Juderia. Wandelend ontdekt u de oude stadsmuur Puerta de Almodovar, de middeleeuwse synagoge, de beste tapasbars en de leukste winkeltjes.
  Sevilla - Kathedraal & Giralda
  Zoals bijna overal in Al-Andalus (Andalusië) is ook de kathedraal van Sevilla gebouwd op de fundamenten van een moskee, herinnerend aan het islamitische verleden van de stad. De sinaasappelboomgaard en minaret uit deze tijd zijn bewaard gebleven en laatstgenoemde vormt nu hét symbool van Sevilla: de Giralda. Een klimtocht deze 97 meter hoge Giralda op is zeker de moeite waard en biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de steunberen en torentjes van de kathedraal, maar ook over de stad zelf. De kathedraal is na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St. Paul’s Cathedral in Londen de grootste kerk (qua gebouw) van Europa en is zelfs de grootste kerk ter wereld die gebouwd is in gotische stijl. Details die bewaard zijn gebleven van de oorspronkelijke moskee zijn het voorhofje, de met sinaasappelbomen versierde patio en natuurlijk de beroemde minaret.
  Sevilla - Santa Cruz & Triana
  Het échte Sevilliaanse leven speelt zich af in de wijken Santa Cruz en Triana. Barrio Santa Cruz is de voormalige Joodse wijk in het oude centrum van Sevilla. Het is een labyrint van kronkelende straatjes en steegjes met her en der pittoreske pleintjes met sinaasappelbomen. Hier eet u de lekkerste tapas, beleeft de u de vurigste flamenco en ontdekt u de leukste authentieke winkeltjes. Aan de overkant van de rivier Guadalquivier ligt Barrio Triana. Van oudsher is Triana een echte arbeiderswijk met veel ambachtslieden, wat nog tot uiting komt in de traditionele winkeltjes met handgemaakt aardewerk en de meest authentieke tapas. Als oude zigeunerwijk is Triana ook de bakermat van de flamenco. Nog steeds vind u hier in de flamenco barretjes voorstellingen in hun meest pure vorm. Misschien van een iets lager niveau dan in Barrio Santa Cruz, maar wel über-traditioneel.
  Granada - Teterías
  De historische wijk Albayzín is de thuisbasis van vele Arabische theehuisjes (teterías). Ze liggen verscholen in een wirwar van smalle straatjes met wit gepleisterde huisjes, kenmerkend voor deze wijk waar vroeger de Arabische zijdemarkt plaatsvond. De meeste van de theehuisjes zijn te vinden aan de Calle Calderia Nueva. In deze straat waant u zich in het Midden Oosten, de verkopers zijn echter niet opdringerig en de sfeer is heel ontspannen. Wij raden u Teteria As-Sirat aan, één van de oudste teterias. Kleine knusse hoekjes met kaarslicht, de geur van de waterpijp en Arabische muziek bepalen de sfeer. Zittend op een krukje geniet u van een echt kopje Arabische of oosterse thee. De thee wordt geserveerd met een Moors gebakje of andere zoetigheid. In een traditioneel Arabische setting geniet u van een ervaring uit duizend-en-één-nacht.
  Tapas
  Tapas zijn hapjes die oorspronkelijk in de 19e eeuw in Andalusië bij de sherry werden gegeten. Tegenwoordig is het een internationaal bekend fenomeen dat wordt geassocieerd met kleine hapjes. Elke grote stad in Andalusië heeft wel een tapas straat waar cafés en restaurants borden vol tapas serveren. Van heel eenvoudig tot buitengewoon luxe. Vis, vlees, groenten en kaas, iedere regio heeft zijn eigen specialiteit. In de regio rondom Cádiz worden bijvoorbeeld de beste zeevruchten tapas verkocht. In steden als Granada, Almeria en Jaén heerst de traditie om bij elk drankje een gratis tapa te serveren, een oud gebruik waar de inwoners erg trots op zijn. Tapas worden allang niet meer enkel geserveerd als tussendoortje, dus zijn ook erg geschikt als hoofdmaaltijd. De beste tapas bars zijn te vinden in Granada.
  Flamenco
  Flamenco is de ziel van Andalusië. De dans is een vurige artistieke uitdrukking van levensvreugde en verdriet en gaat gepaard met veel geklap, gestamp en gezang. Deze kunstvorm is in de Moorse periode door zigeuners overgebracht. In geheel Andalusië zijn er talloze voorstellingen, maar de beste flamenco is in Sevilla te vinden. In de Moorse patio van Casa de la Memoria de Al-Andalus beleeft u tussen de Spanjaarden de meest authentieke flamenco. Andere manieren om een flamencovoorstelling bij te wonen zijn in een tablao of flamencobar. Een tablao is een klein flamencotheater dat eigenlijk bedoeld was om voorstellingen voor toeristen te geven, maar vanwege het hoge niveau zijn hier ook veel Spanjaarden te vinden. Een goedkoper alternatief is de kroeg: ongedwongen, rumoerig en misschien van een minder hoog niveau, maar de toegang is gratis.
  Hammam
  Hammam is een eeuwenoud badritueel dat onder invloed van het Romeinse Rijk werd verspreid over de gehele Arabische wereld. Mannen en vrouwen bezoeken in het Oosten (gescheiden) dit warme Arabische badhuis voor lichaamsreiniging en gezelligheid. Dat de functie van de hammam in de loop der jaren nauwelijks is veranderd, blijkt wel uit het feit dat de ‘westerse’ hammam nog steeds een plek is voor lichamelijke en geestelijke ontspanning, vaak met vrienden of vriendinnen. Bijna alle grote steden van Andalusië hebben wel een hammam, zoals Sevilla, Córdoba en Granada. U verkwikt lichaam en geest in Moorse sferen, terwijl u geniet van een kopje muntthee en een traditionele massage. Naast de hete, warme en koude baden geniet u van een stoomkamer en warme stenen. Een weldadige ervaring!
  Pueblos blancos
  Sommige Andalusiërs woonden liever op de veilige heuveltoppen in versterkte plaatsen dan zich op de vlakten te vestigen. Deze plaatsen zijn de zogenaamde pueblos blancos. In Moorse stijl witgekalkte huisjes met dikke muren, kleine raampjes en ronde schoorstenen bepalen de aanblik. Ronda en Arcos zijn de bekendste van deze witte dorpjes, maar ook Ubrique, Grazalema en Zahara de la Sierra zijn van een uitzonderlijke schoonheid. De meeste dorpen liggen verscholen in de bergen van de Sierra de Grazalema, maar ze zijn ook in te vinden in de streek Axarquía. De Benjamin van de pueblos blancos is Benalauria. Blakend wit en heel idyllisch ligt dit slaperige minidorpje tegen de ruige bergwanden van de Sierra de Grazalema aangeplakt. Paprika’s drogend in de zon, roze bougainvilles en luierende katten bepalen het beeld.
  Accommodaties

  Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje.

  De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past!

  Palacio de Santa Inés
  Granada

  Midden in de wirwar van de straatjes en steegjes van de Arabische wijk Albayzín ligt het 16e-eeuwse Palacio de Santa Inés. De locatie is verbluffend: gelegen in de werelderfgoed wijk van Granada (Albayzín), vlakbij de kathedraal en een schitterend uitzicht op het majestueuze Alhambra.  lees meer
  • In historisch centrum
  • Romantisch
  • Vlakbij Alhambra
  • Patio
  • Eeuwenoud palacio
  • Wifi
  Soho Boutique Capuchinos
  Córdoba

  Soho Boutique Capuchinos is een licht, luchtig en rustig gelegen boetiekhotel, gelegen om de hoek van een klein historisch pleintje. Hier en daar doen de Arabische details je eraan herinneren dat het de Moren waren die hier eeuwenlang de dienst uitmaakten. Gauw op verkenning! lees meer
  • In centrum
  • Loungebar
  • Rustig gelegen
  • Spa & wellness
  • Zonterras
  • Wifi
  Soho Boutique Sevilla
  Sevilla
  Het sfeervolle Soho Boutique Hotel Sevilla is gevestigd in een schitterend paleis. Dwaal af in het labyrint van straatjes en steegjes van de beroemde wijk Santa Cruz en wandel langs met bougainville begroeide balkonnetjes en pittoreske pleinen vol sinaasappelbomen. lees meer
  • In historische centrum
  • Zwembad
  • Vlakbij Alcázar
  • Zonterras
  • Fabelachtige sfeer
  • Wifi
  Inbegrepen
  Inbegrepen
  Accommodatie

  U verblijft 8 nachten in 3 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk.

  Verzorging

  In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen.

  Vlucht

  Inbegrepen is een non-stop heenvlucht Amsterdam - Málaga en non-stop terugvlucht Sevilla - Amsterdam. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Mogelijkheden voor vertrek vanaf een andere luchthaven treft u aan in het reisvoorstel. Indien gewenst is een stoelreservering mogelijk.

  Bagage

  Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 10/12 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

  Auto

  U beschikt 5/6 dagen over een huurauto categorie small (Fiat 500 of soortgelijk) o.b.v. all-inclusive zonder eigen risico. Uw autohuur verloopt via Sunny Cars, die staan voor zorgeloze autohuur. Daarom is de huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Alles wat u nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. U reserveert uw huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Meer informatie over autohuur, een optionele upgrade en optionele accessoires (bijv. een kinderzitje of een losse GPS) ontvangt u in het reisvoorstel.

  Reisbescheiden

  Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken, ontvangt u daarnaast inspirerende brochures/gidsjes, een reistipboekje en suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Extra's

  Op de kamer van Palacio de Santa Inés (uw eerste accommodatie) staat bij aankomst een leuke verrassing klaar.

  CO₂-compensatie

  Wij compenseren de CO₂-uitstoot van uw reis via GreenSeat (Climate Neutral Group). Meer informatie hierover treft u aan in het reisvoorstel.

  Garanties

  Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en CFR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

  Service

  Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. U profiteert nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

  Niet inbegrepen
  Verzekeringen

  Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering worden aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken.

  Dossierkosten en bijdragen

  De dossier-/boekingskosten bedragen €25,- per persoon met een maximum van €75,- per boeking. De SGR-bijdrage bedraagt €5,- per persoon per boeking en de bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

  Eten & drinken

  Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

  Overige kosten vervoer

  Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof, eventuele tolgelden en parkeren. Reken in Granada en Córdoba op ca. €15-20,- parkeerkosten per dag. Indien gewenst kunnen wij voor u een taxi transfer boeken van uw accommodatie in het centrum van Sevilla naar de luchthaven van Sevilla (kosten ca. €35-40,-).

  Entreegelden & excursies

  Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. U ontvangt na boeking een selectie met suggesties voor zelf te boeken excursies en activiteiten.

  Reis aanvragen
  Reis aanvragen
  Met onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend een voorstel aan voor een reis op maat voor de reis: Spanjes parels van het Zuiden.
  Het voorstel zal worden opgesteld op basis van uw voorkeuren en eventuele aanvullende wensen. Na uw aanvraag nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op.
  Uw gegevens

   Aanhef *Dhr.Mevr.
   Volledige naam *
   E-mailadres *
   Woonplaats *
   Volwassenen
   Kinderentot 12 jaar
   Wanneer kunnen wij het beste contact met u opnemen?
   Telefoonnummer *
   Dag
   Tijdstip
   Beschrijf uw wensen zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan de reisperiode en specifieke wensen voor de route.
   Uw wensen


   Ervaringen

   Word net als wij enthousiast van de mooiste reiservaringen en vind inspiratie in de verhalen van reizigers die u voorgingen. In de loop der tijd zijn sommige routes gewijzigd waardoor de beschreven ervaringen kunnen afwijken van het huidige reisprogramma.

   Zon, pracht en praal, tapas en vino tinto, muziek en dans!

   Wat een geweldige reis! Eind maart 2015 bezochten wij Ronda, Sevilla, Córdoba en Granada. Ik kan onmogelijk alles beschrijven wat we gezien hebben, want dat is teveel om op te noemen, dus hierbij een impressie. Iedere stad heeft zijn eigen bekoring. Wij begonnen in Ronda, waar we ons vergaapten aan de diepe kloof met witte huizen die pal aan de afgrond staan. De kloof doorsnijdt dit bijzondere stadje. Sevilla is geweldig, de sfeer in deze prachtige stad is relaxed en er is zoveel moois te zien. Van het prachtige Réal Alcazar tot de immense kathedraal met de Giralda met een prachtig uitzicht! En bezoek vooral ook de Plaza d’Espagne met zijn mooie tegeltableaus. Heel bijzonder! Ook hebben we ons in Sevilla als echte toeristen gedrag... lees meer

   Spanjes parels van het Zuiden

   Op 26 februari vertrokken wij uit een grauw en mistig Nederland voor een rondreis van 8 dagen door Andalusië. We namen vanaf het vliegveld een taxi naar ons eerste hotel in Sevilla, waar we twee nachten zouden blijven. Ons hotel lag midden in het voetgangersgebied van de oude stad, dus moesten we het laatste stukje naar het hotel lopen. Het hotel lag heel centraal ; op loopafstand van alle bezienswaardigheden. We begonnen met een glaasje wijn met wat tapas erbij op het terrasje van het hotel, in het zonnetje, ong. 20 graden,  onder de sinasappelbomen. Dus dat was al een goed begin! Rond 15.00 uur vertrokken we op verkenning door de stad en liepen we langs alle bezienswaardigheden, die Arjan van Vivencia ons had aangereikt via de kaart... lees meer

   En meteen is het Spanje gevoel aanwezig

   De vliegreis en het ophalen van de auto was een makkie! Gelukkig was het nog licht toen we moesten rijden van Malaga naar Sevilla. Toen we in Sevilla aankwamen om 21.00 uur was het wel donker. Omdat het hotel in het voetgangersgebied lag, was de TomTom een beetje van slag. En wij reden dus niets vermoedend het voetgangersgebied in. Allerlei kleine stegen en straatjes. Mensen keken ons een beetje bevreemd aan! Een politieagent moest ons redden uit het doolhof en heeft ons voorgereden. Het hotel Amadeus in de binnenstad was gelukkig een bekroning van onze speurtocht. Heel vriendelijke mensen en een erg leuk en mooi hotel. Overal muziekinstrumenten, een leuke kamer en … een dakterrras met een prachtig uitzicht. Na de ohs en ahs over... lees meer

   Muziek en dans op straat

   Van 9 tot 18 september hebben we een prachtige rondreis door Andalusië gemaakt. Omdat we op 9 september vroeg zouden vertrekken vanaf Schiphol had ik besloten om voor de avond ervoor een hotel op Schiphol te boeken. Ik heb dit vaker gedaan en was in het verleden heel positief over Citizen M hotel op Schiphol. Dit hotel had dit keer alleen maar heel dure kamers in de aanbieding dus ben ik uitgeweken naar Hotel Mercure op Schiphol. Hotel zelf was prima maar het ligt achter de douane dus dat was nog een heel gedoe om daar ‘s avonds laat te arriveren. Er was om 23.15 uur geen marechaussee meer te vinden op Schiphol. Alles was al afgesloten. Uiteindelijk stond achter veel afzettingen nog iemand Van de marechaussee dus met sluip/kruip door zij... lees meer

   FAQ
   • Is een reis op maat mogelijk?
    Jazeker en dat kost u niets extra’s! Al onze reizen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, maar ook een volledig voor u op maat gemaakte reis is mogelijk. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.
   • Hoe gaan de vluchten?
    Alle reizen zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam, maar ook vertrek vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam of Düsseldorf is mogelijk. De luchtvaartmaatschappij en vliegtijden zijn afhankelijk van uw bestemming en wensen. U kunt uw wensen bij uw reisaanvraag kenbaar maken. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee en bieden u een overzicht van de passende vluchtmogelijkheden.
   • Is deze reis geschikt voor kinderen?
    In principe zijn alle reizen geschikt om met kinderen te maken. Soms kan het nodig zijn een aanpassing in de reis te maken. Uiteraard adviseren wij u hierin. Reizen met kinderen in Spanje betekent veel aanspraak hebben, want zonder twijfel kunnen we zeggen dat Spanjaarden dol zijn op kinderen. In ons aanbod vindt u veel kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Daarnaast is er in elke regio genoeg te beleven voor kinderen. Van fijne zandstranden en gave bootovertochten tot avontuurlijke excursies als bergbeklimmen en een bezoek aan de Spaanse paardrijschool. De mogelijkheden en kosten voor het meereizen van kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een babybedje bijplaatsen is vrijwel altijd mogelijk, al dan niet tegen een kleine vergoeding.
   • Heeft Vivencia Travel haar accommodaties zelf bezocht?
    Ja, elke accommodatie is door ons bezocht. Hierdoor weten wij als geen ander welke accommodatie het beste bij uw wensen past. Alleen accommodaties die aan onze strenge eisen voldoen, zijn door ons geselecteerd. Ze zijn kleinschalig, authentiek, bijzonder gelegen en bieden een persoonlijke benadering.
   • Regelen jullie ook tickets voor het Alhambra?
    Wanneer u bij ons een reis naar Andalusië hebt geboekt, ontvangt u van ons automatisch informatie over het boeken van tickets voor het Alhambra. Met onze ervaringen kunnen wij u adviseren over de beste bezoektijden.
   • Zijn er ook excursies bij mijn reis inbegrepen?
    Nee. Wanneer u bij ons een reis boekt, ontvangt u een door ons gemaakte selectie van leuke en interessante excursies die u gemakkelijk voorafgaand aan de reis zelf kunt boeken. In het reispakket dat u krijgt thuisgestuurd, vindt u daarnaast tips over excursies dit u ter plekke kunt organiseren. De accommodaties waar u verblijft helpen u hier graag bij. Zij kennen de omgeving als geen ander, zijn er trots op en hebben vaak de beste insidertips.
   • Wat is de werkwijze van Vivencia Travel?
    Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Bij uw aanvraag horen we graag wat uw wensen zijn. Dit kan telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw aanvraag van ons een reisvoorstel. Dit voorstel kan verder worden aangepast tot het volledig aansluit bij uw wensen. Hierna boeken wij de volledige reis voor u, zodat u tijdens de reis nergens meer naar om hoeft te kijken, want alles is geregeld.

   Andere Reizen op maat

   Parels van Portugal per trein

   Reis per trein door het noorden en midden van Portugal. Uw reis begint in het groene noorden van het land, waar u verblijft in de historische binnenstad van Porto. Langs de oever van de Douro proeft u de beste en beroemdste Portwijnen van het land. Spoor do...

   Info & reis op maat
   Moors erfgoed van Andalusië

   Deze reis laat u kennismaken met de rijke Moorse geschiedenis van Andalusië. Toen grote delen van Europa nog de Middeleeuwen beleefden, kende Zuid-Spanje een bloeiende islamitische beschaving, bekend als Al-Andalus, nu Andalusië. De Moren kwamen in de 8e...

   Info & reis op maat
   Spanjes parels van het Zuiden deluxe

   Arabische vestingen, Moorse paleizen en gotische kathedralen. De schatten van Granada, Córdoba en Sevilla zijn de trots van Andalusië. Deze schatten uit het islamitisch-christelijk verleden zijn een unicum in de wereld en daarom uitgeroepen tot Werelderfg...

   Info & reis op maat

   Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.