Pousada Palácio de Queluz

omgeving Lissabon
Waarom wij van Pousada Palácio de Queluz houden
  • Direct tegenover het ‘Versailles’ van Portugal gelegen
  • Lissabon en Sintra gemakkelijk bereikbaar per trein
  • Unieke 18e-eeuwse sfeer in historische setting
  • Dineren in restaurant Cozinha Velha in oorspronkelijke paleiskeukens

Verblijf in koninklijke sferen direct naast het Portugese Versailles

Geniet van de rijkdommen uit het verleden en verblijf in de historische omgeving tegenover het imposante paleis van Queluz. Ooit de favoriete residentie van de koninklijke familie. Pousada Palácio de Queluz is gevestigd in de klokkentoren van het paleis en ademt nog de sfeer van de 18e eeuw.

Zien & doen
Recht tegenover uw Pousada, waar vroeger overigens de koninklijke hof wachters resideerden, ligt het magnifieke Queluz Paleis. Het ‘Versailles’ van Portugal was vanaf 1794 in gebruik als officiële residentie van de Portugese Koninklijke familie totdat de Koninklijke familie in 1807 moest vluchten naar Brazilië. Dit als gevolg van de Franse invasie in Portugal. Door de jaren heen raakte het paleis in verval en werd het uiteindelijk in 1908 overgedragen aan de staat en gerestaureerd. Breng in ieder geval een bezoek aan de holklinkende muziekzaal en de adembenemende troonzaal. Ook de prachtige tuinen die zijn aangelegd als vermaak voor vrienden van de Koninklijke familie zijn een bezoekje waard. Vanuit Queluz brengt de trein u snel naar het centrum van Lisboa, waar u bijvoorbeeld met de Eléctrico, de ouderwetse tram, de bochtige en smalle straatjes van Alfama kunt doorkruisen. Of neem de trein richting Sintra en dompel u onder in een sprookjeswereld vol kolossale kastelen, protserige paleizen en botanische weelde.

Verblijven
U verblijft in Torre de Relógio, voormalig klokkentoren en huis van de hof wachters. Het wordt ook wel het roze paleis genoemd, hoewel het tegenwoordig blauw is geverfd. Overal hangen kunstwerken die getuigen van een rijk verleden. Loopt u gerust binnen bij het huistheater, dat vaak dienst doet als congreszaal. De 26 kamers zijn ruim en licht, met hoge plafonds, grote gordijnen en een klassieke inrichting, passend bij de historische setting van de Pousada.

Eten & drinken
Naast een uitgebreid ontbijt kunt u voor lunch of diner terecht in het restaurant van de Pousada; ‘Cozinha Velha’ genaamd. Het is gelegen aan de overkant van het plein in de oorspronkelijke paleiskeukens en geniet een grote reputatie. Maak hier kennis met de heerlijke regionale Portugese keuken!

Voorzieningen
  • Airconditioning
  • Bar
  • Lounge
  • Restaurant
  • Tuin
  • Wifi

Reizen waarin
Pousada Palácio de Queluz

is opgenomen

Een verblijf in een Pousada is dé manier om kennis te maken met de rijke cultuur van Portugal. Zij heeft een roerige geschiedenis en bijzondere tradities. Overnacht in gerestaureerde kastelen, kloosters en paleizen. Gelegen op de mooiste locaties midden in...

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.